Kozakken Boys JO15-1 laat onnodig punten liggen bij IFC

Huib van Wijk (penalty)

1e klasse 4

24 maart 2018 10:15

IFC JO15-1 - Kozakken Boys JO15-1
Afgelopen zaterdag speelde de mannen van de JO15-1 weer eens een competitiewedstrijd. Begin februari hebben we er eentje gespeeld, begin maart en nu dus weer 2 weken later weer een wedstrijd. En ook deze is ook weer uit bij het fysieke IFC dat nog geen punten had gescoord deze competitie. Thomas was nog niet fit vanwege een gebroken arm en Henrico was nog geschorst. Dante en Jurgen begonnen op de bank deze wedstrijd.

Eerste helft
De eerste helft was van beide kanten erg rommelig, wel hadden de Kozakken een lichte overhand en konden we met een stuk of 5/6 corners erg gevaarlijk worden voor het doel van IFC. Echter waren we niet scherp genoeg om het laatste zetje te geven en tot tweemaal toe redde de goede keeper van IFC op schoten van Romano en Micha. IFC speelde voornamelijk op de counter en probeerde via hun aanvoerder de ballen achter onze verdediging te leggen, door goed verdedigen leverden dit geen grote kansen op voor de thuisploeg. Aan de andere kant waren we wel dichtbij. Een voorzet van Huib werd net niet binnengetikt door Stijn. Even later ging Huib alleen op de keeper af, normaal is dit een zekerheidje, alleen wist de keeper van IFC de bal uit het doel te houden. En als je zelf niet scoort weet je wat er gaat gebeuren.....een minuut voor rust komt IFC eruit. Hun linksbuiten passeert twee verdedigers en rond zijn actie mooi af met een schot in de lange hoek. Zo stonden we dus met 1-0 achter met de rust.

Rust
Het heeft puur met scherpte te maken, volgens de begeleiding. Tegen de topploegen van de competitie kunnen we dat wel opbrengen en zijn we wel geconcentreerd. Dit misten we de eerste helft bij alle spelers. We verdedigden wel eens waar prima maar vanuit de verdediging werd vrijwel alles naar voren gepoeierd, middenvelders waren onzuiver in hun passing en ook onze aanvallers kwamen vaak een stapje te laat. Geen donderspeech in de rust, maar aan de jongens is gevraagd wat ze nu willen bereiken? Het antwoord was duidelijk, ze wilden de wedstrijd omdraaien!

Tweede helft
In de tweede helft een ander Kozakken Boys, er werd goed verdediged en we sloten ook goed aan zodat we de druk op IFC konden houden. Echter keepte de keeper van IFC een wereldpartij.  Vlak na rust kwam Huib weer vrij voor de keeper alleen schoot hij dit keer in het zijnet. We brachten daarna Dante en Jurgen het veld in voor Ruben en Romano die wat last van zijn knie had. We schoven Ivo door naar het middenveld en gingen achterin 1 op 1 spelen. Kort na de wisselingen een steekpass van Micha op Huib die dit keer wel de bal tussen de benen van de keeper schoot en het was weer gelijk: 1-1. Doorpakken nu dachten we! Echter vlak na de 1-1 werd een snel genomen vrije trap door onze laatste lijn verkeerd ingeschat. Een te korte terugspeelbal op Jordy werd afgestraft en we stonden weer met 2-1 achter. Met nog 10 minuten te spelen gingen we op zoek naar de gelijkmaker en die kwam gelukkig al snel. Een corner werd door Dante ingekopt en werd uit het doel geslagen door een speler van IFC die terecht de rode kaart kreeg. De penalty werd beheerst binnengeschoten door Huib: 2-2. Met nog 5 minuten te gaan gingen we vol voor de overwinning en die leek er ook te komen. Een steekpass van Huib op Stijn, Stijn ging vervolgens alleen op de keeper af alleen bracht de keeper van IFC wederom redding. Hierdoor bleef het 2-2 en laten we onnodig punten liggen.

Voetballend was het vandaag niet al te best en erg rommelig. Echter als je de kansen bekijkt hadden we tegen IFC met ruime cijfers kunnen winnen. Hiervan moeten we leren, als je als team iets wil bereiken deze competitie had je vandaag geconcentreerder moeten spelen. Volgende week zijn we vrij, de week erop spelen we thuis tegen Pelikaan. Op woensdag spelen we ook thuis voor de Samba Cup tegen GDC.