Nathan Kant (kopbal)
Assist: Kyano Kwint

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse G

25 november 2017 11:15

De weken vliegen voorbij en met nog maar drie wedstrijden tot aan de winterstop zijn we alweer aangekomen bij het staartje van de eerste seizoenshelft. Deze zaterdag stond er opnieuw een zware wedstrijd te wachten, er moest namelijk worden afgereisd naar koploper Theole. De ploeg uit Tiel begon wat moeizaam aan de competitie, maar heeft inmiddels de smaak aardig te pakken en met een reeks knappe overwinningen hebben zij de koppositie inmiddels in handen. Voor ons is de laatste overwinning alweer even geleden, maar uit de wedstrijd van vorige week werd toch wel het nodige vertrouwen geput.

Helaas konden we niet met een complete selectie afreizen naar Tiel, Mattijs had last van zijn buik en kon daardoor niet mee. Daar tegenover stond wel de terugkeer van Jens. We gingen er eigenlijk van uit dat Jens pas na de winterstop weer zou voetballen, maar door een wonderbaarlijk snel herstel kon hij deze wedstrijd alweer aansluiten. Eenmaal daar aangekomen kon de voorbereiding voor de wedstrijd beginnen en de opdracht was duidelijk. De goede periodes van vorige week als uitgangspunt gebruiken en niet van slag raken van tegenslagen.

Om 11.15 had de wedstrijd eigenlijk moeten beginnen, maar doordat de wedstrijd voor ons wat uitliep en door de uitvoerige spelerspascontrole van de scheidsrechter begon de wedstrijd iets voor half 12. De boys begonnen weer lekker fel en goed aan de wedstrijd. Theole leek enigszins verrast door deze felheid en al snel werd voor ons duidelijk dat we niet bang hoefden te zijn voor deze tegenstander. Toch kreeg Theole al vrij vroeg in de wedstrijd een grote kans. De grote en sterke spits van de tegenstander was iets doortastender in een duel en kreeg hierdoor een vrije doortocht richting het doel van Rik. Met een prima redding wist Rik echter een vroege voorsprong voor Theole te voorkomen. Achterin waren we nu wel wakker en na deze grote kans namen wij de wedstrijd in handen. Het druk zetten werd goed uitgevoerd en we waren goed aan het voetballen. Met name over links werden er een aantal prima aanvallen opgezet. Denley kon hierdoor een aantal keren zijn man passeren en ook wij kregen onze eerste kansen. Helaas werd er soms net iets te lang gewacht met schieten. Yuri was dichtbij een treffer, maar zijn inzet werd in de korte hoek gekeerd door de keeper. Ook Kyano kreeg een grote kans uit een corner, maar zijn poging ging helaas over de goal. Na 11 minuten kwamen we dan toch op een terechte voorsprong. Kyano kreeg uit de kluts de bal voor zijn voeten en begon aan een dribbel binnen het strafschopgebied. Er werden wat mannetjes gepasseerd en met een schot met zijn linkse voet wist hij de keeper te passeren. 0-1!

Eindelijk een keer een beloning voor de goede inzet en het goede spel. Je zag het vertrouwen groeien en van de twee ploegen op het veld hadden wij het beste van het spel. Toch bleef Theole dreigend met de lange bal richting de eerder genoemde sterke spits. Deze speler kreeg uit een corner een kans om de gelijkmaker binnen te koppen, maar gelukkig voor ons ging zijn inzet net naast. De 1-0 voorsprong kwam voor rust niet meer in gevaar en met deze voorsprong gingen we rusten.

In de kleedkamer opgetogen spelers en mooi om te zien wat één doelpunt kan doen met het vertrouwen van deze jonge groep. Van de trainers kreeg het team de complimenten voor de eerste helft. Er werden nog wat puntjes op de 'i' gezet en na rust wilden we op dezelfde voet verder gaan.
Na rust kregen we echter al snel een domper te verwerken. Een terugspeelbal werd door Rik in zijn handen gepakt en dat liet de scheids terecht niet toe. Een indirecte vrije trap in de zestienmeter volgde en deze viel uiteindelijk lullig binnen. 1-1. Goed om te zien dat we nu niet van slag raakten en dat de mouwen nog maar eens werden opgestroopt. Een spannende strijd volgde, maar we bleven goed vanuit onze taken voetballen. De boys waren misschien minder dreigend dan voor rust, maar nog steeds deden we voetballend zeker niet onder voor de koploper. 10 minuten voor tijd kreeg Kozakken Boys een vrije trap op de helft van de Theole. De bal werd door Kyano goed ingebracht en Nathan wist met een bekeken kopbal deze vrije trap om te zetten in een doelpunt. Opnieuw kwamen we dus weer op voorsprong. De ploeg uit Tiel ging niet lang na deze 1-2 alles of niets spelen en ging één op één spelen. Dit leidde niet tot grote kansen voor Theole, al was het af en toe wel billenknijpen op de bank. Wij kregen de ruimte om te counteren en één keer was Yuri heel dichtbij de 1-3. Zijn inzet werd echter gekeerd en zo bleef het spannend tot de laatste minuut. De tijd gaat altijd bijzonder langzaam op zulke momenten, maar na 62 minuten voetballen vond de scheids het gelukkig welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd. De spelers die op de bank zaten, of eigenlijk al enige tijd van de spanning onrustig heen en weer aan het lopen waren, vlogen het veld in en met elkaar werd deze toch dik verdiende overwinning gevierd.

Normaal sluit ik het verslag altijd af met een korte analyse, maar ik houd het dit keer erg kort. Het was een mooie zaterdagochtend!