Reeweg 75 B
3342AA
HENDRIK-IDO-AMBACHT
tel. 078-6810986 / 990 (wed.secr. sen./jeugd)

Na een matige pot van afgelopen zaterdag tegen Quick Boys moest Kozakken Boys zich oprichten om een ronde verder te bekeren. Tegen het vaak ‘angstgegner’ gebleken ASWH kwamen de Werkendammers uiteindelijk als sterkste uit de bus. De derde divisionist weerde zich kranig, maar de Werkendammers trokken door doelpunten van Stout en Hutten aan het langste eind. Kozak Lars Hutten kroonde zich tot matchwinnaar. Zijn doelpunt in de tweede helft zorgde naast vreugde vooral voor opluchting aan Werkendamse kant.

Scott Calderwood had zijn ploeg ten opzichte van zaterdag op een aantal plekken gewijzigd. Hutten, Mulder en Cornet begonnen aan de wedstrijd wat ten koste ging van Warmolts, Altintas en Vermeulen. Van Zundert moest al snel het veld na tien minuten ruimen wegens een blessure waardoor Lommers vrijwel de gehele wedstrijd in de spits speelde.

Kozakken Boys begon het bekerduel goed. Met verzorgd aanvallend voetbal werden de Werkendammers erg gevaarlijk en wist ASWH zich geen raad. Het overwicht werd na ruim een kwartier omgezet in een doelpunt. Lars Hutten met een schot die in de rebound een niet te missen kans opleverde voor Gwaeron Stout betekende de verdiende 1-0.

Na de openingstreffer hing de 2-0 vrijwel direct in de lucht. Met de aanvoer van Mulder en acties van Büttner was het wachten op verdubbeling van de score, maar die bleef uit.

In de tweede helft kwam een heel ander Kozakken Boys voor de dag. Het verloor de grip op de wedstrijd en liep bij de eerste uitbraak van ASWH meteen tegen een tegendoelpunt aan. Kansen voor ASWH bleven komen en de 1-2 van Hutten kwam vrijwel uit het niets. Vlak na het doelpunt was er nog een grote kans voor Hutten, maar deze werd afgevlagd.

Het spannende laatste kwartier dat volgde trok Kozakken Boys de overwinning over de streep en gaat het daardoor vrijdagavond de koker in voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker!