Jesse Buitenhuis (intikker)
Kubilay Koylu (afstandschot)
88'

1 augustus 2020 15:00

Kozakken Boys heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen afgewerkt. Tegenstander was Sparta Nijkerk. De opponent uit Nijkerk had op voorhand al een aantal wedstrijden in de benen, eindigde vorig jaar als nummer één in de derde divisie en bleek beter op elkaar ingespeeld te zijn dan de Werkendammers. De wedstrijd eindigde in een 3-5 overwinning voor de bezoekers.

In de beginfase van het duel was Kozakken Boys de bovenliggende partij en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Echter, Prince Rejcomar miste voor open doel. Enkele minuten later was het alsnog raak. Nieuwkomer Stephen Warmolts sprong boven alles en iedereen uit en kopte middels een corner in de verre hoek raak.

Het daaropvolgende kwartier pakte niet goed uit voor Kozakken Boys. Nijkerk nam het heft in handen en zette de 1-0 achterstand om in een 1-3 voorsprong mede door laks verdedigingswerk en een strafschop. Vlak voor het rustsignaal werd het zelfs 1-4.

Tijdens de rust werden veel wijzingen doorgevoerd. Zo kwamen onder andere Johnny Lommers en oud gediende Gwaeron Stout het veld in. Eerst genoemde nam de 2-4 voor zijn rekening waardoor het verschil iets kleiner werd. Maar in de 70ste minuut vergrote Sparta Nijkerk de voorsprong weer en werd het 2-5. Het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Kubilay Koylu, met een schitterend schot bepaalde hij de eindstand op 3-5, en maakte zo zijn eerste doelpunt in het shirt van Kozakken Boys.

Volgende week oefent Kozakken Boys opnieuw. Op 4 augustus wordt in Veenendaal een vriendschappelijk duel tegen DOVO gespeeld, aanvang 20.00 uur.