Onbekend (solo)

5e klasse 855

20 november 2021 12:00

H. van Oord

Zaterdag stond na een 2-2 gelijkspel tegen Altena en een onterechte nederlaag vorige week tegen Peursum alweer de derde thuiswedstrijd op rij op de planning.

Om 12.00 uur stonden wij aan de aftrap tegen MVV’58 onder leiding van Huib van Oord. Huib heeft de taak op zich genomen om elke thuis wedstrijd onze scheidrechter te zijn, dank hiervoor!

De start van de 1e helft begon wat rommelig.. echt van goed voetballen, zoals vorige week, is het er ook niet van gekomen.

Toch merkte we al vrij snel dat deze wedstrijd voor ons zou zijn. Na nog geen minuut!! gespeeld te hebben gaf Ruby de bal een flinke hengst naar voren. Zonder dat deze eerst nog bij iemand beland, vliegt deze bal over alles en iedereen heen en weet Marieke de bal op snelheid achter de keeper te plaatsen, 1-0.

Binnen 10 minuten krijgen Marieke en Alycia beide nog een opgelegde kans op te scoren, maar dit wilde helaas niet lukken.

Als het dan niet in 10 minuten lukt, dan maar in 14 minuten. Esmee onderschept de bal goed op het middenveld, geeft deze keurig op een vrijlopende Vic af. Vic weet deze strak in de voeten van Alycia mee te geven en zij weet deze op koele wijze in de linkerhoek te schieten.

De vlagger wilde nog proberen het doelpunt te laten afkeuren wegens buitenspel, maar scheidsrechter van Oord gaf niet toe en bleef bij zijn beslissing, 2-0.

Van verder goed voetballen kwam het niet. Je zal het al wel raden.. MVV speelde in een 4-4-2 opstelling wat van ons spel weer een ongeregeld rommeltje maakte.

Waar Laura niet helemaal haar dag had, stonden Shirin, Melanie en Iris (na 15 min Thirza) scherp en goed te verdedigen.

Ook Ruby stond goed haar vrouwtje en liet MVV geen kans benutten.

Na 40 minuten spelen neemt Laura een hoge bal op het middenveld goed aan en weet deze bij Karin neer te leggen. Karin legt de bal precies goed terug waardoor Laura de bal van buiten de 16 krullend over de keepster heen legt, 3-0.

Rust.

In de 2e helft starten wij met 5! nieuwe meiden, een luxe probleem vandaag, fris aan de start. (Anouk, Dominique, Simone, Tess, Merel)

Echt goed, dat ging het niet. MVV ging meer voetballen en wij werden steeds wat rommeliger.

Op het notitieblaadje staat om precies te zijn: ’68 doelpunt MVV (geen idee hoe het ging). Laten we het dan daar ook maar op houden, 3-1.

De 2e helft was wat afzien. De bal kon zomaar nog eens twee keer goed voor MVV vallen. Door uitstekend keeperswerk van Ruby, die steeds meer zelfvertrouwen krijgt door de weken heen, hielden wij onze voorsprong goed vast.

In minuut 80 weet zij dan ook goed het spel te hervatten, de bal weer op Marieke te leggen, die deze koppend voor haarzelf weet te verleggen, op snelheid nog een verdedigster weet te passeren en de bal met een punter binnen te schieten, 4-1.

MVV gaf het op.. zij wisten dat er niets meer te halen viel en lieten ons te wedstrijd wat rustiger uitspelen. Misschien iets té rustig. In minuut 83 weet namelijk MVV op snelheid over de linkerkant, Dominique uit te spelen en zo Ruby nog eens te passeren, 4-2.

4-2 is dan ook de eindstand van deze wedstrijd. Een terechte overwinning, eindelijk!!

Slecht spel, maar buiten dat een goede teamprestatie. Hoppa!!

Op naar volgende week, wij spelen dan na drie thuiswedstrijden weer eens uit. Dit tegen Lekvogels VR1. Helaas nog zonder publiek!