55'

Hoofdklasse G

18 mei 2019 10:00

H.J.T. (Rick) van Verseveld

Afgelopen zaterdag was het dan alweer zover, de laatste wedstrijd van het seizoen. Na de goede overwinning van vorige week tegen Steenbergen konden we uit in Papendrecht de 2e plek definitief veiligstellen. Dat was in ieder geval een goede motivatie om nog één keer alles te geven. De wedstrijd begon om 10.00 en er werd om 8.45 verzameld bij Kozakken Boys. Het moet gezegd worden, het was prima weer, maar er waren toch verdacht veel zonnebrillen te zien. 't Hankse baken schijnt een aardig feestje gegeven te hebben op vrijdagavond, voor zover ik weet waren daar alleen ouders aanwezig en geen spelers, dat kon een goede wedstrijd dus niet in de weg staan.

Iets voor 10.00 werd er afgetrapt en Kozakken Boys liet duidelijk zien er nog wel zin in te hebben. Er werd gelijk goed druk gezet en de tegenstander werd vakkundig bij de strot geknepen. Dit leverde al na 30 seconden een reuze kans voor Yuri op, maar helaas stond zijn vizier nog niet op scherp. Thuis hadden we tegen Papendrecht ook heel veel kansen laten liggen, en dat moesten we toen bekopen met een gelijkspel, dat zou ons toch geen tweede keer gebeuren? Het antwoord op die vraag was een half uurtje later vrij duidelijk, namelijk nee.. De Kozakken motor ging even draaien en dit resulteerde in een 0-5 ruststand. Kyan was het die na goed druk zetten en een goede actie de score na 6 minuten opende. Even later wist Yuri dan toch het net te vinden. Een goed genomen corner van Jens viel voor de voeten van Yuri en dit keer wist Yuri dus wel raak te schieten. Voor Yuri was de koek in zijn (voorlopig?) laatste wedstrijd nog niet op, want in de 19e minuut wist hij op aangeven van Rohan de 0-3 te scoren. Voor Yuri  dus zijn voorlopig laatste doelpunt in het Kozakken shirt, want volgend jaar gaat hij zijn geluk beproeven bij Fc Dordrecht. Een mooie beloning voor hem na een goed seizoen in de JO13-1. Uiteraard wensen we Yuri veel succes bij de Schapenkoppen.

Na de 0-3 was het even wachten op het volgende doelpunt. Van Papendrecht hadden we niets te vrezen en we konden lekker ons eigen spelletje spelen. Vijf minuten voor rust wist Rohan op aangeven van Xander de 0-4 te scoren. Voor rust kregen we ook nog een penal, deze werd goed binnengeschoten door Xander.

De limonade smaakte tijdens de rust uiteraard erg goed met zo'n tussenstand. Na rust wilden we de score nog verder uitbouwen. Dit leek ook te gaan lukken, want twee minuten na rust kon Sem de 0-6 scoren. Een vrije trap werd door Christian op de lat geschoten en in de rebound was het dus Sem die de bal alsnog binnen kon tikken. Christian baalde een klein beetje dat de bal niet in één keer binnenviel, maar Sem was natuurlijk erg blij met zijn goal, en zijn vader misschien nog blijer.. Na de 0-6 kwam de klad er een beetje in en dat is geen schande. Natuurlijk wel jammer voor de meegereisde supporters, maar als het allemaal zo makkelijk gaat dan is het moeilijk om de concentratie vast te houden. Vlak voor tijd kon Papendrecht de eretreffer maken en zo werd de laatste wedstrijd met 1-6 gewonnen.

Aan alles komt een einde en dus ook aan het seizoen 2018-2019. Door deze overwinning zijn we zeker van de tweede plek en dat is een knappe prestatie van de ploeg!