JO13-1 overtuigend langs Fc Engelen JO13-1

... (schot)
45'

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse G

2 december 2017 10:00

Gisteren stond er voor de JO13-1 een dag met een vol programma te wachten. De ochtend stond in het teken van de thuiswedstrijd tegen Fc Engelen JO13-1 en de middag stond in het teken van een teamuitje, waarin de spelers elkaar kapot mochten schieten met een potje lasergamen en waarin de spelers/vaders/moeder op de kartbaan hun racekunsten mochten tonen. Maar goed, eerst moest er natuurlijk gevoetbald worden en deze wedstrijd zou om 10.00 gespeeld worden. Dit betekende dat de spelers om 9.15 in de kleedkamer zaten om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Fc Engelen. Met de overwinning van vorige week op Theole is het vertrouwen bij de spelers toegenomen en het zou mooi zijn als we de lijn van afgelopen week door kunnen zetten met een thuisoverwinning.

Vroeg in de morgen kregen we helaas een teleurstelling te verwerken, want Christian gaf aan dat hij de wedstrijd en het teamuitje aan zich voorbij moest laten gaan omdat hij ziek was. Daarnaast was Yuri een weekendje weg dus dat betekende dat we slechts één wissel over hadden. Na het voorbereidende praatje werd de kou getrotseerd en kon het warmlopen beginnen. Het veld was ondanks de vorst goed bespeelbaar en de mist was net genoeg opgetrokken om alles goed te kunnen zien. Om 10.00 werd er afgetrapt en beide teams keken de kat uit de boom. In de openingfase beperkte de wedstrijd zich tot duels op het middenveld en geen van beide teams had de overhand. Na zo'n tien minuten spelen begon Kozakken Boys meer en meer grip op de wedstrijd te krijgen. Een aanval werd door Fc Engelen afgeslagen, maar dat leverde ons wel een corner op. De corner werd in eerste instantie goed verdedigd door de tegenstander, maar de afvallende bal viel voor de voeten van Kyano. Kyano legde de bal een keer goed en besloot maar eens uit te halen. Zijn schot viel helaas voor hem op de lat, maar in de rebound wist Sem knap en hard de 1-0 binnen te schieten.

Na de 1-0 hadden we de wedstrijd eigenlijk volledig in handen. FC Engelen kwam er wel een paar keer gevaarlijk uit, maar tot grote kansen kwam het niet. Wij gingen op zoek naar de 2-0 en daar kregen we wel grote kansen voor. Zo was Denley een keer dichtbij een doelpunt, maar wist de keeper de bal net te keren. Ook Daley was dichtbij de 2-0, maar zijn inzet belandde na een goede aanval helaas op de paal. En als je hem zelf niet maakt, dan zul je altijd zien dat de tegenstander dat wel doet en dat was ook gisteren weer het geval. Een duel op het middenveld ging verloren en de steekbal van de tegenstander die volgde kon helaas niet verdedigd worden. Het veld was glad en helaas gleden we op een cruciaal moment uit, waardoor de linksbuiten een vrije doortocht had richting het doel. Deze kans was wel aan hem besteed en de 1-1 was dus een feit.

Een paar weken terug zouden we nog van slag geraakt zijn van zo'n tegengoal, maar gelukkig weten we nu de rust te bewaren en konden we al vrij snel de draad weer oppakken. Ook de tegenstander had last van het gladde veld en ook zij gleden op een cruciaal moment uit. Hierdoor kon Denley richting het doel van de tegenstander. Met een bekeken schot wist hij ons vlak voor rust weer op een voorsprong te zetten. Met een 2-1 voorsprong gingen we dus ook de warme kleedkamer opzoeken.

In de rust werd er gesproken over de wapens van de tegenstander en wat er bij ons nog beter kon. Na rust werd dit goed opgepakt en de tweede helft die volgde was misschien wel één van de betere van dit seizoen. De tegenstander werd (figuurlijk) bij de strot geknepen en we lieten deze gedurende de rest van de wedstrijd niet meer los. Met overtuiging ging Kozakken Boys op zoek naar de 3-1 en daar kregen we ook de kansen voor. Daley was opnieuw erg dichtbij een treffer, maar het zat in de afronding even niet mee. Tot een kwartier voor tijd.. Opnieuw kon hij richting de keeper en nu wist hij met een schot in de verre hoek de keeper wel te passeren. Daar was dan eindelijk die bevrijdende treffer, maar we waren nog niet verzadigd en de boys wilden meer. De wedstrijd werd ook wat grimmiger met wat tikjes over en weer. Bij ons werd Ivan een keer hard neergehaald, gelukkig kon hij gewoon weer verder. Even later wist Jens zich knap weg te draaien van zijn tegenstander in het strafschopgebied. Met een laatste inspanning probeerde de verdediger van Fc Engelen de boel te herstellen, maar in plaats van de bal raakte hij Jens en dit leverde dus een strafschop op. Sven ging met vertrouwen achter de bal staan en liet de keeper kansloos, 4-1! We hadden nog verder uit kunnen lopen, maar de teller stopte gisteren bij 4. Een mooie aanval had vlak voor tijd nog een vijfde treffer verdiend, maar helaas konden we deze aanval net niet bekronen met een doelpunt. Na zestig minuten spelen stapten we dus met een dik verdiende 4-1 zege van het veld.

In de kleedkamer voor de tweede week op rij feestende spelers met dit keer wel een verkleumde Rik, want Rik heeft in de tweede helft slechts wat ballen opgepakt en wat uittrappen genomen, meer had hij in die tweede helft niet te doen en dat was met deze temperaturen geen pretje. Het team groeit en gisteren hebben we voor het eerst dit seizoen een wedstrijd goed gecontroleerd en weinig weggegeven. De bereidheid om voor elkaar te werken wordt steeds groter en dat is mooi om te zien. 's Middags werd er afgereisd naar Dordrecht om nog wat verder aan de teamspirit te werken. Daarbij vielen mij toch ook een aantal dingen op. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat je met een potje lasergamen in de min kon eindigen (Kyano;)), wist ik niet dat een kartbaan ijs- en ijskoud kon zijn, wist ik niet dat Claus maling heeft aan blauwe vlaggen en zo André van een nog snellere tijd beroofde, wist ik al wel dat je met een haarnetje voor je ogen de baan niet kan zien (Thomas) en wist ik niet dat er een kortere route op de kartbaan was, Kevin wist dit wel en kon zo de snelste tijd van ons clubje neerzetten.

Al met al was het een zeer geslaagde dag en wil ik Francis nogmaals bedanken voor de organisatie. De komende week staan er twee wedstrijden te wachten. Op maandag gaan we op bezoek bij Unitas JO13-1, de trotse en ongeslagen koploper van de 1e klasse en zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd voor de winterstop in Leerdam tegen Lrc JO13-1.