54'
... (schot)

Hoofdklasse G

22 september 2018 10:00

Na een succesvolle voorbereiding in de beker was het zaterdag dan eindelijk tijd voor de start van de competitie. Met redelijk wat vertrouwen verwelkomden we tegenstander Dubbeldam op de Zwaaier. Voorafgaand aan de wedstrijd kregen we wel een teleurstelling te verwerken toen duidelijk werd dat Christian niet fit zou zijn voor deze wedstrijd, daarentegen stond wel de terugkeer van Rohan. Na een vervelende enkelblessure kon hij gisteren dan eindelijk zijn eerste minuten van het seizoen maken.

De wedstrijd werd iets eerder gestart dan normaal, er werd namelijk om 9.55 afgetrapt ipv 10.00. Grensrechter Peter was echter niet op de hoogte en was nog met zijn warming-up bezig op veldje 3. Gelukkig was Richard niet de beroerdste en nam de taken van Peter tijdens de eerste minuten van de wedstrijd even waar.  En al snel werd duidelijk dat het deze wedstrijd een ander verhaal zou worden dan voorgaande wedstrijden. Bij Dubbeldam liepen enkele fysiek sterke spelers rond. En nu is dat op zich geen probleem, maar als deze fysieke spelers dan ook nog goed kunnen voetballen dan zou dat wel voor problemen kunnen zorgen. Helaas voor Kozakken Boys was dat zaterdag het geval. Achterin waren we erg onwennig en het gemis van Christian was voelbaar.  Al binnen twee minuten was het al raak voor Dubbeldam en we keken dus tegen een vroege achterstand aan. Peter was inmiddels klaar met warmlopen en nam de vlag weer over van Richard. Dit maakte voor het spelbeeld echter niets uit, want al vrij snel na de 0-1 werd het 0-2. Een grote afstraffing leek eraan te komen, maar na de 0-2 wisten we toch een klein beetje in de wedstrijd te komen. Dit resulteerde ook in de aansluitingstreffer, deze werd gescoord door Kyan. Na deze goal leek het er even op dat Kozakken Boys het juiste vuur weer had gevonden, maar deze hoop werd door Dubbeldam alweer vrij snel de grond in getrapt. Voor rust liepen zij uit naar een 1-4 voorsprong.

Na wat omzettingen begonnen we aan de tweede helft. Dit bracht achterin wel weer wat rust terug, maar aan de bal konden we nog steeds geen vuist maken. De tegenstander was simpelweg te sterk deze zaterdag. In de tweede helft gaven we nog twee goals weg. Twee keer uit een vrije trap waarin we verzuimden om ten koste van alles de bal weg te werken. Dat mogen we onszelf wel verwijten, want ondanks dat een tegenstander beter is, zijn dat dingen die je minimaal moet brengen. In de slotfase van de wedstrijd kregen wij ook nog enkele kansjes om de uitslag wat dragelijker te maken. Dat was ons echter niet gegund en zo werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 1-6.

We zijn weer met beide voetjes op de grond gezet. De verwachtingen waren misschien wel te hoog na die mooie bekercampagne. Dubbeldam was echter ook van een hoger niveau dan de teams die we tot dan toe waren tegengekomen en verliezen van deze ploeg is geen schande. Volgende week spelen we een oefenwedstrijd tegen Drechtstreek.