Kozakken Boys 4 strijdend ten onder in de beker

Mannen beker reserve zaterdag 3e ronde Groep 3 8

10 november 2021 20:00

H. van Wijk

Lange Wiep 1
4251XZ

Tussen twee vrije zaterdagen in stond de bekerwedstrijd tegen GSC/ODS 3 op het programma. Na de poulefase en een wedstrijd tegen Meerkerk goed te zijn doorgekomen was het nu tijd voor de 1/32e finale. Het scorebord stond aan, de ledboarding verlichtte het veld en om 20.00 werd er afgetrapt in de volgende formatie. Martijn – Ivo-Niels-Christian-Sander – Lars-Tiemen-Tim – Mark-David-Sven. Zonder Johan, Sam, Thomas en Oscar namen er vier man plaats op de bank.

Vanaf de eerste minuut bleek dat GSC/ODS een alleraardigst elftal had meegenomen richting Werkendam, later zou pas blijken hoe dat zou komen. De gasten probeerden met combinatievoetbal het doel van Martijn te bereiken, maar de Boys hielden de linies gesloten. Zelf werd er geprobeerd aan te vallen door de snelheid voorin te benutten, maar dit kwam in de beginfase nog niet echt uit de verf. Grote kansen waren er niet voor beide teams in de beginfase en het was vooral aftasten en wachten op een fout van de tegenstander. Na een goede aanval van de Boys werd David gevloerd op de rand van de zestien en mocht Tim aanleggen voor een vrije trap. Helaas werd deze eerste mogelijkheid niet benut en vloog de bal een eindje voorlangs. Aan de andere kant raakte de gasten het aluminium na eveneens een vrije trap dichtbij het doel.

Ondanks wat slordigheden in de opbouw van Boys wist GSC/ODS niet echt gevaarlijk te worden en probeerden de Boys meer en meer de aanval te zoeken. Schoten van David leidde helaas niet tot een goal, maar de intentie van de thuisploeg was duidelijk. De achterste linie van de bezoekers was duidelijk de minste en daar probeerde de Boys gebruik van te maken. Op slag van rust was het GSC/ODS dat als eerste het netje wist te laten bollen. Via slechts twee passes stond de doorgelopen middenvelder voor Martijn en schoot de bal beheerst in de verre hoek. Een domper voor de thuisploeg, maar er was nog tijd zat. De aanval werd direct gezocht wat resulteerde in een grote kans voor David, maar deze vond de keeper op zijn weg. Ver in de blessuretijd gaf Sven de bal nog een keer diep op David. Deze wist de bal half te controleren en met een subtiel tikje en een kopbal verschalkte hij in zijn eentje twee verdedigers en de doelman van de gasten. Zo stond het niet onverdiend 1-1 toen de leidsman affloot voor rust.

In de rust werd er driemaal gewisseld. Ivo, Niels en Sven verlieten het veld en Stijn, Stef en Kevin kwamen het veld in. Na rust veranderde het spelbeeld in het voordeel van GSC/ODS. Meer en meer werden de Boys naar achteren gedrukt en hadden de gasten veelvuldig de bal. Uiteindelijk leidde dit ook tot de niet geheel onverdiende 1-2. Een voorzet van de zijkant viel tussen de verdediging en de keeper in en de spits van GSC/ODS reageerde razendsnel en tikte zo de 1-2 binnen. Aangeslagen door de achterstand wisten de Boys toch nog een kans te creëren, maar helaas stuitte het schot van David opnieuw op de doelman. De thuisploeg ging aanvallender spelen en automatisch geef je dan ook ruimte weg. In een uitbraak wisten de bezoekers ver op te stomen, waarna een speler wel heel gemakkelijk naar het gras ging binnen de lijnen van de zestien. De scheidsrechter ging echter mee in deze duikeling en legde de bal op de stip. Martijn bracht echter tot driemaal toe redding, maar was toch geklopt bij de vierde rebound. Het geluk was duidelijk niet aan de kant van de Boys op dit moment en zo stond met nog twintig minuten te spelen de 1-3 stand op het bord.

Het 4e moest nu wel de aanval zoeken en probeerde dit door massaal naar voren te gaan bij elke aanval. Een voorzet vanaf links ging richting Mark, hij werd echter vol in zijn rug gesprongen en de scheidsrechter legde ook aan deze kant de bal op de stip. Stijn ging achter de bal staan en schoot de bal achter de keeper en bracht de stand terug op 2-3. Met nog vijftien minuten op de klok was de spanning weer terug in de wedstrijd. Op een gevaarlijk schot van de gasten bracht Martijn nog goed redding en de klok tikte weg in het voordeel van de bezoekers. Met Niels en Kevin in de punt als stormram was het pompen of verzuipen voor de Boys. Helaas werden de meeste schoten gekraakt en hoefde de keeper van GSC/ODS niet echt reddend op te treden. Toen de scheidsrechter affloot na negentig minuten was de blijdschap bij de gasten groot dat zij een rondje verder gingen.

Achteraf bleek dat zij met maar liefst vijf spelers van het eerste elftal en vier van het tweede elftal waren afgereisd. Dit maakte de nederlaag wellicht nog iets zuurder, maar de Boys hebben gestreden voor elke meter. Nu het bekeravontuur erop zit kan de focus volledig op de competitie. Komende zaterdag staat er een vrije dag op de planning. De competitie wordt op 20 november hervat met een thuiswedstrijd tegen Unitas. De Boys moeten dan de nederlaag naast zich neerleggen en zich richten op niets minder dan het kampioenschap.