De Boomgaard 1
2964AV
GROOT-AMMERS
tel. 0184-661314

Vandaag was het weer matchday voor de meiden van onze MO13-1. We draaien lekker mee in de tweede fase ,waarin we twee wedstrijden wonnen en 1 verloren. Vorige week gingen we er thuis met 1-3 af tegen Arkel, dus wilden we ons vandaag graag revancheren. Vanmorgen vertrokken we met ons complete team richting Sportpark Gelkenes in Groot-Ammers ,waar we tegen hun plaatselijke MO13-1 zouden gaan spelen. Gelegen aan de Lek arriveerden wij daar gelijktijdig met onze MO11-2 ,die daar ook om 8:30 moesten aftrappen. Leuk om te vermelden is trouwens dat zij hun eerste punt uit het vuur sleepten met een 2-2 gelijkspel. Door een gebrek aan kleedkamers, waar overigens veel clubs mee kampen, moesten we de niet al te grote kleedkamer delen met onze MO11-2. Een rommelig begin was dus een feit en met het vroege tijdstip erbij, kon dit weleens een lastig karwei gaan worden. Groot Ammers MO13-1 had dan wel al hun wedstrijden in fase 2 verloren, maar we weten nog hoe het ging bij de wedstrijd tegen het toen ook nog puntloze Oranje Wit MO13-2. Zonder punten in de tas naar huis toen. Op een zacht en drassig veld werd na een korte warming up afgetrapt en waren we gelukkig meteen bij de les. Na 3 minuten kwamen we zelfs al op een 0-1 voorsprong door een mooi diagonaal schot van Suze. Dat was een lekkere opsteker voor ons team, maar in de 8e minuut kwamen de meiden uit Ammers helaas alweer op gelijke hoogte , 1-1. Hierna pakten onze meiden het meteen weer op en na een paar goede voorzetten vanaf de zijkant, was het tweemaal Maud die de keepster in de 11e en 14e liet vissen . Met een schot en een boogbal maakte zij er 1-3 van.
Ondanks de 1-3 voorsprong waren de verschillen niet groot tussen beide teams, de Ammerse meiden bleven erin geloven. Vlak voor rust, in de 28e minuut, maakten zij de wedstrijd weer spannend na een prachtig afstandsschot waar onze keepster absoluut niet bij kon. Met een 2-3 ruststand zochten we de knusse kleedkamer op en wezen we de meiden erop dat de winst zeker nog niet binnen was. Voor een resultaat was achterover gaan leunen geen goed idee, we moesten er dus voor gaan knokken in de tweede helft. Niet veel later, toen de tweede helft 4 minuten oud was, lag de 3-3 al tegen de touwen. Wat zonde , de comfortabele 1-3 voorsprong was hiermee weg gepoetst door de thuisploeg. Enigszins ook wel verdiend, want zoals gezegd, de verschillen waren miniem vandaag. Vanaf die 3-3 was het Groot-Ammers die de beste kansen kreeg op een 4-3 voorsprong, maar we hielden soms met kunst en vliegwerk ons doel verder schoon. Na de laatste wisselronde , met dus nog 15 minuten te spelen, ging het kwartje opeens de andere kant opvallen. We gingen weer meer op de helft van Groot-Ammers voetballen en kregen ook weer kansen. Het was nu echt, wie heeft de langste adem. Wie scoort ,wint de wedstrijd. De tijd tikte weg, kwam er nog een winnaar??? Die kwam er , want Robine werd heel goed vrij gespeeld en haalde binnen de 16 meter uit en tekende in de 57e minuut voor 3-4 voorsprong. Twee minuten later werd de wedstrijd definitief beslist, want de bal bleef hangen in het 5 meter gebied van Ammers en iedereen probeerde zijn voetje er tegenaan te zetten. Uiteindelijk was het de punt van de schoen van Robine die er 3-5 van maakte. De 3 punten gingen dus mee naar Werkendam, maar er gaan ook credits naar de meiden van Groot-Ammers. Zij hebben nu 5 wedstrijden verloren, maar zijn zeker niet zo slecht als de ranglijst doet vermoeden. Het was een mooie sportieve pot, vol strijd en passie. De wedstrijd viel nu in ons voordeel uit, maar na de 3-3 kon het beide kanten op gaan zoals gezegd.
We hopen ze graag weer tegen te komen na de winterstop. De kantine bij Groot-Ammers is trouwens ook nog wel even het benoemen waard. Het gehele plafond is voorzien van shirtjes en sjaaltjes van heel veel clubs. Dan is het ook wel weer mooi om te zien dat er ook een Kozakken Boys sjaal hangt, precies boven de kantine ingang. Toch fantastisch om bij zulke clubs te komen. Na de wedstrijd mochten we van onze meiden nog niet meteen naar de kleedkamer, want er moest eerst nog een Tik Tok filmpje opgenomen worden. Het moet toch allemaal niet gekker worden ,haha. Nee hoor, het is echt een fantastisch team, onze MO13-1. Aanstaande zaterdag gaan we een thuiswedstrijd spelen tegen SVW MO13-1 om 8:30 ,zeker geen onbekende voor ons. Komende week trainen we alleen op maandag, want op woensdag gaan de meiden met elkaar Sinterklaas vieren. De lootjes zijn getrokken en misschien zijn de cadeautjes en gedichtjes ook al geregeld . Het zal weer een gezellig onderonsje worden met veel lol en lachen met elkaar. De binding die we met elkaar hebben is het voetballen bij Kozakken Boys, maar er moet ook zeker ruimte zijn voor deze activiteiten. Zo krijg je een groep die ,zoals vandaag, met elkaar blijft knokken voor de overwinning. Als laatste een bedankje naar jullie allemaal als ouders. Op zaterdag veel mensen mee, mocht er iets zijn dan wordt de helpende hand door jullie toegestoken, geen gezeur richting coaches of kinderen. Zo is het fijn werken als leiding van dit prachtige team.

Groeten van de leiding MO13-1.