2e klasse 05

23 maart 2019 10:00

Henk Groeneveld

Afgelopen zaterdag gingen vanuit Hank de drie punten mee naar Werkendam. Vandaag aan ons de taak om de drie punten in Werkendam te houden.

Tegenstander van vandaag kwam uit Sprang-Capelle. De meiden uit Capelle hebben deze competitie nog maar twee wedstrijden gespeeld, daarin wisten zij te winnen van Oosterhout MO17-1, maar verloren zij van RFC MO17-1.

Om 10:00 uur was de aftrap op 'de Zwaaier'. De eerste tien minuten waren er nog niet heel veel kansen. Maar toen ging het opeens snel, Tsowinar passeert haar tegenstander en schiet de 1-0 binnen. Niet lang daarna was het wederom Tsowinar die mocht tekenen voor de 2-0. Een goed begin van de wedstrijd dus. In deze wedstrijd had onze keepster Jonneke het niet erg druk en als er dan een balletje kwam, kon zij deze rustig oppakken en weer het beginpunt zijn voor een nieuwe aanval. Nu was het Kimberly die vanaf afstand en uit een corner kon scoren en zo de tussenstand op 4-0 zette. Een lekkere wedstrijd voor het doelsaldo zou je dus kunnen zeggen, toch waren we erg slordig en hadden voordat het eindsignaal klonk misschien wel meer goals kunnen maken. In de verdediging stonden Sanne, Estelle, Kayra en Leaf ook vandaag weer goed. Voor Estelle was het een beetje wennen, want zij staat nooit laatste vrouw, maar het ging hartstikke goed. Het was nu eigenlijk wel weer tijd voor een doelpunt, zo dacht Tsowinar er ook over😜. Zij maakte er daarom gelijk maar twee en zette zo haar teller van de ochtend op vier en de tussenstand op zes voor het voordeel van 'de Boys' tegen nul voor de meiden van voetbalclub Capelle. Vandaag hadden wij ook een speelster in het midden wie haar eerste treffer voor Kozakken Boys maakte, Daphne schoot namelijk na een iets mindere uittrap van de keepster van Capelle de 7-0 binnen! Het was Kimberly die de ruststand op 8-0 mocht zetten en zo konden we de kleedkamer gaan opzoeken met een ruime voorsprong.

Beide teams stonden weer op het veld en zo kon de tweede helft van start. Ook in de tweede helft gingen we lekker door met scoren, wie voor rust het laatste doelpunt maakte, maakte na rust het eerste doelpunt. Kimberly zette de tussenstand op 9-0 en hiermee zette ze net als Tsowinar haar teller op vier. Niet alle kansen waren een doelpunt, zo had Meike in de eerste helft nog een goede kans en was het Sanne, wie in de tweede helft omgetoverd was tot spits, die de bal net niet binnen kon tikken. Ook Merel kreeg hem er vandaag niet in. Als er al negen in het netje liggen, is het doel natuurlijk om de dubbele cijfers te halen. En dat gebeurde ook, Fleur mocht de 10-0 binnen schieten. Kayra schoot van afstand en via onderkant lat deze erin en zette zo de stand op 11-0. De eer werd toch nog gered door SV Capelle MO17-1, in de slotseconde van de wedstrijd wisten ze nog onze keepster Jonneke te passeren.

De wedstrijd eindigde zo in een 11-1 overwinning voor 'de Boys'. Een doelpuntrijke wedstrijd dus. Door deze overwinning staan we op dit moment op een gedeelde eerste plek. Het seizoen is nog lang, er kan nog van alles gebeuren.

SV Capelle MO17-1, succes verder in de competitie!

Volgende week spelen wij weer een thuiswedstrijd. Om 10:00 uur is TSC MO17-1 de tegenstander. Tot dan!