69'

1e klasse 4

10 maart 2018 10:30

Tricht JO15-1 - Kozakken Boys JO15-1
Afgelopen zaterdag speelde de JO15-1 een uitwedstrijd bij het altijd lastige Tricht. De gehele selectie is voor het eerst fit en met 16 man reisden we af richting de tegenstander. Van die tegenstander verloren we in een oefenwedstrijd nog met ruime cijfers. Voor ons een boost om vandaag alles te geven om dat te voorkomen en wellicht dat Tricht wel zou denken dat het weer een makkie zou worden! Voor de wedstrijd een korte bespreking waarin we aan aantal belangrijke afspraken maakten, waaronder dat je jezelf voor 100% geeft. Als je op bent na een helft is dat prima, we hebben er namelijk 5 zitten die dolgraag willen spelen. Wat mooi om te zien is, is dat die keuzes (die moeilijk zijn voor de begeleiding) door de jongens wordt geaccepteerd, complimenten daarvoor want uiteindelijk hebben we iedereen nodig!

Eerste helft
We begonnen de eerste helft met wind tegen, daarnaast speelden we met een bal zo licht was dat je hem niet fatsoenlijk van je voeten weg kreeg. Van de vorige wedstrijd hadden we geleerd dat Tricht veel druk wil zetten op onze verdediging. In combinatie met de wind en hun tactiek kozen we ervoor om lang te spelen. Vervolgens was het belangrijk om de zogenaamde 2e bal te winnen. Hierdoor werd het van beide kanten een vrij rommelige wedstrijd. Wel waren de beste mogelijkheden voor de Kozakken, zo brak Huib een aantal keer door op links maar kwamen zijn voorzetten twee keer helaas niet aan bij Romano. Verdedigend gezien speelden we eindelijk weer eens een goede partij, dit doordat we de afspraken goed nakwamen. We gaven eigenlijk alleen wat corners weg die gevaarlijk indraaiden voor het doel. Na goed druk zetten van Coen gaf hij na 20 minuten een voorzet die aan werd genomen door Huib en snoeihard in de korte hoek werd binnengeschoten: 0-1. Helaas konden we dit voorsprong niet vasthouden. De rechtsbuiten van Tricht draaide zich weg bij Jurgen en schoot 3 minuten later alweer de 1-1 binnen in de lange hoek. Vlak daarna een afstandschot van Tricht die prachtig werd binnengeschoten door een middenvelder. Zo stonden we na onze voorsprong binnen 5 minuten alweer met 2-1 achter. Gelukkig bleven we knokken en geloven in een goed resultaat. Een minuut voor rust werd een corner van Henrico door Nick binnengewerkt. Voor ons een heerlijk moment om met die stand de rust in te gaan.

Rust
In de rust werd aangegeven dat we gebruik moesten maken van de wind, de lange bal die we moesten spelen zou nu wel eens een aantal keren achter de verdedigers van Tricht kunnen vallen. Ook met steekballen moesten we opletten dat die niet door de wind zouden worden meegenomen. Verder moesten we scherp blijven verdedigen en wachten op ons moment. Stijn kwam het veld in voor Romano.

2e helft
Beide teams begonnen in de 2e helft erg fel en de scheidsrechter gaf hierdoor aan beide kanten terecht gele kaarten. Met de wind dachten we dat we meer aan voetballen toe zouden komen, echter was het Tricht dat de overhand had in de 2e helft. Echter konden zij niet grote kansen creeren en gingen steeds meer tegen elkaar zeiken. De Kozakken bleven in hun taak, goed verdedigen en wachten op een aantal momenten.  Greg kwam vervolgens het veld in om de taak van Dante over te nemen. Vlak daarna kwamen ook Thomas en Ruben het veld in voor Jurgen en Micha. In de 55e minuut kwam dan toch de ommekeer in de wedstrijd. Een overtreding van Henrico aan de zijlijn werd door de scheidsrechter beoordeeld met een rode kaart en hierdoor moesten we met 10 man verder spelen. Stijn werd een linie teruggezet en met alleen Huib voorin probeerden we het maximale uit de wedstrijd te halen. Tricht ging vol voor de aanval maar was daarin vandaag onmachtig, of waren onze verdedigers vandaag uiterst scherp? Vlak na de rode kaart een lange bal van Ivo die achter de verdediging bij Huib terecht kwam. Hij passeerde nog gemakkelijk een andere verdediger en schoof heel koel de 2-3 binnen! Iedereen was blij maar we waren er nog niet, Tricht ging nog meer op de aanval spelen en wij werden na balverovering in de omschakeling steeds gevaarlijker. 5 minuten voor tijd een identieke situatie met Huib en wederom bleef hij erg rustig voor de goal en besliste de wedstrijd door de 2-4 binnen te schieten. Daarna in de allerlaatste minuut maakte Huib het met een lobje af en wonnen we terecht met 2-5 van Tricht.

Na de wedstrijd een klein feestje gebouwd in de kleedkamer, volgende week wacht echter Drechtstreek thuis en zullen we weer vol aan de bak moeten. Aan de inzet ligt het zeker niet. Vandaag verdedigden we erg scherp en speelden we als een hecht team. Iets waar we als Kozakken erg trots op mogen zijn.