Joël Zarts

2e ronde (32) BV

10 januari 2023 20:00

R. Dieperink

Kozakken Boys ligt uit het bekertoernooi. Op een bomvolle en winderige Zwaaier was het zeker niet de onderliggende partij, maar moest het uiteindelijk wel het onderspit delven tegen de manschappen van Dick Advocaat. De Werkendammers verloren uiteindelijk met 1-3.

De openingsfase beloofde veel goeds vanuit Werkendams perspectief. Een dwarrelende voorzet van Hutten kon ternauwernood uit het doel worden gehouden en een poging van Stout enkele minuten later was helaas ook onvoldoende om de voorsprong te realiseren.

Een periode van gezapigheid volgde na de twee openingskansen. En alsof Kozakken Boys in slaap was gesust kapte rechtsbuiten Severina naar binnen en draaide de bal fraai richting de bovenhoek. Keeper Bryan Janssen was kansloos.

Kozakken Boys herstelde zich snel en kreeg drie minuten later een penalty toegewezen die tot ongeloof van iedereen huizenhoog over werd geschoten door Lars Hutten.

De tweede helft leek ADO steeds beter in de wedstrijd te komen, gaf het nauwelijks kansen weg en probeerde het zelf in de omschakeling gevaarlijk te worden, maar precies op het moment dat Kozakken Boys meer de aanval zocht met invallers Altintas en Mulder viel de 0-2.

Toch leek het onmogelijke even realiteit te worden toen Kaj Ramsteijn weliswaar de aansluitingstreffer bij de tweede paal binnenschoot (1-2). Kozakken Boys probeerde daarna vanalles met lange ballen, maar mede door de harde wind bleven gevaarlijke momenten uit. In de blessuretijd moesten de Werkendammers na een rode kaart nog met tien man verder en kreeg het in de slotseconde nog de 1-3 om de oren en was het bekertoernooi definitief klaar.