JO13-1 roeit met de riemen die het heeft naar overwinning

... (corner)
48'

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse G

14 april 2018 11:30

Een vol programma voor de JO13-1 afgelopen week. Vorige week zaterdag natuurlijk de wedstrijd tegen Nivo Sparta en afgelopen dinsdag moesten we alweer aantreden voor de volgende wedstrijd tegen WSC. Deze inhaalwedstrijd werd gespeeld bij WSC in Waalwijk en met een 1-1 gelijkspel keerden we weer terug naar Werkendam. Het was een spannende wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen. Beide teams gaven nauwelijks iets weg en de 1-1 eindstand was dan ook wel een terechte uitslag.

Gisteren volgde weer een uitwedstrijd, dit keer was OJC Rosmalen JO13-2 de tegenstander. En de drukke tijd lijkt een beetje zijn tol te eisen, of is het gewoon pure pech? Want her en der hebben we steeds meer spelers met pijntjes of zelfs blessures. Zo is Kyano helaas een tijdje uitgeschakeld met hamstring problemen en Rik is al een wat langere tijd uitgeschakeld. Vrijdag had Sem zich helaas ook al afgemeld voor de wedstrijd wegens ziekte. Ook Nathan en Yuri waren al de hele week ziek, maar gelukkig waren zij net op tijd hersteld voor de wedstrijd van zaterdag. Met de hulp van de JO13-2 konden we toch nog een voltallige selectie op de been brengen. Bjarne trok de handschoenen aan en keepte een goede wedstrijd, Cesco en Julian wisten zich in een lastige wedstrijd ook goed staande te houden. Bedankt voor het meedoen!

Dan naar de wedstrijd van gisteren. We speelden om 11.30, dus van niet uitgeslapen spelers en ouders kon geen sprake zijn. Toch kwamen we nog later dan gewenst aan bij OJC in verband met een ongeluk op de snelweg waardoor we even stilstonden. Gelukkig duurde dit niet heel lang en kwamen we nog redelijk op tijd aan om ons te kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Iets over 11.30 werd er afgetrapt op het snelle en warme kunstgrasveld. We kwamen goed uit de startblokken en kregen gelijk al goede kansen. Zo was Yuri een aantal keren de verdediging te snel af. Na zes minuten spelen kwamen we al op een 0-1 voorsprong. Jens, die de laatste weken prima in vorm is, wist zijn directe tegenstander te passeren en knap af te ronden. Na deze vroege goal gingen we op zoek naar de 0-2 en van de tegenstander hadden we op dat moment weinig te vrezen. Na tien minuten spelen werd het dan ook 0-2. Denley wist een voorzet van Yuri netjes binnen te tikken.

Niets aan het handje en lekker voetballen dus. Dit gevoel kwam eigenlijk naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer in de ploeg. We kregen nog wel een uitgelezen mogelijkheid om op 0-3 te komen. Een vrije trap van Sven was onhoudbaar voor de keeper, maar helaas wist de lat redding te brengen. In de rebound schrok Ivan van de kans en wist de kans niet te benutten. Ook de keeper verdiende in deze een compliment, want met een goede redding wist hij de schade te beperken. Na de 20e minuut werd het allemaal een stuk minder van onze kant en werden we steeds slordiger. Gingen te veel lopen met de bal en kwamen we niet meer tot kansen. Achterin gaven we echter niks weg en met een 0-2 stand zochten we de kleedkamers op.

Het niveau van het eerste kwartier moesten we weer zien te halen in de tweede helft, als we dat zouden doen, dan moet het een gewonnen wedstrijd zijn. Maar helaas haalden we dat niveau niet meer en OJC Rosmalen kwam steeds beter in de wedstrijd en begon zelfs de druk op te voeren. Van lekker voetballen in de eerste helft werd het werken en strijden in de tweede helft. Gelukkig ook iets waar dit team in gegroeid is. Toch moesten we toestaan dat OJC terug in de wedstrijd kwam. Een corner werd binnengewerkt en met nog een kwartiertje spelen was de spanning helemaal terug. De tegenstander voelde dat er wat te halen was en wij moesten noodgedwongen in de overlevingsmodus. Eén keer leek de 2-2 binnengeschoten te worden, maar Thomas wist te bal op de lijn te keren. Volgens heel Rosmalen deed hij dat met de hand, maar de scheids zag het anders en liet het gaan. Volgens onze spelers was het geen hands, en onze spelers geloof ik natuurlijk. Het bleef spannend tot de laatste minuut en vlak voor tijd leken we de wedstrijd te beslissen toen Daley op aangeven van Denley de 1-3 maakte, maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet lang daarna was het gelukkig tijd en waren de drie punten een feit.

Een wedstrijd met duidelijk twee gezichten. Een goed voetballend Kozakken Boys in een groot gedeelte van de eerste helft en een werkend en ploeterend Kozakken Boys in de tweede helft. Volgende week gaan we op bezoek bij een ploeg die nog vol in de race is voor de titel, we spelen dan tegen de huidige nummer 2 Bavel JO13-1.