Koos Werkman
90'

2e divisie A

12 september 2020 15:00

Kozakken Boys houdt aan het bezoek aan de blauwe zijde van de Westmaat één punt over. De Werkendammers hadden het vooral de eerste helft moeilijk tegen een getergd Spakenburg, maar ging door twee doelpunten van Mark Veenhoven toch met een gelijkspel terug naar Werkendam.

Bij de ploeg van Rick Adjei ontbraken bekende namen zoals Kay Tejan en Sven van Ingen. Zij werden vervangen door Leon Bot en Tarik Fagrach. Ook Royston Drenthe ontbrak in de selectie.

Spakenburg nam vanaf minuut één het heft in handen en de achterste linie van Kozakken Boys bleef met de grootst mogelijke moeite overeind. In minuut 37 brak de Werkendamse defensie dan toch. Eindhoven was het eindstation van een Spakenburgse aanval en nam de 1-0 voor zijn rekening.

In de tweede helft ging Kozakken Boys beter van start. De eerste kans was meteen raak. Een lage voorzet vanaf de vleugel werd keurig in de rechter onderhoek geschoten door Mark Veenhoven (1-1). Kozakken Boys kon niet lang genieten van de gelijkmaker. Bij een corner voor Spakenburg ging doelman Nils den Harrtog niet vrij uit en dat werd afgestraft door spits Floris van der Linden (2-1).

Spakenburg leek de voorsprong over de streep te gaan trekken, maar vijf minuten voor tijd was het opnieuw Mark Veenhoven die de gelijkmaker voor zijn rekening nam waardoor de eindstand werd bepaald op een 2-2 gelijkspel.

Kozakken Boys mag het punt koesteren, Spakenburg was in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar wist net als tegen de Scheveningen niet te winnen.

Volgende week spelen de Werkendammers opnieuw tegen een Spakenburgse opponent. Dan komt IJsselmeervogels op bezoek in Werkendam. Aanvang 15:00 uur.