Noordwijkerweg 53 A
2231NJ
RIJNSBURG
tel. 071-4021506

De seizoensopening zit erop voor Kozakken Boys en helaas ging het met nul punten terug naar huis. De Werkendamse formatie speelde een wedstrijd met twee gezichten tegen Rijnsburgse Boys, waar de thuisploeg uiteindelijk met een zonnig einde de eerste driepunter van het seizoen binnen wist te slepen.

In de eerste helft bevonden de spelers van Rijnsburg zich in een worsteling, zowel met zichzelf als met tegenstander Kozakken Boys. Het geel-zwarte team had moeite met de verrassende tactiek van Kozakken Boys. Hoewel Kozakken Boys geen groot overwicht toonde, gaven ze het toch weg. Doelman Jansen was de schlemiel bij een verkeerd genomen bal van achteruit. Zeldenrust, topscorer van Rijnsburg afgelopen seizoen, wist zich wel raad met dit buitenkansje en lobde de bal sierlijk over de Werkendamse doelman. 1-0.

In een belangrijk moment tijdens de wedstrijd, slaagde aanvaller Bilate erin om via een kopbal de gelijkmaker te scoren. De assist kwam van linksback Mashart, wiens voorzet nauwkeurig werd geplaatst. Bilate was in staat om boven zijn tegenstanders uit te torenen en stuurde de bal doelgericht met zijn hoofd richting het doel (1.1).

De rust bleek een keerpunt te zijn voor Rijnsburgse Boys. Met aangepaste tactieken en meer druk naar voren, begonnen ze sterker aan de tweede helft. De Uien hadden het overwicht en maakten meer aanspraak op de overwinning. Uiteindelijk was een strafschop voor de thuisploeg voldoende om de wedstrijd over de streep te trekken.

De nederlaag is ongetwijfeld een teleurstelling voor Kozakken Boys, die hun uiterste best toonden om een positief resultaat te behalen tegen een Rijsnburg dat vorig jaar tot de laatste speeldag meespeelde om het kampioenschap. Desondanks is het belangrijk om de inzet en het harde werk te erkennen dat de Werkendammers hebben laten zien gedurende de volledige wedstrijd.