Kozakken Boys MO19-1

2e klasse 1

10 oktober 2020 14:45

W.M. (Wesley) La Grand

Na een vrij weekend te hebben gehad, mochten we vandaag weer aan de bak. Tegenstander is IFC MO19-1. Tot nu toe hebben zij drie wedstrijden gespeeld en daarin tweemaal gewonnen. Op de ranglijst bevinden zij zich op een vierde plaats.

Vandaag hadden we een aantal afwezigen en daarom kregen we hulp van de MO17. Gwen, Zoë en Marieke bedankt voor het meedoen!

Om 13:15 uur vertrokken we vanuit Werkendam richting Hendrik-Ido-Ambacht. Nadat iedereen een parkeerplaats had gevonden, zochten we de kleedkamer op. We begonnen aan de warming-up en rond de klok van 14:45 uur klonk het eerste fluitsignaal.

De wedstrijd begon niet zoals we op voorhand hadden gehoopt. Binnen de minuut keken we al tegen een achterstand aan (1-0). Een wedstrijd wil je zo niet beginnen, maar hij kan beter in de eerste dan in de laatste minuut vallen. Nog 89 minuten op de klok om dit recht te gaan zetten. Achterin lieten we in de eerste helft nogal wat steekjes vallen, maar daar stond Jonneke nog en zij wist in de eerste helft twee belangrijke reddingen te brengen. Estelle kapte zo nu en dan weer een tegenstander uit en stuurde de voorhoede weg. Kimberly en Fleur wisten elkaar af en toe wel te vinden voorin, maar tot echte kansen kwamen onze aanvalsters vandaag helaas niet. In de vorige wedstrijd stonden we er al verbaasd van dat Sanne scoorde uit een corner, maar ook uit een niet-standaardsituatie weet zij het netje te vinden. In de zestien van IFC komt de bal voor haar voeten en schiet zo de 1-1 binnen! Aan het eind van de eerste helft leek Elise de bal onderschept te hebben, maar wilde toch het duel aangaan met haar tegenstander waardoor zij balverlies leed, maar gelukkig wist ze zelf te herstellen. Kayleigh weet vandaag ook weer met haar snelheid verschillende keren de bal van de tegenstander te onderscheppen. Een goede voorzet van Renate kon net niet binnengelopen worden door Marieke en zo gaan we met een 1-1 tussenstand de rust in.

Tijd voor de tweede helft. Op z'n zachts gezegd was het nogal regenachtig. Het water liep nog net niet in je schoenen en je shirtje was na de wedstrijd uit te wringen. Geen hele fijne omstandigheden dus, maar de wind stond wel gunstig voor 'de Boys'. Vanaf 25 meter ziet Kayra een mogelijkheid om te schieten en doet dit ook, met succes! 1-2! Niet lang daarna probeert ze weer te schieten, maar deze inzet gaat net over de goal van de thuisploeg. Zoë stuurt Gwen diep, Gwen weet met een goede actie aan de linkerkant door te komen en een scoringskans te creëren, maar haar poging belandt helaas in het zijnet. Niet lang daarna was het wel raak, Marieke weet de keepster van IFC te omzeilen en zo de 1-3 op het scorebord te zetten. Zo kregen we wat meer lucht, dachten we... IFC drukt door en weet zowat kansen te creëren, uiteindelijk maken zij ook de 2-3. Nadat er drie corners snel achter elkaar werden gegeven aan de thuisploeg, Leaf haar lichaam nog goed voor de bal gooide en de spanning steeg, floot de scheidsrechter voor de laatste keer. De drie punten gaan mee naar Werkendam!

Na deze wedstrijd zijn we nog steeds ongeslagen en staan we in de competitie op een mooie tweede plaats (met een wedstrijd minder dan de nummer één).

Aanstaande zaterdag zouden wij eigenlijk nog een keer spelen tegen IFC MO19-1 voor de beker, maar door de nieuwe maatregelen laat deze wedstrijd nog even op zich wachten.

Voetbal is voor nu een bijzaak, gezondheid staat voorop!!