38'
48'

Hoofdklasse G

17 november 2018 8:30

Na de zevenklapper van vorige week tegen VVAC was het afgelopen zaterdag tijd voor een vroege uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Wieldrecht. We speelden om 8.30, dus om 7.20 werd er al verzameld om de tocht richting Dordt in te zetten. De vorst had de polders en velden voorzien van een witte kleur, dus naast vroeg was het ook nog eens behoorlijk koud. Vorige week waren we sinds lange tijd weer eens compleet, maar misschien waren we daar net iets te blij mee, want deze wedstrijd waren we weer verre van compleet. Yuri was afwezig en vermaakte zich met de pony's in Slagharen, Xander en Rohan moesten afhaken wegens blessures. Gelukkig was de JO13-2 vrij en konden Bjarne en Matthieu bij ons aansluiten, waarvoor dank!

Om 8.30 werd er afgetrapt en al vrij snel werd duidelijk dat we deze wedstrijd 'gewoon' moesten winnen. De veldbezetting was goed en de bal was meestal in ons bezit. Het veldoverwicht leverde wat kleine kansen op, maar de eerste goal werd gescoord uit een corner. Sem had één deel van de opdracht goed begrepen, en als een volleerd basketballer nam hij de keeper het zicht. Echter is het dan met voetbal wel handig om naar de bal te blijven kijken, maar goed ondanks dat was de verdediging van Wieldrecht zo van slag dat zij de genomen hoekschop van Jens in eigen doel binnenwerkten. Na acht minuten spelen dus weer een vroege voorsprong. Wij bleven rustig doorvoetballen, de bal werd steeds snel terug veroverd en achterin hadden we weinig te vrezen. In de 16e minuut kwamen we op 0-2, opnieuw uit een corner. Dit keer maakten we het wel zelf af en werd de corner van Jens binnengekopt door Kyan. Voor rust hadden we eigenlijk uit moeten lopen naar een grotere voorsprong en we hadden dus voor rust de wedstrijd al moeten beslissen. We kregen die kansen wel.. Zo was Julian een keer dichtbij met een schot in de korte hoek en Bjarne was dichtbij een doelpunt toen de bal goed werd klaargelegd door Kyan. Ook Christian leek te gaan scoren na een prima genomen vrije trap, maar de keeper wist met een katachtige redding de 0-3 te voorkomen. Zo gingen we rusten met een 0-2 stand.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Wieldrecht ging eigenlijk steeds verder achterover leunen. Gelukkig wisten wij na rust wel de 0-3 te scoren. Dit keer was het Jens op aangeven van Kyan die scoorde. Een knap schot vanaf de rechterkant viel via de paal in het doel. Na de 0-3 werden we wat slordiger en onrustiger en hierdoor kon Wieldrecht voor het eerst een paar keer dreigend worden. Een eerste gevaarlijke situatie liep voor ons nog goed af, maar even later was de 1-3 toch een feit. Een goed schot van buiten het strafschopgebied was onhoudbaar voor Christiaan. De concentratie was even weg, maar gelukkig wist Wieldrecht dit niet af te straffen en kwamen ze niet verder terug in de wedstrijd. Toen Sem ruim 10 minuten voor tijd de 1-4 binnen knalde was de wedstrijd definitief beslist. We konden zelfs nog even aan ons doelsaldo werken, want ook Julian wist nog te scoren na een assist van Jamie. Bij 1-5 stokte de doelpuntenproductie en gescoord werd er dus niet meer.

Opnieuw weer drie punten voor de JO13-1 tegen een tegenstander die ons niet uitdaagde om ons beste voetbal te spelen. Maar als je ondanks wat afwezige spelers een wedstrijd zo onder controle hebt, dan mogen we toch weer tevreden zijn. Volgende week wacht er wel weer een echte test tegen Zeelandia Middelburg. Een wedstrijd die in het teken staat van de strijd om plek 2 op de ranglijst..