Nieuwe Kozakken Stoep 1
4251PN
WERKENDAM
tel. 0183-501770

Bij dit schrijven is onze nieuwe Kozakken Boys MO13-1 inmiddels een kleine maand onderweg. Deze meiden waren afgelopen seizoen de MO11-1 en zijn aangevuld met meiden uit de MO11-2. Tevens ook met een paar meiden die eind vorig seizoen lid werden en bij ons zijn aangesloten. Laten we de meiden even voorstellen. Ons team bestaat uit 16 meiden en dat zijn: Rianna van den Dungen, Pauline Bakker, Naomi van de Heuvel, Esmee van ’t Hoff, Nienke Visser, Suze Schoon, Elynn Konings, Lize Verhoeven ,Robine Kant, Saar Westerhout , Maud van den Heuvel, Lynn Schreuders, Yara van de Heuvel, Romy van Biljouw , Mirthe Paans en Melteda Rezene. Voor deze meiden is er vanaf dit seizoen een eind gekomen aan wedstrijden spelen op een half veld. Nu op een heel veld en dit zal zijn tijd nodig hebben om hieraan te wennen. Op maandag 15 augustus zijn we begonnen met trainen en dit doen zij onder leiding van trainers Aart Verhoeven en Joost Kant. Uiteraard ook dit seizoen weer in de rug gesteund door teammanager Jannette van de Heuvel, die alle zaken rondom de meiden regelt.
Na een aantal trainingen zijn we op zaterdag 27 augustus ter voorbereiding om op een groot veld te spelen, naar een toernooi in Tricht gegaan. Op dit NL-Tournement kwamen wij in een poule met Tricht MO13-1, J.S.V. Nieuwegein MO13-2 en S.V.M. Maartensdijk MO13-1. De eerste pot tegen Nieuwegein wonnen we met 1-0, de tweede speelden we met 1-1 gelijk tegen Maartensdijk en laatste verloren we met 4-0 van Tricht, die echt een maatje te groot was. We werden tweede in de poule en kregen in de kruisfinale de nummer 1 van de andere poule tegen, C.O.V. DESTO MO13-1. In deze wedstrijd zagen wij het licht niet opkomen en verloren met de duidelijke cijfers 8-0. Dit was een aardig lesje en we moesten hierna nog spelen om de derde en vierde plaats. Tricht werd weer onze tegenstander en ook deze verloren we, maar nu met 4-1. Uiteindelijk eindigden we dus als 4e van de 8 ploegen en waren de meiden na 5 wedstrijden van 25 minuten helemaal op. Maar leerzaam was het zeker in het Gelderse Tricht. Een week later , op zaterdag 3 september , hadden we een oefenwedstrijd gepland thuis tegen Hardinxveld. Vol goede moed begonnen we aan deze match, maar al snel werd duidelijk dat dit geen leuke wedstrijd ging worden voor onze meiden. Hardinxveld was al een stuk verder dan ons team en werden wij op een pijnlijke 0-8 nederlaag getrakteerd. Na deze wedstrijd stond de competitiestart van zaterdag 10 september op het programma.
Wij zijn in fase 1 (die loopt t/m zaterdag 15 oktober) ingedeeld in de tweede klasse met de MO13-1 teams van VVAC, Ameide, SVW, SteDoCo, Groot Ammers en de MO13-2 van Oranje Wit. Voor ons had de KNVB de eerste wedstrijd thuis gepland en wel tegen Ameide MO13-1. Vorig seizoen al een aantal keer als MO11 tegen hun gespeeld en we waren best benieuwd wat voor wedstrijd dit ging worden. We misten tijdens deze competitie opening Nienke en Saar, dus waren we met 14 meiden sterk vandaag. Op veld 2 werd de wedstrijd om 12:30 in gang gezet door scheidsrechter Rini Visser en was het Ameide die meteen een grote kans kreeg via hun snelle aanvoerder. Gelukkig hebben wij met Esmee een goede keepster in huis en werd de kans gekeerd. Hierna kregen wij een minuut of 15 de overhand en kwamen de blauwwitten even niet meer van hun helft af. Helaas kregen onze meiden het niet voor elkaar om dit overwicht om te zetten in een voorsprong. Later in de eerste helft vloeiden de krachten aan onze zijde wat weg en kwamen de bezoekers uit een corner op voorsprong via een ongelukkig uitgestoken been van onze kant. Hiermee werd het 0-1 en betekende dit ook de ruststand. Wat aan het eind van de eerste helft al een beetje te zien was, trok zich in de tweede helft door. Conditioneel beenden we het niet meer bij en door individuele klasse van 3 a 4 speelsters van Ameide, liepen ze in de tweede helft met nog vier goals ver bij ons weg. Met een 0-5- nederlaag werden de uitermate vriendelijke gasten gefeliciteerd met hun overwinning. Ondanks het verlies was het een leuke pot. Wij gaan nu uitkijken naar volgende week. Dan spelen we om 8:30 uit bij VVAC, die vandaag hun eerste wedstrijd ook verloor . SVW was te sterk en het werd daar 6-1 voor de Gorkummers.
Het is voor ons vooral nu de bedoeling om onze conditie verder op te bouwen ,doorgaan met goed te trainen en heel veel te leren op het nieuwe grote speelveld. Fase 1 moeten we hiervoor gebruiken. Met elkaar moeten we als team gaan denken en voetballen, waarbij iedereen mee zal moeten doen om een resultaat te halen. Uiteindelijk komt dit allemaal goed en gaan wij ook wedstrijden winnen. Het zal met vallen en opstaan gaan. Als laatste wil ik meegeven dat het echt een gezellige club met meiden is, de nieuwe MO13-1. Absoluut geen straf om hier de begeleiding voor te zijn.