Westdijk 12
3752AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992200

Op een zonnige zaterdagmiddag stonden IJsselmeervogels en Kozakken Boys tegenover elkaar op Sportpark de Westmaat. Voorafgaand aan de wedstrijd stond IJsselmeervogels op de 16e plaats en Kozakken Boys op de 8e plaats in de Tweede Divisie. Echter, de afstand op de ranglijst zegt met de grote middenmoot niks dit seizoen.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en waren er weinig echte kansen. Het spel was niet erg aantrekkelijk om naar te kijken en het bleef dan ook 0-0 bij rust.

De tweede helft werd er door beide ploegen iets aanvallender spel getoond. IJsselmeervogels kreeg de grootste kans. Bryan Jansen wist knap de inzet te pareren. Kozakken Boys kwam daarna steeds beter in de wedstrijd en wist in de 73e minuut op voorsprong te komen dankzij een doelpunt van Kevin Vermeulen. IJsselmeervogels leek even van slag, want daaropvolgend was Hoffman tweemaal dichtbij verdubbeling van de score, maar liet dit na.

De thuisploeg kwam in de 82e minuut toch op gelijke hoogte dankzij een kopbal die maar net over de doellijn heen ging.

De Vogels roken bloed en profiteerde van het thuisvoordeel. Het miste nog een levensgrote kans voor open doel.

In de 89e minuut wist IJsselmeervogels de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na een snelle aanval kwam de bal bij een speler van IJsselmeervogels terecht die de bal in het doel schoot. Kozakken Boys probeerde daarna nog wel terug te komen, maar het was te laat en zo won IJsselmeervogels met 2-1.

Kozakken Boys had zich een dienst kunnen bewijzen door bij winst afstand te nemen van de gevarenzone. Nu wacht volgende week een belangrijke 6 punten wedstrijd tegen TEC.