Aymane Bais

2e divisie Betnation Divisie

4 november 2023 15:00

mevr S. Shukrula

Op een regenachtige dag op sportpark De Zwaaier, speelde Kozakken Boys tegen Jong Sparta een wedstrijd waarin het op zoek was naar een zeldzame overwinning. Helaas voor de Werkendammers, wist Jong Sparta de overwinning mee naar huis te nemen, en daarmee was het alweer de zesde nederlaag van het seizoen voor Kozakken Boys.

De blessures voor sterkhouders Mario Bilate, Gwaeron Stout en de twee doelmannen Janssen en van de Meulenhof houden helaas aan waardoor ook nu weer gepuzzeld moest worden in de opstelling.

Aanvankelijk leek de wedstrijd al snel beslitst. Halverwege de eerste helft stond Jong Sparta al met 0-2 voor, dankzij twee treffers van Dano Lourens. De eerste van deze doelpunten was het gevolg van een razendsnelle tegenaanval, ontstaan na een hoekschop van Kozakken Boys. Bij de 0-2 was het een steekpass van Rosario, die opnieuw Lourens oog-in-oog met doelman Angelo Mathilda zette. Zijn eerste poging raakte de paal, maar hij benutte de rebound zonder problemen.

Kozakken Boys kwam na de dubbele tegenslag wel beter in de wedstrijd en kwam via Jap Tjong terug in de wedstrijd na een voorzet van Vermeulen.

Na de pauze deed Kozakken Boys er alles aan, maar de gelijkmaker wilde maar niet vallen. Hoffman was heel dichtbij met een kopbal. Lommers schrok in de laatste minuten van een bal die doorschoot waardoor die niet meer kon afwerken.

Helaas voor Kozakken Boys blijven ze zich nog steeds in de gevarenzone van de competitie bevinden. Ondanks de inzet, blijven de resultaten nog steeds uit. De blessureperikelen en afwezigheid van belangrijke spelers en volgende week koploper Spakenburg als tegenstander maakt het er niet makkelijker op voor de Werkendammers.