Mike de Niet (schot)

2e divisie Jack's League

27 november 2021 15:00

C. Ruperti

Een overwinning over de streep trekken. Het lijkt haast onmogelijk voor Kozakken Boys dit seizoen. Tegen Scheveningen leek eindelijk de bal de goede kant op te vallen door een treffer in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Tot overmaat van ramp lag direct na de aftrap de gelijkmaker alweer in het netje. Een late gelijkmaker, iets wat Kozakken Boys al voor de vierde keer overkomt dit seizoen en ditmaal twee keer op rij zelfs.

Kozakken Boys begon onder ijskoude omstandigheden de wedstrijd tegen Scheveningen met in het achterhoofd dat gewonnen moest worden. Scheveningen stond drie punten boven de Werkendammers en bij winst zal zeker geklommen worden op de ranglijst.

Na een kwartier voetballen was de openingstreffer voor Kozakken Boys. Scheveningen leverde de bal zo in bij Mark Veenhoven die niet twijfelde en de 1-0 voor zijn rekening nam. Toen de openingstreffer een feit was ging Kozakken Boys verder op zoek naar doelpunten. Scheveningen leek machteloos, kon geen kansen creëren en mocht in zijn handen knijpen dat er werd gerust met een 1-0 tussenstand. Kozakken Boys kon zich achter de oren krabben waarom het nog maar 1-0 stond.

Het spel in de tweede helft veranderde weinig. Scheveningen was iets feller dan in het eerste bedrijf, maar was niet bij machten om de Werkendamse defensie onder druk te zetten of het doel van Ricardo Kieboom onder vuur te nemen. Totdat in de 79ste minuut de doelman de bal ongelukkig verwerkte en een schot van pak en beet 35 meter over hem heen vloog en de bal via de bal in het doel verdween. Opnieuw een domper voor de Werkendammers om in de laatste tien minuten de voorsprong weg te geven.

Toch wist Kozakken Boys zich nog op te richten en uit het niets was het Yasin Ouja die de ploeg van Rick Adjei opnieuw op voorsprong schoot in minuut negentig. Uitbundig werd het feest gevierd na al die geplaagde weken. Eindelijk leek Kozakken Boys weer eens te gaan winnen, maar in de laatste aanval van Scheveningen werd de Werkendamse defensie nogmaals gepasseerd. Protesten bij de arbiter en zijn assistent mochten niet baten. De 2-2 was een feit en opnieuw geen overwinning is de conclusie.

Zo bivakkeert Kozakken Boys nog steeds in de onderste regionen van de Jack’s League en wordt de zoektocht naar een overwinning verlengd.