Segun Owobowale

2e divisie 2e divisie

1 oktober 2022 15:00

D.H. de Vries

Kozakken Boys heeft de “winning mood” te pakken. Na overwinningen op respectievelijk ASWH en OFC werd zaterdag ook AFC aan de zegekar geregen. Hutten kroonde zich met een schitterend afstandsschot een kwartier voor tijd tot matchwinnaar.

Kozakken Boys begon met een gewijzigd basiselftal ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen OFC. Gwearon Stout keerde terug in de selectie waardoor Julian Geelhoedt op de bank plaatsnam. Veder verdiende Warmolts een basisplek waardoor Kaj Ramsteijn op de bank belandde en keerde Frenk Keukens terug in de selectie na blessureleed, voor hem was enkel een invalbeurt weggelegd.

De eerste helft was weinig opwindend en beide ploegen konden niet tot uitgelezen kansen komen. AFC maakte nog het meest aansprak voor de openingstreffer. Echter, tweemaal was het aluminium gunstig gezind voor de thuisploeg. Lommers was nog dichtbij de 1-0 vlak voor rust, maar hij kon zijn rush niet omzetten in een doelpunt.

De tweede helft was kwalitatief beter en ook aantrekkelijker om te aanschouwen. Vooral Kozakken Boys schroefde het tempo op via Stout die een uitstekende wedstrijd speelde. In minuut 75 werd het lichte overwicht beloond. Een schitterend schot van Lars Hutten vloog in de hoek.

Na de 1-0 drong AFC nog wel aan, maar naast een gevaarlijke vrije trap werd er geen gevaar meer gesticht. Johnny Lommers was nog één keer dicht bij verdubbeling van de score, maar zijn inzet werd knap gered door de Amsterdamse goalie.

Door de overwinning kruipt Kozakken Boys richting de subtop. Aanstaande dinsdag staat in een doordeweekse speelronde het duel met Noordwijk op het programma.