Onder 15, JO15-1, 1e klasse 4

14 oktober 2017 10:00

Hans van der Stelt (21-12-1965)

Kozakken Boys JO15-1 - Sleeuwijk JO15-1
Afgelopen zaterdag stond voor de JO15-1 de derby op het programma tegen Sleeuwijk JO15-1. Na een gewonnen en een verloren wedstrijd wilden we graag de competitie voortzetten met een overwinning. Helaas missen we nog steeds Huib en Jurgen met langdurige blessures. De rest van de jongens was wel fit voor de wedstrijd.

Eerste helft
We begonnen ontzettend zwak aan de derby tegen Sleeuwijk. Er werd vaak gekozen om de bal achteruit te spelen of breed in plaats van vooruit.  Hierin moeten durven om onze middenvelders ook aan te spelen met een man in de rug en middenvelders moeten meer initiatief laten zien door ballen te vragen en beter vrij te lopen. Hierdoor kreeg Sleeuwijk druk op ons in de beginfase van de wedstrijd. Door deze druk kwamen we na 5 minuten op een 0-1 achterstand doordat we te slap ingrepen in de achterhoede. Net als tegen de Alblas keken we wederom tegen een vroege achterstand aan, echter waren de jongens ineens wel wakker. Na de 0-1 pakten we het initiatief en begon het wel te lopen. Bij vlagen laten we uitstekend positiespel zien en komen we voetballend tot kansen. Na ongeveer 12 minuten kregen we Dante vrij op links die vervolgens Stijn alleen voor de keeper zette, de keeper van Sleeuwijk pakte de bal uitstekend. Daarna kregen we in een korte periode meerdere corners die perfect werden genomen door Henrico. Echter misten we voor de goal de echte scherpte om onze kop er tegen aan te zetten. Wel zagen we dat de keeper van Sleeuwijk het lastig heeft met hoge ballen. Daarna kwam Dante op dreef en kwam vaak door op links waar hij op snelheid vrij makkelijk zijn directe tegenstander passeerde, helaas waren de voorzetten wat minder scherp. Een vrije trap van Henrico belandde ook nog op eens op de paal en  het is mij nog steeds een raadsel hoe we de rebound naast konden schieten...

Rust
In de rust was de begeleiding toch wat 'harder' naar de spelers als normaal. Niet omdat we boos waren op de spelers maar omdat we iedere training zien dat ze veel beter kunnen. De wedstrijd tegen Sleeuwijk was eigenlijk een kopie van de wedstrijd tegen de Alblas. Wederom veel balbezit, veel schotkansen maar geen doelpunten. We misten in deze derby de echte scherpte.

Tweede helft
In de tweede helft gingen we op dezelfde voet verder. Vlak na rust ging Stijn wederom diep en alleen op de keeper af. De keeper kwam echter op tijd uit en kon het schot van Stijn simpel blokken. Daarna brachten we Greg het veld in voor Nick, die nog wat tijd nodig heeft om echt de oude Nick te worden na zijn blessure maar dat zal ongetwijfeld goed komen.  Vlak na de wissel creerden we een aanval uit het boekje. Onze spits Stijn werd aangespeeld, bleef sterk en kon Dante Combee wegsteken in de diepte. Dante legde terug op de goed bijgesloten Micha en liep zelf diep. Micha gaf de bal met gevoel mee aan Dante echter werd zijn voorzet net geblokkeerd door een been uit Sleeuwijk. De 1-1 zat er aan te komen. We brachten de bruingetinte vakantieganger Romano het veld in voor Thomas en gingen nog meer risico nemen. Wederom werd Dante de diepte ingestuurd en hij schoot dit keer door de benen van de keeper van Sleeuwijk, maarja er stond nog een verdediger op de lijn die de bal op tijd wegschoot. Na 58 minuten liet Sleeuwijk zich weer zien doordat we teveel ruimte weggaven achterin kon hun spits zomaar de 0-2 binnentikken. Een kopie van de wedstrijd tegen de Alblas..........We hadden nog 10 minuten en gingen alles op de aanval gooien. Ongeveer 2 minuten voor tijd kon de goed spelende Dante de bal steken op Stijn die dit keer wel de bal tegen de touwen kreeg: 1-2. Nog maar een paar minuten..zou het ons nog lukken om er een puntje uit te halen? In de absolute slotfase maakte Sleeuwijk een overtreding aan de zijkant. Iedereen, behalve onze keeper Jordy, ging naar voren. Henrico nam de bal perfect en viel over de keeper van Sleeuwijk heen en Romano zette zijn hoofd ertegen aan en werd het alsnog 2-2. De grensrechter van Sleeuwijk probeerde te goal nog op te heffen wegens buitenspel maar de scheidsrechter wees dat terecht af. Zo eindigde deze derby in een 2-2 gelijkspel.

Na de wedstrijd waren de spelers opgelucht dat ze nog een punt hadden gehaald, zelf vond ik dat we meer hadden verdiend. We moeten scherper aan wedstrijden beginnen en scherper zijn voor de goal. Daar moet het namelijk gebeuren. Als we dat hadden gedaan hadden we ongetwijfeld 3 punten gepakt. Aan de andere kant heeft deze groep laten zien dat ze karakter hebben en kunnen knokken als echte Kozakken! Ook iets waar je als begeleiding en als ouder (supporter) trots op moet zijn. Als begeleiding zijn we ervan overtuigd dat we wedstrijden gaan winnen als ze op dezelfde voet doorgaan. In de 3 competitiewedstrijden die we tot nu toe hebben gespeeld hebben we laten zien dat we aan de bal sterk zijn. Maar met balbezit win je geen wedstrijden helaas. Over 2 weken spelen we wederom een competitiepot uit tegen HSSC 61.