LEXMOND
tel. 0347-341600

Zaterdag 2 oktober

Kozakken Boys 2 neemt het vandaag op tegen Lekvogels 2.
Na een flitsende start vorige week tegen VVAC 3 (4-0 winst) mag het tweede elftal vandaag afreizen naar Lexmond voor de tweede competitieronde. Lekvogels 2 is de competitie niet al te best begonnen met een 5-1 nederlaag in en tegen Schelluinen 2. Ook in de beker wist Lekvogels 2 nog niet te imponeren: met twee nederlagen en één gelijkspel wacht de thuisspelende ploeg nog steeds op hun eerste overwinning van het seizoen.
De wedstrijd ging om stipt 14:30 van start op Sportpark Het Bosch.

Kozakken Boys 2 start met de volgende elf namen: Richard, Leon, Kevin I, Mark, Jurgen - Stefan, Michael K, Tim, Kevin S - Robin en Hendri.
Op de bank zitten: Danny H, Michael R, Rick, Sven en Youri.
Afwezig zijn: Remco (KB3), Thomas ('de studio in'), Gerco, Jesse (beiden op vakantie), Corne (weekendje weg), Hubert (verjaardagsfeestje), Arnie, Rohan, Teus (allen geblesseerd) en Danny D (vlagt).

Met windje mee start het tweede elftal aan de eerste helft. Na een moeizame start (de bal was zacht en een blessuregeval bij de tegenstander) lag de bal al in de derde minuut in het net. Een verre ingooi van Leon bereikte Robin die vanaf de linkerflank een afgemeten voorzet op Hendri wist af te leveren. Laatstgenoemde kopte via de tegenstander raak (0-1).
Nonchalant verdedigen van Kevin I leidde even daarna het eerste wapenfeitje in van Lekvogels, maar de spits zag zijn schot gestremd worden tot een hoekschop.
Even later wist Leon vanaf links Hendri te bereiken, maar Hendri wist geen kracht aan zijn kopbal mee te geven.
In de tiende minuut konden de handjes opnieuw de lucht in aan Werkendamse zijde. Richard maaide de bal weg en dat werd prompt een assist op Hendri. Hendri liet zien ook nog over de kwaliteit 'snelheid' te beschikken en met de hulp van de aanvoerder van de tegenstander was het voor Hendri een koud kunstje om de keeper te verschalken (0-2).
Na deze vroege voorsprong zat Kozakken Boys 2 in het zadel. Na goed doorzetten van Robin op het middenveld, kreeg hij via Leon de bal terug, maar de keeper van Lekvogels wist met zijn been redding te brengen.
Het volgende wapenfeit aan Werkendamse zijde kwam wederom van Robin. Hij 'wipte' de bal, oog in oog met de keeper, naast het doel omdat hij dacht dat hij afgevlagd zou worden voor buitenspel.
Een flitsende combinatie op het middenveld kwam terecht bij Kevin S, die op zijn beurt Hendri kon bereiken. Hendri krulde zijn poging helaas net naast de verkeerde kant van de paal.
Even hierna wederom een grote kans voor Robin. Het tweede elftal speelde zich vanuit de verdediging, via meerdere schijven (Kevin I, Leon, Tim, Hendri en Robin) vrij, alleen had Robin zijn vizier vandaag (nog) niet op scherp staan en schoot tegen de keeper aan.
In de 34e minuut viel de 0-3. Via Hendri ging de bal naar Stefan aan de linkerkant van het veld. Stefan zag Tim in de as van het veld op komen stomen en wist hem perfect te bedienen, waarop Tim de bal rustig en beheerst langs de keeper wist te krijgen.
Enkele luttele minuten later was het wederom juichen geblazen voor de Werkendammers. De bal ging via Stefan naar Hendri die een prachtige steekbal in huis had op Kevin S. Laatstgenoemde zag zijn inzet geblokt worden door de keeper, maar daar was Stefan als de kippen bij en schoof de bal binnen (0-4).
In de resterende periode voor rust gebeurde er vrij weinig en na één minuut blessuretijd floot de scheidsrechter voor de rust.

In de rust één wissel: Tim mocht gaan nagenieten van zijn goal, Sven kwam voor hem in de plek.

Direct vanuit de aftrap liet Kozakken Boys 2 zien dat ze met 0-4 nog niet genoeg hadden. Een goede steekbal van Kevin S kwam terecht bij Hendri die de bal hard op de keeper schoot.
Vlak hierna zorgde een snelle vrije trap voor een nieuwe mogelijkheid om de score verder op te laten lopen. Robin passeerde de keeper en behield het overzicht, hij legde de bal terug op Sven die er beter voor stond, maar Sven zag zijn bal via een tegenstander naast de verkeerde kant van de paal eindigen.
In de 52e minuut viel de zoveelste mogelijkheid voor Robin te noteren. Een snelle en verre ingooi van Sven vanaf de rechterflank bereikte Hendri die met een leep hakballetje Robin wist te vinden, maar helaas kon Robin kans nummer zoveel van vandaag ook niet benutten.
Even later aan de andere kant van het veld gebeurde er bijna precies hetzelfde als zojuist beschreven: Robin werd de diepte ingestuurd door een snelle ingooi van Stefan. Eerstgenoemde kon de bal voorleggen op Hendri, maar een been van de tegenstander stond alweer een doelpunt in de weg.
Robin, die langzamerhand gek werd van de gemiste kansen, kon na een uur spelen een voorzet van Leon binnen glijden. Helaas vond hij bij deze moeilijke kans de keeper op zijn weg.
Vijf minuten later werd dan eindelijk de ban gebroken voor onze rappe buitenspeler. Eerst zag Robin nog zijn poging via de binnenkant van de paal eruit ketsen, maar in de aanval die volgde was het wel raak. Een panklare voorzet van Kevin S op het hoofd van Hendri, die hem op zijn beurt op een presenteerblaadje gaf, en misschien ook wel gunde, aan Robin (0-5).
Vlak hierna kon Robin zijn doelpuntentotaal verdubbelen, maar na een diepe bal van Stefan op Hendri, en een goede voorzet van laatstgenoemde, snoepduikte Robin de bal over het vijandelijke doel.
Na deze actie mocht Danny H (nog nagenietend van zijn wereldgoal van vorige week) ook in deze wedstrijd zijn opwachting maken. Hij verving de moegestreden Leon.
In de 75e minuut werden nog twee wissels doorgevoerd aan Werkendamse zijde: Rick kwam voor Kevin S en Michael R mocht (na wekenlang in het buitenland gewerkt te hebben) ook weer eens zijn minuten meepikken.
Na deze wissels werd het wat minder aan de kant van Kozakken Boys, waardoor Lekvogels wat vaker voor de goal van Richard kon komen.
Eerst waren het twee kleine kansjes die Richard gemakkelijk op kon rapen. Even later was het een goede kopkans die over het doel ging en vlak daarna eindigde een vrije trap hard op de vuisten van Richard.
Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg de thuisspelende ploeg nog twee goede mogelijkheden, maar Richard wilde ook vandaag zijn doel schoon houden en pareerde beide ballen goed.
Een minuutje later floot de scheidsrechter van dienst voor de laatste maal deze middag.

Zo pakt Kozakken Boys 2 de volle buit in Lexmond. Met twee gespeeld, 6 punten, en een doelsaldo van 9 voor en 0 tegen zijn we voortreffelijk begonnen aan de competitie. Vandaag kregen we weinig tegenstand van een zoekend Lekvogels, maar dat zal volgende week ongetwijfeld anders zijn als Arkel 2 op bezoek komt in Werkendam.