Jan Schimmel tekent contract bij Kozakken Boys

6 januari 2021 19:15

KB Media/Devin van der Wiel

Jan Schimmel (28) komt Kozakken Boys versterken. De doelman tekende dinsdagavond een tweejarig contract en zal na de zomer aansluiten bij de mannen van Rick Adjei. Schimmel zal overkomen van Achilles Veen.

‘Ik ben erg blij met de overstap naar Kozakken Boys. Als speler van Lienden en TEC heb ik altijd een zwak voor de Boys gehad’, vertelt Schimmel. ‘Als je tegen Kozakken Boys speelt, speel je altijd tegen topspelers. Dat ik er nu zelf deel van uit mag maken maakt me enorm trots.’

Schimmel kwam via de jeugd van Vitesse in 2011 bij TEC terecht. Na vijf en een half jaar bij FC Lienden keerde hij begin 2019 terug bij TEC, om afgelopen zomer aan te sluiten bij Achilles Veen. ‘Toen ik bij TEC er niet uitkwam en aangegeven had te willen vertrekken, brak corona uit. Achilles Veen klopte aan met een goed plan en die kans heb ik gepakt. Ondanks dat ik het enorm naar mijn zin heb in Veen, heb ik altijd de ambitie gehad om in de top van het amateurvoetbal te spelen. Kozakken Boys is die top, dus ik ben heel blij dat ik deze overstap ga maken’.

Copyright-ProShots-1863467.jpg
Jan Schimmel in 2017 namens FC Lienden in actie op De Zwaaier (ProShots/Marcel van Dorst).

Kozakken Boys heeft nu, naast Ricardo Kieboom, twee doelmannen die tégen Kozakken Boys kampioen zijn geworden. ‘Ik stond bij FC Lienden onder de lat tijdens de tweestrijd om het algeheel amateurkampioenschap in 2015. Dat weet ik nog goed, een prachtig seizoen. Hopelijk kunnen we dat nu ook eens mét Kozakken Boys bereiken’, lacht de inwoner van Herwijnen.

Na de zomer treft Schimmel een goede bekende terug op het trainingsveld. ‘Ik speelde ongeveer negen jaar geleden met Sven van Ingen bij TEC. We hebben sindsdien altijd heel goed contact gehouden, dus het is leuk dat we nu weer samen gaan spelen’. Onder andere Van Ingen verlengde afgelopen week zijn contract tot de zomer van 2023.

Kozakken Boys is verheugd met het aantrekken van Jan en wenst hem veel succes toe de komende twee seizoenen in Werkendam.

Selectie Kozakken Boys 2021/2022:  Leon Bot, Tarik Fagrach, Sven van Ingen, Frenk Keukens, Ricardo Kieboom, Kubilay Koylu, Johnny Lommers, Thomas Marijnissen, Nizar Mekkaoui, Norichio Nieveld, Jeffrey van Nuland, Yasin Ouja, Kaj Ramsteijn, Jan Schimmel, Gwaeron Stout, Mark Veenhoven en Stephen Warmolts. 

Delen

Lees meer over:
jan schimmel selectienieuws

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!