Lavendelstraat 2
3142NC
MAASSLUIS
tel. 010-5911306

Kozakken Boys heeft zaterdag geen goede zaken gedaan tegen de beloften van Sparta Rotterdam. Met een minimale nederlaag van 1-0 gingen de Werkendammers onderuit. De enige goal van de wedstrijd viel al na vier minuten. De kansenregen die volgde voor de Werkendammers was niet voldoende voor een punt.

Het seizoen van Kozakken Boys lijkt met nog maar zes wedstrijden te gaan af te stevenen op nacompetitie. Concurrenten Maassluis, Scheveningen en Lisse speelden allen gelijk waardoor Kozakken Boys weer een punt liet liggen ten opzichte van de concurrentie.

Het begin van de wedstrijd in Maassluis was rondduit onfortuinlijk voor de Werkendammers. Na een hoekschop kwam de bal in de kluts voor middenvelder Jorn Triep, die vervolgens snoeihard de bal in het dak van het doel schoot.

Kozakken Boys herpakte zichzelf wel snel, wat volgde in kansen voor Van Zundert (voorlangs), Mashart (lat), Lommers (1-op-1 situatie), Ignacio en nogmaals Van Zundert (kopbal). Echter het vizier stond niet op scherp.

In de tweede helft had Sparta opnieuw snel kunnen scoren. Oog in oog met Janssen faalde de Spartanen. Even later was er ook de eerste kans van de tweede helft voor Kozakken Boys. Amin Essabri legde de bal bij de tweede paal neer, de kopbal van Tremour was echter te zwak voor en gevaar. Na een uur spelen kreeg Sparta een nieuwe kans op de tweede goal van de middag. Net buiten het strafschopgebied werd aangelegd voor een afstandsschot, maar Janssen tikte de poging uit de hoek. Eén minuut later leek Ignacio aan de andere kant wel te scoren, ware het niet dat ook deze poging teniet werd gedaan door de achterste linie van Sparta.

Ook in de slotfase waren er nog meer dan genoeg kansen voor Kozakken Boys om minimaal met een punt naar huis te gaan, maar het was niet genoeg om een goal te forceren. Ook in de zes minuten extra tijd was het onvoldoende. Volgende week wacht er een thuiswedstrijd tegen koploper Spakenburg.