4286ES
ALMKERK
tel. 0183-401802

Op alweer de laatste zaterdag van oktober stonden wij tegenover de dames van Almkerk.

In onze voorbereiding speelden wij onze eerste wedstrijd ook tegen deze dames. Toen een mix van VR1- en 2. Hier werden wij naar huis gestuurd met een (lees goed) 12-1 nederlaag.

Om 14.30 uur stonden wij na een paar weken rust weer op het veld om een lekker balletje te trappen. Echter door wat verschuiving in de tijd strompelden we met wat afwezigen. Gelukkig stonden Kayra, Jonneke en Elise (MO19) ons weer bij.

Direct na de aftrap begonnen wij aan een goede pot voetbal. Weinig lange ballen, maar echt voetballen. Almkerk creëerde net wat meer kansen, maar gelukkig zonder resultaat.
Na 20 minuten voetballen liep Marieke het juiste gat in en kon via een steekpass de bal achter de keepster van Almkerk spelen, 0-1!
Lang genieten van deze goal konden we niet. Al snel wist Almkerk door een verkeerde terugspeelbal op het middenveld de 1-1 binnen te schieten.

Proberend onze koppies niet te laten hangen speelden we een goede wedstrijd verder. Door wat rare beslissingen van de scheidsrechter en wat klagen kregen we op gevaarlijke plekken vrije trappen tegen. Ook deze gelukkig zonder resultaat.

Net voor rust wist Almkerk nogmaals te scoren. Een cornerbal werd weggewerkt naar de zijkant waardoor de buitenspeelster van Almkerk de bal nogmaals voor de goal kreeg. 2 speelsters van Almkerk stonden vrij duidelijk buitenspel en één van hen wist in de kluts de bal achter een uitstekend keepende Shirin te werken. Helaas gaf de scheidsrechter niet toe, 2-1.

Rust.

In de loop van de 2e helft merkte iedereen dat we deze keer niet minder gingen spelen. Nog steeds goede combinaties over en weer met Kayra en Esmee op het middenveld die het spel continu goed wisten te verleggen.
Toch wist Almkerk ons te verrassen en na 15 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft de 3-1 binnen te schieten.

Vermoeidheid, door weinig trainen, kostte ons deze wedstrijd.

Almkerk ging gasgeven en helaas kregen wij dit niet meer aangelopen. Door goed druk zetten vanuit hun middenveld wisten zij ook, vanaf de 16 meter, Shirin, die zoals aangegeven een uitstekende wedstrijd keepte, te verrassen en de bal over haar heen te leggen, 4-1.

Niet opgeven is wel wat we de laatste weken laten zien. Zo wist Esmee een vrije trap van 20 meter keurig in te schieten en zo de achterstand te verkleinen. Hier bleef het helaas wel bij.

Met opgeheven hoofd verlaten wij het veld met een 4-2 nederlaag. Goed spel, goede coaching en een sportieve wedstrijd verzacht de pijn.

Aankomende week gaan we weer een goede training neerzetten en onze conditie wat opbouwen om hier niet weer op onderuit te gaan.

Meiden, alsnog trots op jullie. Als enige team zonder trainer weten we toch elke week onszelf te verbeteren. Op naar volgende week. Dan zullen wij thuis om 12.00 uur aantreden tegen onze buren, Altena VR1. Tot dan!⚽️