De jeugd heeft de toekomst

1 mei 2021 14:30

KB Jeugd

Bij onze mooie vereniging Kozakken Boys hebben we uiteraard ook nog altijd te maken met belemmerende corona maatregelen. Terecht dat we hierdoor voorzichtig moeten zijn , want het virus slaat ruim een jaar na dato nog steeds om zich heen.

Op allerlei manieren proberen we het voor de jeugd leuk te houden ,maar dat valt niet altijd mee zonder een echt doel te hebben op zaterdag. Want trainen is uiteraard leuk, maar in het weekend een echte wedstrijd spelen in competitie verband of vriendschappelijk in de regio blijft altijd iets waar je naar uit kijkt als trainer of speler. We moeten het momenteel echter doen met onderlinge wedstrijden op de Zwaaier, wat sinds enkele maanden weer mag van de regering.

Sinds die tijd zoeken de jeugd teams van de  JO10-1 van Jan Visser, de JO11-2 van Arie Verheij en de JO11-3 van Patrick van Oord elkaar op om op zaterdag  tegen elkaar te sparren. Zo speelt de ene zaterdag de JO10-1 tegen de JO11-3 en de ander zaterdag bijvoorbeeld weer de JO11-2 tegen de JO11-3. Op deze manier proberen we de kids toch aan de gang te houden en de lol er in te houden.

Zoals ook vandaag, zaterdag 1 mei, waar we onderling een toernooitje hadden georganiseerd met deze 3 eerder genoemde teams. Van 9 tot 11 uur hadden we het pupillenveld tot onze beschikking en maakten we er  twee velden van. De teams hadden we vooraf al ingedeeld en kregen als naam “team Barcelona” , “team Real Madrid” ,”team Juventus” en “team Chelsea. Met maar liefst 26 spelers en speelsters op het veld werd het mini toernooi om 9 uur in gang gezet. Het plezier spatte er vanaf en er werd voor elke meter gestreden om de beste van deze 4 teams te worden. Iedereen zou drie wedstrijdjes spelen van 25 minuten ,met elke keer een minuut of 10 rust om even op adem te komen.  De goals vielen als rijpe appeltjes deze ochtend en na het allerlaatste fluitsignaal van het toernooi gingen bij “team Juventus “de handen de lucht in. Zij werden de terechte winnaar na twee overwinningen en een krankzinnig  gelijkspel (6-6) tegen Real Madrid. Hierna waren we nog niet klaar, want ook wilden wij vandaag weten welk team de beste strafschoppen binnen konden schieten. We begonnen met twee halve finales tussen Barcelona en Real Madrid versus Juventus tegen Chelsea. Hier kwam een mooie finale uit tussen Barcelona en Chelsea ,die gewonnen werd door laatstgenoemde.

Na deze bloedstollende strijd werd de ochtend afgesloten met een groepsfoto in de goal en mochten de kids weer voldaan richting huis gaan. Het plezier en de blijdschap die wij deze ochtend bij hun gezien hebben is fantastisch. Daar doen we het voor als vrijwilligers , dat de kinderen weer een leuke ,actieve ochtend hebben. Laten we hopen dat we in mei of juni nog tegen een regio club mogen oefenen.

Anders moeten we ons straks maar gaan richten op het nieuwe seizoen , met de hoop dat we dan weer in beker / competitie verband op pad mogen. Tot die tijd doen we het op deze manier en dat komt bij Kozakken Boys helemaal goed. Jan, Arie, Janette, Corne, Nico ,Aart en Carlo, bedankt voor jullie hulp vandaag . Het was een fantastische ochtend.

De sportieve groeten van ons allen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!