88'

3e klasse E

9 februari 2019 12:30

Rini Visser

Zaterdag 9 februari - Na een broodnodige en twee maanden durende winterstop mocht Kozakken Boys 3 vandaag dan eindelijk weer het rood-witte tricot over de schouders heen hijsen. Vandaag was wit trouwens vervangen door donkerblauw, wegens onze tegenstander. Tegenstander van vandaag was namelijk Arkel 2. Het onderlinge verschil tussen beide ploegen was voor deze speelronde maar drie punten. De grote vraag was hoe het derde elftal na de winterstop (en na de mindere reeks voor de winterstop) voor de dag kwam. Wordt het aanhaken bij de bovenste plekken of afhaken?

Onderstaande elf namen behoorden tot het eerste strijdplan van onze trainer:
Danny - Addy, Mark, Arnie, Benny - Remco, Stefan, Ludo, Gerco - Youri, Hubert. Op de bank namen Thomas, Kevin, Rohan en Robin plaats.

Arkel 2 begon met een afwachtende houding aan de wedstrijd en liet het derde elftal het spel maken. Kozakken Boys 3 had dus het 'betere' van het spel (in hoeverre je van beter kon spreken), maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Het was Arkel 2 met de eerste scoringskans. Na een afgeslagen bal kreeg de linksbuiten van onze tegenstander de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Zijn inzet belandde echter op de binnenkant van de paal, waarna Stefan de bal wist te verwerken tot corner. Het was helaas een voorproefje voor wat even later een achterstand betekende. In de twintigste minuut viel een voorzet tussen Benny en Danny D. in, beiden reageerden niet adequaat genoeg, waardoor de speler van Arkel met een beheerste lob voor de openingstreffer zorgde.
Het derde elftal nam na deze onnodige tegenslag het initiatief weer in handen en kreeg dankzij Hubert de kans om de stand weer gelijk te trekken. Hubert zag zijn schot helaas stuiten op het been van de keeper. Achteraf was dit de beste mogelijkheid van de eerste helft, want verder dan een kopbal van Youri (net naast/over) en een strak schot van Stefan (in de handen van de keeper) kwamen de Werkendammers niet. Het was in de eerste helft dus vooral tikkie breed, tikkie terug en daarna de lange bal hanteren die niet altijd op de goede plek aankwam. Taak voor teammanager Danny H. om een beetje creativiteit het veld in te brengen. We zochten de thee op met een 0-1 achterstand.

In de rust werd het eerste strijdplan van tafel geveegd en werd er een beroep gedaan op plan B. Rohan kwam erin voor Benny, Robin voor Ludo en Kevin voor Remco.
Aan Robin, als tussentijdse versterking, de loodzware (en eigenlijk ondankbare) taak om onze geblesseerde rode vriend Jesse te doen vergeten. Enkele zenuwen waren dan ook vanzelfsprekend aanwezig bij de debutant.

Na de rust zagen we een fel Kozakken Boys 3 de kleedkamer uitkomen, hongerig naar de gelijkmaker en wellicht wel naar meer. Net zoals in de eerste helft was het de tegenstander met het eerste gevaar. De rechtsbuiten van Arkel mocht doorstomen vanaf eigen helft tot aan het zestienmetergebied. Zijn schot miste gelukkig kracht waardoor Danny D. de bal gemakkelijk op kon pakken. Vooral het inbrengen van Robin zorgde voor wat meer vernuft in het spel van het derde elftal. Dit resulteerde in meer druk op de tegenstander en daarmee de kansen die elkaar steeds meer gingen opstapelen.
Halverwege de tweede helft werd heel Kozakken Boys 3 opgeschrikt door een charge van een speler van Arkel op Stefan. Laatstgenoemde schreeuwde het uit van de pijn, en even was daar een déjà vu naar de horrorblessure van Jesse. Stefan moest hinkelend het veld verlaten en werd vervangen door Remco, omdat Thomas (nog) geen zin had.
Vlak nadat Stefan de kleedkamers had bereikt, na ongeveer een uur spelen, werd de stand gelijk getrokken door onze superspits. Robin wist de bal op het juiste moment te steken naar Youri, waarbij laatstgenoemde de bal uiteindelijk in het doel kon frommelen.
Remco was een minuut of vijf na de gelijkmaker totaal moegestreden, waardoor Thomas alsnog aanstalten moest maken om ook zijn mannetje te staan in het veld in plaats van achter de draaitafel.
De dikverdiende gelijkmaker smaakte voor het derde elftal naar meer. De aanvalslust straalde dan ook van de elf gezichten in het veld af. Na enkele kansen om zeep te hebben geholpen, kreeg Kozakken Boys in de 80e minuut uiteindelijk loon naar werken. Kevin zette de aanval op vanaf links, hij passeerde zijn man en lag de bal terug op Robin, die de bal onberispelijk tegen de touwen schoot (2-1).
In de minuten die volgden nam Arkel voor het eerst in deze wedstrijd de touwtjes in handen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Kozakken Boys 3 hield achterin echter de deur goed dicht, met een uitblinkende Rohan die ziel en zaligheid gaf voor zijn elftal.
Vlak voor het eindsignaal klonk, gooide het derde elftal het duel op slot. Na slordig balverlies in de Arkelse defensie, ontstond er een drie tegen één situatie, waarbij Hubert de bal netjes aflegde op Robin en laatstgenoemde was zo collegiaal om het doelpunt te gunnen aan de instormende Gerco (3-1). Even later klonk het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter en gingen de handjes de lucht in.

Kozakken Boys 3 heeft dus goede zaken gedaan in de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Het was voor rust even aanpoten, maar na rust heeft het derde elftal de zaakjes op orde gesteld. Robin mag geroemd worden vanwege een klasse debuut: twee assists en één goal. Zo is Kozakken Boys 3 de winterdip te boven en kan er weer naar boven worden gekeken. Eerst op naar volgende week: SVW 2 uit!