... (corner)

Onder 15, JO15-1, 1e klasse 4

11 november 2017 10:00

Kozakken Boys JO15-1 - Oranje Wit JO15-1
Afgelopen zaterdag speelde de JO15-1 wederom een competitiewedstrijd thuis tegen de leeftijdsgenoten van Oranje Wit. Een op papier lastige tegenstander. Oranje Wit verloor maar slechts 1-2 van koploper ASWH. Dit terwijl ASWH alles zeer ruim wint. Daarnaast had Oranje Wit de topploegen uit de competitie al gehad. Jurgen is nog even afwezig bij de JO15-1, de rest is fit! Coen en Greg namens plaats op de bank.

1e helft
In de wedstrijdbespreking werd aangegeven dat het fijn zou zijn dat we niet binnen 5 minuten (zoals de voorgaande 3 wedstrijden) op een achterstand zouden komen. De jongens begrepen dit blijkbaar want binnen 15 seconden lag de bal al in het netje. Stijn zette direct goed door aan de rechterkant en gaf een voorzet op maat op het bolletje van Huib die schitterend de 1-0 binnenkopte. Een flinke opsteker dus voor de Kozakken. Je zag ook meteen dat alle twijfel van de spelers afviel en er werd zeer goed gecombineerd. Het positiespel was al vrij goed, amar nu durfden we ook meer. Middenvelders werden ingespeeld met een man in de rug, maar konden dit keer de bal vasthouden of wegdraaien bij de tegenstander. Hiermee zette we Oranje Wit meteen onder druk en ze kwamen er eigenlijk niet aan te pas.  Na 8 minuten kwamen we zelfs op een 2-0 voorsprong. Goed drukzetten aan de rechterkant leverde balbezit op en Stijn werd in de diepte weggestoken. Wederom gaf hij een prima voorzet, de verdediger van Oranje Wit had pech dat de bal verkeerd op zijn been kwam en in het goal belandde: 2-0.  Nog geen 5 minuten later lag ook de 0-3 in het netje. Een goed genomen vrije trap van Ivo werd wederom door het bolletje van Huib ingekopt: 3-0. Daarna kwam Oranje Wit wat meer in balbezit maar grote kansen creerden zij niet. Wel gaven we wat onnodig vrije trappen en corners weg waardoor het gevaarlijk voor Jay zou kunnen worden. Tussendoor werd wederom een vrije trap van Ivo ingebracht en tikte de keeper van Oranje Wit de bal na een kopbal op de lat. Na 28 minuten kwamen we op een 4-0. Dit keer werd Huib in de diepte weggestuurd en legde hij netjes af op Romano die hem via de paal binnenschoot. Vlak daarna was toch wel het hoogtepunt van de wedstrijd voor de trainers. Een opbouw begon bij Jay en door goed positiespel met 1x raken werd Stijn allen op de keeper afgestuurd. Alleen hij redde helaas....

Rust
In de rust werd niet veel gezegd. Vooral zo doorgaan en nog meer doelpunten maken, en een keer de 0 houden zou ook fijn zijn! Coen kwam het veld in voor Micha die al wat tikken had gehad en wat last van zijn knie.

2e helft
In de tweede helft drukten we door en kwamen we al vrij snel op een 5-0 voorsprong. Wederom een diepe bal die door Huib breed werd gelegd op de meegekomen Stijn die voor open goal de bal binnen kon tikken. Daarna werd Stijn direct gewisseld (hij moest met de B1 mee) door Greg. Greg wordt ook wel in het team 'The Beast' genoemd. De Kozakken gingen maar door en ook de 6-0 was een aanval uit het boekje. Dit keer werd Romano aan de linkerkant vrij gespeeld die een prima steekpass gaf op Huib. Huipie is terug en schoot zijn 3e goal rustig in het netje: 6-0. Daarna werd Nick Verhoeven het veld uitgeschopt door een middenvelder van Oranje Wit die terecht een gele kaart kreeg. Doordat we onze wissels al hadden ingebracht gingen we verder met 10 spelers. Hierdoor kwamen we wat meer onder druk van Oranje Wit. Uit een aanval verscheen hierdoor de rechtsvoor alleen voor Jay. Jay wist deze bal katachtig uit de korte hoek te halen. Vlak daarna konden we de bal veroveren op onze eigen helft en werd Romano diep gestuurd door onze Henrico (Capi). Romano was net iets eerder dan de keeper en omspeelde hem waardoor hij in een leeg doel de 7-0 kon binnenschieten. Daarna konden we de '0' niet houden. De bal werd bij een corner niet goed weggewerkt en zo kon Oranje Wit de eindstand bepalen op 7-1.

Een zeer goede wedstrijd van de JO15-1. Er zit ten opzichte van andere wedstrijden echt verbetering in. Zowel als team als individueel. Hopelijk kunnen we dit de komende wedstrijden doorzetten. Volgende week spelen we uit bij koploper ASWH die tot nu toe alles hebben gewonnen. Van de trainer van Oranje Wit kregen we complimenten en hij gaf aan dat we zeker een kans maken tegen ASWH. Deze week weer alles geven op de training en dan gaan we er ons best voor doen om de koploper pijn te doen!