1e klasse 2

24 maart 2018 8:30

Piet Vervoort

MO13-1 komt tekort tegen HSSC ’61.

Daar zijn we weer met het verslag van onze Kozakken Boys MO13-1. Twee weken geleden speelden we onze eerste competitiewedstrijd uit bij GDC in de 1e klasse en verloren we met 3-1. Vorige week zaterdag zouden we onze tweede gaan spelen uit bij ASWH ,maar door de winterse kou ging de wedstrijd niet door. Dus ging het vizier afgelopen week op tegenstander HSSC’61 die wij vandaag ontvingen op ons sportpark. Deze tegenstander waren we voor de winterstop ook al tegen gekomen in de 2e klasse en toen wonnen we met 2-0 van de club uit Hei-en Boeicop. Maar dat was uiteraard geen garantie dat we dat deze keer weer gingen doen. Vandaag verzamelden onze meiden om 7:45 en konden ze zich op gaan maken voor een wedstrijd op ons mooie hoofdveld. Of op het Centre Court zoals de trainer van HSSC’61 het noemde. Afwezig bij ons waren deze wedstrijd keepster Gwen, die inmiddels weer nieuw gips om haar arm heeft en Luana. Met 14 speelsters moest er een strijdplan bedacht worden om deze oranjehemden puntloos naar huis te sturen. Aanvoerster Anna en spits Noa zouden  ieder weer een helft keepen, waar eerstgenoemde hiermee van start ging.

Onder leiding van scheidsrechter Piet Vervoort begonnen we om 8:30 aan de match en wij starten de eerste 10 a 15 minuten best goed. Tot grote kansen leidde dit niet en op het moment dat HSSC meer in de wedstrijd kwam viel ook meteen de 0-1. Uit een ingooi verdedigden wij niet goed genoeg en kon keepster Anna ook niet voorkomen dat de Hei-en Boeicopse Schoonrewoerdse Sport Combinatie op voorsprong kwamen. Ondanks dat het spel er bij ons hierna niet beter op werd, kwamen wij nog wel op gelijke hoogte uit een hoekschop. Uit een korte variant speelde Marieke de bal naar Noa Kieboom en die loste maar eens een schot richting “vijandelijk” doel. De keepster kreeg de bal niet goed onder controle en kreeg hem volgens de scheidsrechter pas vast achter de doellijn. Volgens iedereen van HSSC’61 was deze de doellijn niet gepasseerd, maar de scheidsrechter bleek over een timmermansoog te beschikken en werd de stand hiermee 1-1. Iets voor rust kwamen de gasten toch weer op voorsprong uit een vrije trap. De bal lag circa  20 tot 25 meter van onze goal en aan de aanloop van hun speelster te zien had zij aardig wat in petto. Onze meiden zetten nog wel een muurtje neer, alleen was het jammer dat deze veel te ver achteruit stond. Het schot volgde en deze viel fantastisch voor HSSC boven in het doel achter onze kansloze keepster Anna.

De rust was aangebroken en hier werd er een hartig woordje gesproken over de inzet en beleving binnen ons team. We lijken het allemaal wel goed te vinden . Of we nu winnen of verliezen, wat maakt het allemaal uit lijken jullie uit te stralen. Uiteraard weten we dat dit een niveautje hoger is, maar als we er met zijn allen keihard voor werken kunnen wij gewoon de nodige punten behalen. Maar de wil om wedstrijden op dit niveau te winnen , moet toch echt uit jullie zelf komen. In de tweede helft probeerden we het wel , maar de 2-2 hing eigenlijk geen moment in de lucht. Met twee voor ons dodelijke counters waar wij verdedigend niet goed stonden, liep HSSC uit naar een 1-4 voorsprong.  Dit kwam ons team niet meer te boven en na het laatste fluitsignaal zat er voor ons niets anders op dan de uiterst vriendelijke leiding en speelsters te feliciteren met de verdiende overwinning in Werkendam. Wij moeten de komende twee weken proberen onze rug te rechten en het goede gevoel terug krijgen. Want komende zaterdag spelen we niet, dan wordt alleen de wedstrijd GDC-Dubbeldam gespeeld. Vandaag was er nog 1 andere wedstrijd in onze competitie en wel Wieldrecht MO13-2 tegen ASWH MO3-1. Dat werd een afgetekende overwinning van 0-10 voor de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht.

Wij krijgen over twee weken op zaterdag 7 april Wieldrecht MO13-2 op bezoek . Laten we niet gaan denken ,die pakken we wel eventjes. Als we er zo in gaan ,zonder beleving en de mouwen omhoog, kunnen we weleens van een koude kermis thuis komen. Berra, Isa, Lieske, Marieke, Zoë, Noa H, Fleur, Bente, Dione, Anna, Joyce ,Tess, Noa K , Amber en natuurlijk de twee afwezigen van vandaag Gwen en Luana. (en de alleen nog trainende Marloes), laten we er komende weken met elkaar de schouders onder zetten. Plezier voorop, maar wel tijdens trainingen en wedstrijden vol gas graag. Kom op meiden!!!

Groeten van de leiding van Kozakken Boys MO13-1.