55'
Gerco Nijhof (schot)

3e klasse E

26 oktober 2019 13:15

Zaterdag 26 oktober - Na een weekje rust achter de rug mocht het 3e elftal van Kozakken Boys de competitie weer hervatten. Uit de eerste 4 wedstrijden werden maar liefst 9 punten gehaald, wat heeft geresulteerd in een keurige 3e plaats op de ranglijst.
De tegenstander van vandaag is Boeimeer 3. Boeimeer startte de competitie uitstekend met 6 uit 2, maar de laatste 2 wedstrijden werden verloren van Schelluinen en Groote Lindt.
Het weekje rust heeft er ook voor gezorgd dat we vandaag over een groep beschikken van 18 spelers. Helaas mogen er maximaal 16 namen op het wedstrijdformulier genoteerd worden, waardoor sommigen de rust met een week verlengd hebben.
Omdat er op datzelfde wedstrijdformulier het een en ander niet juist doorgevoerd kon worden, startte de wedstrijd 10 minuten later dan gepland. Om 13:25 werd er afgetrapt op Sportpark Heksenwiel.

De Kozakken startten met de volgende elf namen: Danny D - Ad, Mark, Arnie, Benny - Remco, Teus, Gerco, Leon - Rick, Youri.
Op de bank namen Michael, Danny H, Rohan en Ludo plaats. Richard is de grensrechter aan onze kant.

Afwezig waren Kevin (klussen in zijn nieuwe stulpje), Robin (nog niet fit), Hubert (ziek) en Thomas.

Kozakken Boys start de wedstrijd prima. Al na 3 minuten wordt de eerste kans van de wedstrijd gecreëerd. Youri neemt met zijn rechter het doel van Boeimeer onder vuur, maar de keeper weet de bal netjes te parreren.
De mannen van het 3e elftal blijven zoeken naar openingen en mogelijkheden om kansen te creëren, maar helaas nog zonder succes. Rick, die na zijn kappperseurt weer volledig gestroomlijnd is, wordt met een diepe bal de zestien ingestuurd. Net wanneer hij verwoestend uit wil halen, wordt er gevlagd voor buitenspel.
Na een kwartier spelen het eerste gevaar van Boeimeer. Slordig balverlies op het middenveld leidt een counter in van Boeimeer. De bal wordt vanaf onze rechterkant voorgegeven, maar gelukkig voor ons valt de daaropvolgende kopbal op de lat.
Wat verder volgt is een slordige eerste helft. Beide ploegen hebben moeite om de bal in de zestien van de ander te krijgen en de wedstrijd speelt zich vooral af op het middenveld. Een kleine 10 minuten voor de rust opeens een opleving.
Youri wordt rond de middenlijn aangespeeld na een balverovering van Rick. Hij haalt op 37,5 (!) meter uit en schiet de bal over keeper van Boeimeer heen. Helaas staat de paal een geweldige goal en dus de voorsprong voor ons in de weg.
Na deze kans zijn er geen hoogtepunten meer te vermelden. We gaan rusten met een stand van 0-0.

In de rust zet iedereen elkaar nog even goed op scherp. Een overwinning zorgt ervoor dat we ons steviger in de kop van de competitie weten te nestelen. De 3 punten zijn dus meer dan welkom. Er worden 2 wissels doorgevoerd: Stefan komt er in voor Rick, Danny H komt voor Remco.

Al na 5 minuten in de 2e helft zijn de volgende 2 wissels noodzakelijk. Leon heeft last van zijn knie en bij Ad schiet het in zijn hamstring. Ze worden vervangen door Rohan en Ludo. Het begin van de 2e helft ziet er van onze kant al wat beter uit dan de eerste helft.
Na 10 minuten wordt de 0-1 op het scorebord gezet! Het is Youri die de bal klaarlegt voor Gerco, die de bal vervolgens nog knap achter de Bredaase keeper schiet! Een toch wel terechte voorsprong voor de Werkendammers.
Kort na de 0-1 een opmerkelijk moment. Een speler van Boeimeer gaat er met gestrekt been in bij Teus. De scheidsrechter fluit, tot grote verbazing van een ieder, niet voor een overtreding. Boeimeer voetbalt, in tegenstelling tot Kozakken Boys, wél gewoon door. De linksbuiten van Boeimeer snijdt de 16 in en Arnie grijpt onregelementair in. Penalty voor Boeimeer.
Danny D heeft dit seizoen (Oranje Wit, uit) al eerder bewezen een penalty te kunnen keren. Ook deze keer weet hij de penalty pakken! De pingel wordt slecht ingeschoten, waardoor Danny de bal goed naar de zijkant kan tikken en ons op voorsprong kan houden. Top Dijks!
Boeimeer zet na de gemiste penalty de achtervolging in, maar weet geen echte vuist te maken en kansen te creëren. Bij het 3e elftal raken de tanks zichtbaar leeg. De vermoeidheid zorgt ervoor dat het spel wederom onnauwkeurig en slordig wordt.
Een kwartier voor tijd toch een mooi uitgespeelde aanval van de Kozakken. Rohan wordt met een steekbal over rechts diepgestuurd. Hij geeft de bal strak voor bij de eerste paal waar Youri tot een schot komt. Helaas gaat zijn poging een halve meter over het doel van Boeimeer.
Verder dan wat speldenprikjes komt Boeimeer niet in het laatste kwartier. Kozakken Boys weet de voorsprong keurig te verdedigen en dit betekent alweer de 4e overwinning van dit seizoen!

Wederom een goede overwinning van Kozakken Boys 3. De wedstrijd was rommelig en er werden weinig kans gecreërd, maar de 3 punten mogen gelukkig weer mee naar Werkendam! De topper tussen Schelluinen en Hardinxveld is gewonnen door Hardinxveld. Dit betekent dat Kozakken Boys een plekje stijgt in het klassement en momenteel terug te vinden is op plek 2!
Volgende week aan ons de taak om deze positie te behouden of eventueel nog een plek te stijgen. Zaterdag 2 november komt Stedoco op bezoek op De Zwaaier, aftrap 12:30. Stedoco is momenteel terug te vinden op plek 5 met 9 punten uit 5 duels.
Op papier zijn alle ingrediënten dus aanwezig voor een mooie voetbalmiddag. Tot volgende week!