Leandro Resida aanvallende versterking voor Kozakken Boys

3 maart 2021 12:00

Devin van der Wiel/KB Media

Kozakken Boys heeft voor aankomend seizoen Leandro Resida aangetrokken. De aanvaller tekent een contract tot de zomer van 2022 in Werkendam. Resida keert terug van een voetbalavontuur in Thailand.

De 31-jarige Resida speelde 12 jaar in de jeugd bij Ajax, waarna hij via Quick Boys en FC Chabab in 2012 zijn intrede maakte in het betaald voetbal bij Telstar. Bij VVV Venlo werd de rechtsbenige buitenspeler in 2017 kampioen van de Eerste Divisie. Na die zomer maakte Resida de overstap naar Al-Suwaiq in Oman en een jaar later ging hij nog verder van huis. Bij Chainat Hornbill en Rayong speelde Resida tot de uitbraak van corona op het hoogste niveau van de Thaise competitie.

‘Ik heb het behoorlijk naar m’n zin gehad in Thailand’, kijkt Reside terug. ‘Het was een mooie levenservaring en het Thaise voetbal is heel anders dan ik was gewend. Je speelt op de meest krankzinnige velden en het spel is er erg fysiek. Trainen in de zon ging niet, daar was het te warm voor, dus deden we dat vaak vroeg in de ochtend of laat in de avond’.

P1270068.jpg

Het coronavirus brak zijn Aziatische avontuur af. ‘Mijn vrouw en dochtertje zouden overkomen naar Thailand, maar door de uitbraak van het coronavirus kon dat niet. Toen heb ik besloten om terug te keren naar Nederland en ik ben blij dat ik volgend jaar mag aansluiten bij Kozakken Boys’.

Ook trainer Rick Adjei is verheugd met het aantrekken van Resida: ‘Leandro is een creatieve voorhoede speler met veel diepgang, die voor veel dreiging zorgt en belangrijk kan zijn in het creëren van kansen. Ik wilde nog een degelijke type toevoegen aan de selectie en dat is met Leandro mooi gelukt’.

Één van de hoogtepunten van de voetbalcarrière van Resida speelde zich af in Amsterdam. ‘Ik was zes jaar oud toen de Amsterdam ArenA werd geopend. Tijdens de openingsceremonie mocht ik destijds als jongste Ajax-lid samen met het oudste Ajax-lid (Wim Schoevaart, red.) de aftrap doen. Dat moment pakken ze nooit meer van me af’, glundert de Amsterdammer.

‘Ik had een goed gesprek met trainer Rick Adjei en ik denk dat we een team hebben waarmee we in de top-3 kunnen meedraaien’, blikt de aanstaand Kozak vooruit. ‘Maar hopelijk zit er meer in. Momenteel train ik voor mezelf, maar ik kan niet wachten om weer met teamgenoten om me heen te spelen’.

Kozakken Boys heet Leandro van harte welkom bij de club en wenst hem veel succes toe in Werkendam!

Selectie Kozakken Boys 2021/2022: Rochdi Achenteh, Leon Bot, Robin Damen,Tarik Fagrach, Lars Hutten, Sven van Ingen, Frenk Keukens, Ricardo Kieboom, Kubilay Koylu, Johnny Lommers, Thomas Marijnissen, Angelo Mathilda, Nizar Mekkaoui, Norichio Nieveld, Jeffrey van Nuland, Yasin Ouja, Kaj Ramsteijn, Leandro Resida, Jan Schimmel, Ayrton Statie, Gwaeron Stout, Yordi Teijsse, Mark Veenhoven en Stephen Warmolts. 

Delen

Lees meer over:
leandro resida selectienieuws

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!