Karbogerd 1
4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

Na drie nederlagen op een rij, tweemaal competitie en eenmaal beker, kan je de vorm het 4e elftal gerust belabberd noemen. De nederlaag vorige week tegen Unitas kan worden getypeerd als een blamage, zeker als je weet dat de Boys zeker 15 grote kansen hebben gemist. Met GRC’14 treft men een tegenstander die ook allesbehalve in vorm is, alleen hebben zij hier al het gehele seizoen last van. Met 0 punten na 6 duels wacht GRC nog altijd op de eerste punten van het seizoen. Sam, Christian, Sander, Kevin en Rick ontbraken vandaag waardoor Stan de rol als doelman op zich nam. De formatie was al volgt. Stan – Ivo-Niels-Tim-Oscar – Stef-Tiemen-Johan – Mark-Sven-Thomas. Om half 3 werd er aftrapt op een hobbelige akker in Giessen.

De Boys schoten uit de startblokken en hadden geleerd van vorige week waarbij een slecht veld ook tot veel problemen hadden geleid. Een aanval over links kwam terecht bij Thomas die uithaalde, maar zijn poging strandde op de doelman die de bal echter weer terugbracht bij Thomas die in de rebound knap de 0-1 binnenschoot. Zo stonden de Boys binnen vijf minuten al op een voorsprong. De Werkendamse drang naar voren hield aan en de defensie van GRC wist zich geen raad in de openingsfase van de wedstrijd. De bal hobbelde bij vlagen alle kanten op en dat dit ook voor de keepers een probleem kon worden bleek wel toen Thomas de bal richting de verre hoek schoot en de keeper hier niet adequaat op kon reageren en zo stond het ineens 0-2.

De thuisploeg had nu wel enig idee bij wie ze dubbele dekking moesten toepassen en probeerde met counters gevaarlijk te worden. Enkele schoten hobbelden naast of gingen over het doel van Stan heen die zodoende nog weinig te doen had. Als de Boys de bal veroverde dan lag er ook veel ruimte in de omschakeling en op die manier kwam er een mooie kans voor Tiemen. Deze deed zijn bijnaam ‘muisje’ er echter eer aan en produceerde een slap schot wat geen doel trof. Vorige week had Mark de opmerkelijke vermelding om de grootste kans van de wedstrijd te missen en ook vandaag was hij weer hard op weg dit te evenaren. In een tiental minuten kreeg hij drie kansen om de doelman van de thuisploeg te verschalken, maar geen van deze drie schoten trof het doel en zo bleef het dus 0-2.

Als je zelf kansen mist dan weet je wel wat er soms kan gebeuren. In een counter werd er niet echt omgeschakeld door de Kozakken en GRC trok ten aanval met een mannetje of vijf. Na een serie hobbelige passes bereikte de bal ergens rond de rand van het strafschopgebied een blauw/zwarte speler die de bal hoog in de hoek achter Stan schoot. Zo werd het dus 1-2 en was de thuisploeg weer tot leven gekomen. De arbiter van dienst hield van mannelijk voetbal en floot vaker niet dan wel, waardoor ook enkele harde overtredingen afgedaan werden als tikjes. Thomas werd nog getorpedeerd, maar ook hier was de intentie ‘de bal.’ Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren en gingen we de rust in waar de koffie wachtte met een 1-2 voorsprong.

Na de rust kwamen Lars, David, Martijn en Stijn het veld in voor Tiemen, Mark, Sven en Stef. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de tweede helft en werden niet gelijk gevaarlijk. Na tien minuten spelen brak GRC uit en speelde de bal richting de spits. Dit was echter doorzien door de Werkendamse verdediging die keurig naar voren stapte waardoor de spits van dienst een meter of twee buitenspel kwam te staan. De spits liep weliswaar door op Stan en schoot de 2-2 binnen, maar Stef gaf keurig buitenspel aan met zijn vlag. De arbiter wuifde dit echter direct weg en kwam met een of ander vaag verhaal aan waardoor het nu ineens 2-2 stond.

Een minuut na de aftrap werden de Boys gelijk gevaarlijk en via de kluts wist Martijn gelijk weer de voorsprong op het bord te zetten, 2-3. De vlag ging echter de lucht en na beraad met zijn assistent keurde de scheidsrechter deze goal wel af en dan voel je aankomen dat dit tot enige frustratie kan leiden. Oscar had een mooie beenveeg in huis en zorgde ervoor dat de spits van de tegenstander naar modder in plek van adem kon happen. Aangezien de arbiter toch ergens wel doorhad dat dit niet heel handig was besloot hij maar het een en ander te compenseren door overtredingen aan Werkendamse zijde weg te wuiven, wat weer tot frustratie bij GRC leidde.

Tussen alle commotie door werd er ook nog gevoetbald en de Boys hadden de overwicht op het veld. Het veld werd echter met de minuut slechter en dit speelde GRC meer en meer in de kaart. Een aantal minuten van Werkendams balbezit bracht de bal uiteindelijk bij David die een fraai wippertje in huis had en Martijn lanceerde. Deze sprintte richting de goal en wist de bal vlak voor de doelman langs deze heen te tikken en zo stond de 2-3 op het bord. Opluchting alom en het was GRC wat nu weer in de aanval moest. Erg gevaarlijk werden de Giessenaren niet meer en toen Johan na een individuele actie de 2-4 tegen de touwen joeg was de wedstrijd wel gespeeld. De actie van Johan is uiterst effectief, gegeven het feit dat hij nou al zo’n drie of vier keer dit seizoen heeft gescoord met dezelfde lichaamsschijnbeweging.

Gescoord werd er niet meer in Giessen en zo wonnen de Boys eindelijk weer. Een verdiende 2-4 zege brengt de Boys terug in de bovenste regionen van de ranglijst waar veel clubs op 15 punten staan na 7 duels. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. De week daarop mag aangetreden worden in en tegen Spijk.