55'

3e klasse E

27 oktober 2018 12:30

Arie Verdoorn

Zaterdag 27 oktober - Na een bekerweekend (dus een rustweekend voor het derde) wachtte Unitas 2 als volgende tegenstander voor Kozakken Boys 3. Het derde zag zich twee weken geleden bovenaan de ranglijst verschijnen, tezamen met Schelluinen 2. Weet het derde deze plaats te behouden na het bezoek van de Blieken in Werkendam?

De trouwe supportersschare van Kozakken Boys 3 zag de volgende elf namen starten aan het begin van de wedstrijd: Danny - Addy, Mark, Marco, Rohan - Kevin, Jesse, Remco, Gerco - Youri, Rick.
Op de bank namen Stefan, Thomas, Hubert, Ludo en Benny plaats.

Kozakken Boys 3 begon de wedstrijd als vanouds. Het was een onwennig begin met veel onnodige fouten. Gelukkig wist Unitas hiervan niet te profiteren en kwam het derde dus niet op een achterstand, zoals eerder in de competitie tegen VVAC wel het geval was.
Het derde kreeg naarmate de wedstrijd vorderde meer de overhand. Na 10 minuten resulteerde dit in een mooie uitgespeelde aanval over de linkerflank. Jesse snelde voorbij zijn directe tegenstander en trok de bal voor. Bij de tweede paal hoefde Gerco alleen nog maar zijn schoen tegen de bal aan te zetten (1-0).
De openingstreffer van de Boys had Unitas wakker geschud, en de tegenpartij kwam daarna tweemaal gevaarlijk voor de goal, zonder resultaat.
Driemaal is scheepsrecht, zo ook in de 22e minuut voor de bezoekers uit Gorinchem. Rohan schatte een hoge bal niet op waarde in en op Marco werd er een, onbestraft gelaten, overtreding begaan. De aanvoerder van Unitas pikte de bal op en schoof hem vervolgens beheerst in het doel (1-1).
Kozakken Boys 3 pakte daarna de draad weer op en had het beste van het spel. In de 30e minuut werd Youri diep gestuurd door Marco. Youri hield goed zijn lichaam tussen de tegenstander en de bal, kwam één op één met de keeper, en dan weet je het antwoord eigenlijk al met onze superspits: 2-1 voor het derde elftal.
Even later verscheen de 3-1 op het scorebord dankzij een vlijmscherpe counter van Kozakken Boys 3 met wederom Jesse in de hoofdrol. Onze verliefde tiener wist slim de buitenspelval te omzeilen, hield het overzicht na het passeren van de keeper en gaf de bal collegiaal af op Rick (3-1). Rick wist zijn basisplaats in goud om te zetten met deze goal en bewijst met zijn eerste doelpunt deze competitie zijn waarde voor het team!
Met nog enkele hachelijke momenten vlak voor het einde van de eerste helft (Danny tikte een knap schot van Unitas uit de bovenhoek en wist een vrije trap tot corner te verwerken) werd de rust behaald.

De theepauze achter de rug hebbende, kwamen er vier nieuwe gezichten het veld op: Benny kwam voor Rohan, Hubert voor Rick, Thomas voor Addy en Stefan voor Remco. Zo stond er in de tweede helft een middenveld waar menig elftal jaloers op mag zijn.
De tweede helft startte het derde dan ook voortvarend. De driehoekjes, steekballen en verder combinaties vlogen de toeschouwers om de oren.
In de 51e minuut draaide Kevin schitterend open, zag de ruimte bij Jesse die koel bleef en laatstgenoemde zorgde op simpele wijze voor de 4-1.
De 5-1 liet niet lang op zich wachten. De scheidsrechter van dienst negeerde het vlagsignaal voor buitenspel, waardoor Youri door kon gaan en zijn tweede van de middag mocht laten aantekenen.
Even leek het een walk-over te worden, maar niets was minder waar.
Halverwege de tweede helft mocht Unitas aanleggen voor een makkelijk gekregen penalty. Danny zat in de goede hoek, maar kwam ietwat te kort (5-2).
Het derde geloofde het wel, speelde meer en meer de lange bal en steeds meer ballen werden slordig ingeleverd. Het veldspel was ver beneden peil.
Vlak na de 5-2 wist Unitas ook, via een van richting veranderd schot, de 5-3 te maken.
Waar het derde in de 60e minuut een comfortabele uitgangspositie had, was het een kwartiertje later toch een stuk benauwender.
Unitas wist echter niet meer gevaarlijk te worden. Kozakken Boys 3 fietste de wedstrijd verder gemakkelijk uit, waardoor er na 90 minuten een keurige 5-3 overwinning te noteren viel.

Samenvattend zat het qua resultaat vandaag dicht bij elkaar, maar qua veldspel was er 70 minuten lang niets aan de hand.
Kozakken Boys 3 weet dus een vervolg te geven aan de winnende reeks. Na afloop bleek Schelluinen met 2-6 te hebben verloren van SteDoCo, waardoor het derde alleen aan kop staat in deze klasse met drie punten voorsprong. Waar gaat dit sprookje eindigen? Volgende week meer!