Bloklandsekade 2
2975LA
OTTOLAND
tel. 0184-641669

Zaterdag 7 mei - Op deze eerste zaterdag van mei nam Kozakken Boys 2 het op tegen VVAC 3. De Werkendammers gaan vrolijk door met winnen. Sinds de geoliede machine tegen Arkel 2 voor het eerst deze competitie haperde (2-2) werd er gewonnen van Tricht, Lekvogels, Schelluinen, weer Tricht en Ameide (waarvan geen verslag is gemaakt wegens ontbrekende aantekeningen voor de verslaglegger die toen nog op vakantie was) en werd er tussendoor ook nog een keer gelijkgespeeld tegen Groot-Ammers. De weg naar het kampioenschap is in volle gang en de volgende te nemen horde is de ploeg uit Ottoland.
De tegenstander van vandaag staat voor deze speelronde op de vijfde plaats. De heenwedstrijd, de eerste wedstrijd van het seizoen, wonnen we met 4-0, maar vooral de resultaten in thuiswedstrijden van VVAC zijn imponerend: alleen SteDoCo wist de volle buit mee te nemen uit Ottoland. Het tweede elftal is dus gewaarschuwd voor een hete middag.
Op het tweede kunstgrasveld van Sportpark VVAC werd er om 14:30 voor de eerste maal gefloten.

Kozakken Boys 2 startte met de volgende elf namen: Danny D - Kevin I, Mark, Corne, Leon - Gerco, Stefan, Tim, Hendri - Youri, Robin.
Op de bank zaten: Arnie, Jesse, Jurgen, Kevin S en Teus.
Afwezig waren de volgende mensen: Remco en Hubert (geblesseerd), Richard (zijn beurt om over te slaan), Rick (niet fit), Thomas (weer een festival, ditmaal Evolution), Sven (verhuizen wegens een verbouwing), Michael R (kwam vandaag pas terug van z'n werk in Barcelona), Michael K (wedstrijd CrossFit), Rohan (dagje met z'n schoonfamilie op pad wegens 40-jarig huwelijk) en Danny H (zit weer op z'n vaste plek op de bank als teammanager cq supporter).

Omdat Danny H en Remco op de bank zaten te bakkeleien wie er aantekeningen zou gaan maken, is er van het begin van de wedstrijd maar weinig opgeschreven.
Het eerste kansje was voor Robin na twee minuten voetballen. Daarna werd VVAC voor het eerst gevaarlijk, maar Danny D bracht redding met één hand en Kevin I deed vervolgens de rest.
Na een kwartier voetballen produceerde het tweede elftal een fraaie aanval. Via Mark, Kevin I, Youri en Tim kwam de bal uiteindelijk bij Robin. Onze vleugelspeler werd onreglementair gestuit, maar de scheidsrechter zag hier niets in en gaf een corner.
Twee minuten later speelde Leon de bal in de voeten van een tegenstander. Gelukkig voor ons (en voor Leon) werd het schot van VVAC tot een hoekschop verwerkt door Corne.
Na een kleine twintig minuten voetballen had Tim een goede interceptie op het middenveld. Hij leverde de bal in bij Kevin I die op zijn beurt Robin diep stuurde. Robin zag bij de tweede paal Hendri vrij staan die de bal breed legde op Youri die zijn schot gekeerd zag worden door de keeper.
Enkele luttele minuten later was het weer Tim die een bal onderschepte van VVAC. Ditmaal stuurde hijzelf Robin de diepte in, maar Robin werd ietwat gehinderd (te licht voor een vrije trap) waardoor hij geen kracht achter zijn schot kon zetten.
In de 25e minuut produceerden de Werkendammers een goede combinatie tussen Robin, Hendri en Leon. Laatstgenoemde bracht de bal scherp voor bij de tweede paal, maar Hendri kreeg helaas zijn voet niet goed tegen de bal aan.
Een paar minuten later wist Gerco Robin weg te sturen die op zijn beurt Hendri bediende op het randje van het zestienmetergebied. Helaas voor ons ging de inzet van Hendri naast de verkeerde kant van de paal.
Nu lijkt het misschien dat Kozakken Boys 2 de overhand had vandaag, maar het veldspel was niet om over naar huis te schrijven en vaak slordig, waardoor VVAC er regelmatig dreigend uit kon komen. Tot de 36e minuut wisten de gastheren uit Ottoland geen echte grote kansen te creëren, maar daar kwam in deze minuut dus verandering in.
Een diepe bal werd in eerste instantie verdedigd, ware het niet dat VVAC de tweede bal meteen op kon pikken. Het spel verplaatste zich naar de linkerkant van het veld en een voorzet belandde op het hoofd van een middenvelder van VVAC die prachtig tegendraads en onderkant lat raak wist te koppen (1-0).
Het tweede elftal was het even kwijt na deze goal en VVAC had ons waar ze ons wilden hebben.
Tot de rust gebeurde er weinig noemenswaardig en dus gingen we rusten met een achterstand.

In de rust liet Leon zich vervangen door Kevin S, die na enkele weken blessureleed gelukkig weer fit was.

VVAC had in de tweede helft een duidelijke opdracht meegekregen: focussen op het houden van de 0 en loeren op de counter en/of foutjes van onze kant.
Na zes minuten voetballen in het tweede bedrijf was daar zo'n foutje in de opbouw. VVAC wist hier echter niks mee te doen en het resultaat was een hoekschop.
Na een uur spelen dook Kozakken Boys weer eens op voor de goal van de tegenstander. Een goede actie van Hendri op de zestien leidde een steekpass in op Robin die zijn schot gestopt zag worden door de keeper.
Youri liet zich vlak hierna vervangen door Teus.
De warrig fluitende scheidsrechter (of eigenlijk floot hij helemaal nergens voor) zorgde voor wat frustratie bij vooral de Werkendammers.
Het tweede elftal was wel beter dan VVAC, maar tot goede mogelijkheden komen was een moeilijke opdracht deze middag.
In de 63e minuut werd VVAC plots gevaarlijk. Een individuele actie over hun linkerkant belandde uiteindelijk op de onderkant van de lat en Stefan wist de bal vervolgens uit de doelmond te halen.
Na twintig minuten voetballen in de tweede helft vond Gerco het welletjes geweest en hij liet zich vervangen door Jesse.
In de 70e minuut kregen de Kozakken een vrije trap op een mooie plek. De poging zonder overtuiging van Robin was echter een gemakkelijke prooi voor de keeper van VVAC die de bal zo op kon pakken.
Vijf minuutjes later kwam VVAC weer eens op de helft van Kozakken Boys. Een slechte bal van Teus resulteerde in een counter die uiteindelijk terecht kwam aan de rechterkant van VVAC. De buitenspeler vergat om kracht achter zijn schot te zetten en produceerde en slap schotje dat naast ging.
Na een half uur spelen in het tweede bedrijf kreeg Tim last van zijn hamstring: hij verliet het veld en Jurgen kwam voor hem in de plek.
De wedstrijd naderde het einde en beide ploegen rommelden maar wat aan. De echte overtuiging ontbrak bij de Werkendammers en VVAC probeerde met man en macht hun doel schoon te houden.
In de 81e minuut zorgde een lange bal van VVAC voor gevaar in de achterhoede bij ons. Danny kwam goed en ver uit zijn doel om het aanstaande gevaar onschadelijk te maken en hij schoof de bal vervolgens ter hoogte van de dug-out van VVAC heel koeltjes in de voeten van Corne.
Na 85 minuten voetballen kreeg Stefan kramp en moest hij het veld verlaten. Arnie kwam voor hem in de plaats.
Nauwelijks een minuut later produceerde het tweede elftal een fraaie aanval over de linkerkant van het veld. Een voorzet van Robin kwam net niet terecht bij Corne die iets te kort kwam om gevaar te stichten, maar Jesse stond wel op de goede positie. Helaas kon hij niet goed draaien en richting meegeven aan zijn schot, waardoor de bal naast ging.
In de laatste minuut kwam VVAC door een lange, diepe bal met twee man tegen Danny te staan. Onze goalie zag, op het moment dat de speler van VVAC dacht dat hij zeeën van tijd had, de bal van zijn voet springen en gooide zich ervoor. Hiermee voorkwam hij een ogenschijnlijke genadeklap voor de Werkendammers.
Uit de tegenaanval die volgde ging de bal via Teus naar Jesse die langs zijn directe tegenstander snelde. Jesse trok de bal voor en Robin kreeg er zijn voet tegenaan (1-1).
Vlak hierna floot de scheidsrechter voor de laatste maal.

Zo kwam Kozakken Boys 2 deze middag met de schrik vrij en is er dit seizoen nog steeds niet verloren. Moeizaam was echter het sleutelwoord van vandaag, want dat was het op een druk Sportpark VVAC.
Met een puntje in de tas zaten de Werkendammers uiteindelijk aan het bier na te beschouwen en het restant van VVAC 1 te kijken en hiermee is het gat met SteDoCo vergroot naar 9 punten, maar zij hebben nog wel een wedstrijd te goed.
Dit betekent dat de eerste poging om het kampioenschap binnen te halen op 21 mei is. De tegenstander is dan de nummer 2 van de ranglijst: SteDoCo.
Volgende week hebben we een weekend om uit te rusten, om vervolgens met de batterij volledig opgeladen af te reizen naar Hoornaar.
We zien jullie trouwe kijkers graag dan!