2 - 2

Kozakken Boys MO15-1

Meisjes onder 15, MO15-1, 2e klasse 06

16 december 2017 11:00

Onder het genot van een waterig zonnetje, oh nee in de stromende regen, oh nee toch in de zon en weer eindigend in de steenkoude ijsregen, werd het publiek getrakteerd op een vermakelijk potje damesvoetbal. De eerste helft begon niet zo goed voor onze meiden en het stond al snel 1-0 voor de Sleeuwijkse thuisploeg. Sleeuwijk was in de beginfase de betere ploeg en Jonneke moest dan ook alle zeilen bijzetten om de score niet verder op te laten lopen. Dit deed ze echter heel effectief en met een paar mooie reddingen gingen onze meiden met deze tussenstand de rust in. Wel was het voetbal van onze meiden aan het eind van de eerste helft al een stuk aantrekkelijker om naar te kijken en zat de flow er al aardig in. Ook de verdediging stond gewoon goed en het was gewoon wachten tot de bal voorin goed zou vallen. Onze meiden begonnen de tweede helft vol goede moed maar door een afstandsschot van Sleeuwijk, die met een flauwe stuit ons doel in rolde, keken de meiden al snel in de tweede helft tegen een 2-0 achterstand aan. In het verleden resulteerde dit nog wel eens in hangende koppies, maar vandaag lieten de meiden zich niet uit het veld slaan. Dit superseizoen zou niet met een nederlaag eindigen. Meteen na de 2-0 ging de aanval er vol op en scoorde Tsowinar de aansluitende 2-1. Vlak daarna schoot Kayra de gelijkmaker erin. Sleeuwijk had niets meer tegen onze girls in te brengen en de meiden gingen als een team voor de winst. Stuk voor stuk hebben ze knetter hard gewerkt en Sleeuwijk moest alle zeilen bijzetten om niet ten onder te gaan. Helaas bleef een verdiend derde doelpunt uit en sluiten de meiden dit seizoen dus met een gelijk spel af. Nu lekker geniet van een welverdiende winterstop. Ook voor de trainers, begeleidster en vlaggenist (of is dat dezelfde) een welverdiende pauze. Wat hebben jullie er een leuk team van gemaakt!

Over de winterstop gesproken….. Als er iemand van de KNVB meeleest…… Wij als publiek hebben besloten dat de competitie dit jaar pas in maart hoeft te beginnen en dan wat langer door kan gaan. Wij verwachten u binnenkort op onze club om ons voorstel te bespreken. Tot dan!

Wat er vooraf ging aan deze wedstrijd…… Op woensdag 13 december heeft de MO-15 in het diepste geheim onder de pseudoniem “timmer cursus” zich fysiek voorbereidt op de laatste wedstrijd van het seizoen. Bij Hoogendoorn in de Beatrixhaven is er afgezien zoals de meiden dit nog niet beleefd hadden. Heel Werkendam kon de meiden op donderdag uit hun bed horen komen. Het kreunde en steunde van de spierpijn. Gelukkig zijn er wat kiekjes gemaakt van deze beleving en wij presenteren u dan ook nu een klein gedeelte van alle 250 foto’s die Leendert heeft geschoten.

Met grote dank aan Quentin Jakoba van Q MOTIVATION die deze speciale training aangeboden en verzorgd heeft!