Kozakken Boys 3

3e klasse E

22 september 2018 12:15

Onbekend

Na een gedegen voorbereiding was het vandaag, zaterdag 22 september, de hoogste tijd om de competitie van start te laten gaan. De oefencampagne (lees: de bekerwedstrijden) tegen Madese Boys, Sleeuwijk en Altena (respectievelijk 3-3, 3-1 verlies en 3-2 winst) had Kozakken Boys 3 meer dan voldoende voorbereiding opgeleverd.

Arkel 2 was de eerste tegenstander uit de ijzersterke competitie. Achteraf kan er geconcludeerd worden dat Kozakken Boys 3 in de eerste helft in een gewenningsfase zat. Binnen het half uur stond er namelijk al 3-0 op het scorebord voor de tegenstander. De linkerkant van de boys was een gatenkaas, en daar wist Arkel optimaal van te profiteren. Eenmaal wakker geschud, na een minuut of 45, wist het derde iets terug te doen. Na een mooie uitgespeelde aanval over links, was het Youri Huijzer die alleen z'n rechtervoet tegen de bal aan hoefde te zetten (3-1).

Na enige omzettingen in de rust, waar Benny Vogel meer aan de linkerkant bleef plakken en Stefan de Keijzer als een echte nummer 6 werd geposteerd, kwam het derde sterker uit de kleedkamer dan de tegenstander.
De tweede helft was een minuut of vijf oud, toen Teus Visser voor een vrije trap mocht aanleggen. Deze werd helaas gekeerd door de keeper, maar Youri Huijzer wist zijn tweede doelpunt van de wedstrijd aan te tekenen door de rebound te benutten.

De 3-2 werkte als een rooie lap op een stier voor Kozakken Boys 3. Met hoog druk zetten en vele goede combinaties, viel de 3-3 al kort na de aansluitingtreffer.  Jesse van Oord werd diep gestuurd en rondde het beheerst af.

De wedstrijd tussen Arkel 2 en Kozakken Boys 3 was gedurende de tweede helft in handen van Kozakken Boys. We wisten echter niet het verschil te maken. Terugkijkend op de wedstrijd is het een verdiend punt. Arkel 2 was de eerste helft beter, waar Kozakken Boys 3 in de tweede helft de lakens uitdeelde.

Kortom: een goed begin, na een 3-0 achterstand, in een nieuwe en onbekende 3e klasse.