Kozakken Boys Jeugdopleiding start met blessure preventie - Kozakken Boys

Kozakken Boys Jeugdopleiding start met blessure preventie

8 augustus 2022 11:00


Kozakken Boys Jeugdopleiding start met blessure preventie door groeispurtmetingen te realiseren voor kinderen van 12 jaar tot 16 jaar.

Op woensdagavond 24 augustus wordt een start gemaakt met metingen welke de periode van de groeispurt voor kinderen in kaart gaat brengen.
Trainers van Onder 13, 14, 15 en 16 hebben een mail ontvangen om een opgave te doen van die kinderen die willen deelnemen aan deze metingen, wat wij als leiding sterk adviseren.

Waarom groeispurtmetingen:

-in de 1e plaats om blessures te voorkomen, die voorkomen hadden kunnen worden (denk aan hielspoor, achillespees, lies en knieblessures).

-wanneer spelertjes is hun groeispurt zitten dan is het zeer onverstandig om deze spelers teveel, of te zwaar te belasten.

-spelers kunnen bij te zware belasting tijdens de groeispurt geblesseerd raken en in uiterste gevallen op latere leeftijd blijvend problemen houden.

-trainers krijgen bij benadering de informatie wanneer de groeispurt bij hun speler kan starten en kunnen dan voor deze specifieke speler de training aan passen.

De bedoeling is, dat wij deze meting voor en na de winterstop nog een keer herhalen. Wij willen vooraf weten wie er wel en wie er niet komen om een juiste planning te kunnen maken hoe laat welk team gemeten kan worden en/of we een 2e dag moeten inplannen om deze metingen te verrichten.

De metingen worden verricht door Hans van de Berg van FC Dordrecht en worden ook bij de KNVB voor de nationale jeugdteams gehanteerd.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!