Kozakken Boys MO13-1

Meisjes onder 13, MO13-1, 2e klasse 4

7 oktober 2017 10:00

MO13-1 strijdend naar remise.

Vandaag konden onze meiden zich gaan opmaken voor een onvervalste topper in de 2e klasse van de najaarscompetitie. Voor de tweede uitwedstrijd dit seizoen mochten we wederom naar Sportpark Schildman . Deze keer niet tegen IFC waar we in het openingsduel met 1-5 zegevierden ,maar tegen hun “grote” buurman ASWH. Deze MO13-1 van de in 1929 opgerichte club ,won net als wij hun eerste twee competitie wedstrijden. Er ging zich dus een heuse krachtmeting afspelen tussen twee teams op jacht naar de derde overwinning. Wij waren vanmorgen met weer twee lekkere trainingen in de benen vol vertrouwen naar Hendrik Ido Ambacht afgereisd . Met 15 meiden totaal zagen we dat we op het prachtige hoofdveld onze kunsten mochten gaan vertonen. De scheidsrechter van dienst controleerde voorafgaand eerst alle meiden aan de hand van foto en naam en nam daarna  zijn taak uiterst serieus om ook te kijken of er geen gaten in de doelnetten zaten. Omdat ASWH ook een MO13-2 heeft en gezien de uitslagen van hun eerste wedstrijden, wisten we uiteraard dat de mouwen omhoog moesten. Om 10 uur floot de arbiter en waar wij dachten dat de meiden klaar waren voor deze topper, lag hij er binnen 25 seconden in. Een snelle meid van ASWH kreeg vanaf de aftrap de vrije doortocht richting keepster Gwen en zette bliksem snel de 1-0 op het scorebord. Dat was even slikken ,want gingen wij hier vandaag met de billen bloot? We kregen na deze tegengoal even hulp van iemand van ASWH die vond dat de thuisclub even andere shirts aan moest doen. Allebei witte shirts, dus kreeg ASWH blauw aan. Mooie gelegenheid voor coach Addy om even het een en ander wakker te schudden bij onze lady’s.

Na de herstart en een beetje van de schrik bekomen ,gingen de meiden gelukkig met elkaar keihard werken en kreeg ASWH het steeds moeilijker met ons. Halverwege de eerste helft was het spits Noa Kieboom die ons vanaf de zestien met haar linkerbeen op gelijke hoogte bracht. De keepster van ASWH had geen antwoord op haar harde schot en de 1-1 was een feit. Vijf minuten later was het diezelfde Noa die ons zelfs op voorsprong knalde met een formidabel schot, 1-2. Dit hadden we niet voor mogelijk gehouden na zo’n dramatisch begin. De Werkendamse aanhang werd steeds fanatieker op de tribune en wij haalden de rust met een mooie voorsprong. Tsjonge jonge , dit was een eerste helft hoor. Op het snelle tegendoelpunt na ,konden we alleen maar tevreden zijn hoe de meiden het op pakten na de achterstand. De koppies gingen niet naar beneden, maar ze gingen als team met elkaar de strijd aan met deze sterke tegenstander. Op naar de tweede helft en konden we deze voorsprong behouden tegen de Altijd Sterker Worden Hendrik Ido Ambacht MO13-1 ? Vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft werd er weer voor iedere meter geknokt door onze dappere strijdsters. Wij kwamen deze tweede helft niet vaak meer op het gedeelte waar we het liefst voetballen ,namelijk op die van de tegenstander. Uit een corner die wel of niet terecht gegeven werd aan ASWH door de verder uitstekend leidende scheidsrechter, viel dan toch een beetje gelukkig de 2-2 voor de thuisclub. Een corner die er in 1 keer in ging . Ook hierna bleven onze meiden hun uiterste best doen en kwam de aanval van ASWH niet veel meer door onze ijzersterke verdediging heen. Na het laatste fluitsignaal waren wij uiterst tevreden met het 2-2 gelijkspel en misschien was dit ook wel een terechte uitslag. ASWH had het betere van het spel, maar door onze strijdlust verdienden wij zeker een punt.

Tevreden stopten we het punt in de tas en bedankten we de scheidsrechter ,speelsters en begeleiding van ASWH na deze zeer sportieve en leerzame wedstrijd. Na drie wedstrijden staan wij met een compleet nieuw team op 7 punten uit drie wedstrijden en doen wij netjes mee om de bovenste plekken. De andere uitslagen van deze speelronde waren Sleeuwijk-Dubbeldam(MO13-2) : 6-1. Peursum-ST Almkerk/Altena: 6-2. HSSC’61-Oranje Wit: 4-0. VVAC-IFC: 1-2. Wieldrecht-RKsvRCD: 0-6. Door deze uitslagen gaan HSSC’61 en RKsvRCD gezamenlijk aan kop met 9 punten uit drie wedstrijden. Wij volgen hierna keurig op 7 punten samen met ASWH en Peursum. Volgende week gaan we weer op onze eigen Zwaaier aantreden en komt VVAC uit Ottoland op bezoek. Een weekje later gaan we wederom thuis spelen ,maar dan voor de volgende ronde van de beker en wel tegen het hoog aangeschreven Dubbeldam MO13-1. Meiden, meiden, meiden, wat hebben jullie een wedstrijd gespeeld vandaag. Jullie gingen door het vuur voor elkaar en iedereen die deze wedstrijd gezien heeft kan niet anders dan trots op jullie zijn. Op naar volgende week kanjers.

Groeten van de leiding van de MO13-1.