Rick Wils

2e divisie/3e divisie 1e ronde

11 juni 2022 15:00

F.R. de Winter

Kozakken Boys heeft de halve finale van de nacompetitie bereikt. De Werkendammers versloegen Sportlust’46 met 4-1. Na een achterstand werd in de tweede helft alle registers opengetrokken. Het leverde een levendige tweede helft op met maarliefst 4 doelpunten. Lommers en Marijnissen (verantwoordelijk voor 4 doelpunten samen) kroonden zich tot man(nen) van de wedstrijd.

Nadat drie dagen geleden een matige wedstrijd was afgelegd in Woerden stond er zeker spanning op deze “do or die” wedstrijd. Kozakken Boys ging voortvarend van start en met het publiek op de Zwaaier als steun in de rug werd de aanval gezocht. Kansen kwamen er voor de thuisploeg, maar de doelpunten bleven uit. Tot overmaat van ramp viel aan de andere kant wel het doelpunt. Een zondagsschot krulde zo richting de rechterbovenhoek en liet van den Meulenhof kansloos.

Toen het rustsignaal klonk was de stemming ook allerminst goed te noemen op de Zwaaier. Het enige waar de supporters en het elftal van Michel Langerak zich aan kon vasthouden was dat het de eerste helft absoluut niet de onderliggende partij was en dat de tegenstander lichtelijk tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong stond.

In het kwartier na rust kantelde de wedstrijd en de gemoedstoestand volledig. Een volley van Thomas Marijnissen gaf het startschot voor wat een fantastische tweede helft werd voor de Kozakken. Enkele minuten later was het opnieuw een schot van de linksbuiten die ditmaal slecht werd verwerkt door de doelman van Sportlust. Johnny Lommers was er als de kippen bij en schoot de 2-1 tegen de touwen.
Toen even later topscorer (26 goals in 3e divisie) Mark van der Weijden geblesseerd uitviel bij Sportlust leek het verzet gebroken.

De genadeklap kwam op naam van Johnny Lommers. Een afgemeten voorzet van Marijnissen belandde net achter de spits van Kozakken Boys, maar hij kon hem net genoeg kracht meegeven om de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen te koppen. De ontlading op de staantribune was groot en de overwinning werd al gevierd. Lommers, die één van zijn beste wedstrijden in het shirt van Kozakken Boys speelde, was nog dichtbij een hattrick, maar het vizier stond daarvoor niet scherp genoeg. Het was Marijnissen die met een individuele actie en een mooi afstandsschot tekenende voor het slotakkoord (4-1).

Kozakken Boys kan terugkijken op een geweldige tweede helft waarin het heeft aangetoond klaar te zijn voor de volgende ronde van de nacompetitie. In de halve finale treft het DVS Ermelo dat over twee wedstrijden te sterk bleek voor USV Hercules (6-3). Woensdag zal de ploeg van Michel Langerak voor de heenwedstrijd afreizen naar Ermelo.