50'

3e klasse E

2 november 2019 12:30

Zaterdag 2 november - De wintertijd is vorig weekeinde ingegaan en daarmee gaan we een periode tegemoet die zorgt voor letterlijke (de weersomstandigheden) en figuurlijke knikkende knietjes: Vorig seizoen ging het namelijk ongeveer vanaf dat moment bergafwaarts met de Werkendamse formatie.

Met SteDoCo kwam er vandaag een angstgegner van de Kozakken (afgelopen seizoen was er tweemaal een verlies tegen deze ploeg) naar De Zwaaier. SteDoCo is de competitie wisselvallig begonnen. Met drie overwinningen en twee nederlagen vinden ze zichzelf voor deze speelronde terug op plaats 5.
Kozakken Boys 3 daarentegen mag niet klagen over de competitiestart. Na het onverwachte verlies tegen VVAC, volgden twee overwinningen waardoor we onszelf met trots op plaats 2 terugzien.
De wedstrijd tussen beide teams begon toch op veld 1 (na even getwijfeld te hebben om gebruik te maken van het hoofdveld) en stond onder leiding van dhr. Van den Berg.

De Werkendamse startformatie kende de volgende elf namen:
Richard - Rohan, Arnie, Michael, Addie - Stefan, Danny H, Remco, Leon - Youri, Robin.
Op de bank namen plaats: Kevin, Mark, Thomas en Rick.
Afmeldingen hadden we van Gerco (ontsteking in zijn enkel), Benny (ging zijn kunsten vertonen bij het 4e), Ludo, Teus & Hubert (luxeprobleem van het beperkte aantal in te vullen namen op het wedstrijdformulier).

Als je dacht enkele minuten later aan te kunnen schuiven bij dit duel, kwam je bedrogen uit.
Via een ingooi en de buik van Youri, die Robin goed wegstuurde, viel het eerste gevaar voor de Werkendammers al vroeg te noteren. Helaas speelde Robin de bal iets te ver voor zich uit, waardoor de keeper zich ervoor kon gooien.
Op de bank hadden we nauwelijks de mogelijkheid om bij te komen van deze kans, of we konden alweer opveren voor de volgende aanval. Youri wist Robin te bedienen en laatstgenoemde haalde verwoestend uit in de korte hoek (1-0). Zijn huwelijk heeft Robin waarschijnlijk goed gedaan, want hij speelde met vleugels vandaag!
Na een kwartier spelen liet de tegenstander van vandaag zich voor het eerst zien. Een diepe bal vanuit de defensie belandde achter Michael, waarop Richard redding bracht. Richard hervatte iets te snel en onnauwkeurig het spel, waardoor SteDoCo direct nogmaals gevaarlijk kon worden. Een afgemeten voorzet werd richting doel geschoten en spatte uiteen op de onderkant van de lat. Het derde elftal mocht niet klagen dat de stand na deze twee mogelijkheden nog in het voordeel was van de Werkendammers.
In de twintigste minuut moest een noodgedwongen eerste wissel doorgevoerd worden aan de kant van de thuisploeg. Kevin kwam Leon vervangen, die last had van zijn hamstring.
Even daarna eindigde een vlotte combinatie tussen Michael, Robin en Addie weer bij Robin. Hij stuitte helaas op de keeper en Youri kon niet tijdig bij de rebound komen.
Alsof het allemaal nog niet genoeg was voor onze pas getrouwde aanvaller, gaf de defensie van SteDoCo Robin de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Na slordig balverlies pikte Youri de bal op, wachtte op het juiste moment en lanceerde Robin in een uitstekende positie. Laatstgenoemde raakte de bal echter totaal verkeerd.
Na zo'n 35 minuten was het weer Robin die weggestuurd werd door Michael. Robin kwam vanaf links naar binnen, maar met zijn mindere rechterbeen kon hij geen kracht zetten achter zijn poging in de korte hoek, waardoor de keeper van SteDoCo de bal relatief makkelijk kon pakken.
Vlak voor rust, in minuut 41, was daar de verdubbeling van de score. Robin loste een schot vanaf de zestien dat de keeper verwerkte voor de voeten van Kevin en Youri. Zij liepen elkaar echter een beetje in de weg, waardoor Youri pas in poging twee het netje liet bollen (2-0).
De scheidsrechter van dienst blies op tijd voor de welverdiende rust.

In de rust liet Danny H zich totaal moegestreden wisselen. Mark kwam voor hem in de plaats.

Ook in het tweede bedrijf was het noodzakelijk om op tijd langs de omheining van veld 1 te staan. Een vermoedelijke handsbal leidde in minuut 50 tot een vrije trap vanaf een meter of 25. Youri ging achter de bal staan en met zijn zuivere linkerbeen krulde hij de vrije trap fantastisch in de hoek (3-0).
Zo zat Kozakken Boys 3 vlak na de rust in een zetel met een riante voorsprong op zak.
Na een uur spelen had Rohan zich leeggelopen en moest hij vervangen worden door onze BN'er Thomas.
Ook na rust was het Kozakken Boys dat bij machte was om minutenlang de bal in de ploeg te houden en de lakens uit te delen. SteDoCo had aan de andere kant weinig tot niks in te brengen.
Stefan gooide goed en snel in op zijn broer, die de bal teruglegde op Youri. Youri produceerde een zwak schotje en wist geen potten te breken.
Halverwege de tweede helft ging een vlot lopende aanval via Stefan, Robin, Kevin en uiteindelijk Mark er net niet in. De keeper wist de poging van Mark te toucheren en een verdediger van SteDoCo deed nog voor de doellijn de rest.
Twintig minuten voor tijd mocht onze altijd inzetbare joker Rick nog het veld in komen, Robin verliet voor hem het veld.
Na deze laatste wissel schakelde het derde elftal een versnelling terug, en dat zag je ook aan het spelbeeld.
Een schotje aan de kant van de bezoekers eindigde in de handen van Richard (het eerste gevaar van SteDoCo in de tweede helft). Vlak daarna begon een speler van de tegenstander een aardige solo, een goed schot volgde, maar Richard reageerde attent.
Even later wederom SteDoCo. Ditmaal met een gevaarlijk ogende lage voorzet, maar de speler die het af moest maken wist even niet meer wat hij moest doen.
Kozakken Boys 3 nam na deze ietwat dwingende 10 minuten van SteDoCo de regie weer in handen. Een goede voorzet van Remco volgde, maar Mark kopte de bal juist verder weg van het vijandelijke doel.
Een goede individuele actie van Youri zorgde ervoor dat Rick één-op-één met de keeper kwam. Laatstgenoemde keerde de inzet van Rick met de voet.
In de tegenaanval hierop was onze verdediging nergens te bekennen. Michael kwam hierdoor in een situatie terecht waarbij hij drie man tegenover zich had en Richard kon ook geen redding brengen (3-1).
Tegen het einde van de wedstrijd konden er nog twee grote kansen voor de Werkendammers bijgeschreven worden. Kevin stuurde Youri weg, die de voeten van de keeper vond. Vlak voor het eindsignaal zette Youri Mark oog in oog met de keeper, maar wederom had de keeper van SteDoCo een antwoord op een poging van Werkendamse zijde.
De scheidsrechter vond het na drie minuten blessuretijd mooi geweest en floot voor de laatste maal.

Al met al een uitstekende pot van het derde elftal tegen SteDoCo 2, toch ook een elftal van formaat te noemen. Kozakken Boys 3 was heer en meester en liet bij vlagen uitstekend positiespel zien. SteDoCo mocht van geluk spreken dat de keeper een goede dag had, anders had de score hoger uit kunnen vallen.
Een positief bijkomend resultaat: Hardinxveld heeft gelijkgespeeld tegen Groot-Ammers, waardoor we over de Hardinxvelders heen zijn geklommen en momenteel plaats 1 bezetten!
Alsof het allemaal nog niet mooi genoeg is, komen de overburen volgende week op bezoek op Sportpark De Zwaaier. Een absolute topper tussen de nummer 1 en 2  staat ons dus te wachten. Tot dan!