Meisjes onder 13, MO13-1, 2e klasse 4

14 oktober 2017 8:30

Melanie Kieboom (Kozakken Boys VR1)

Lelijke overwinningen tellen ook.

Na het zwaarbevochte 2-2 gelijkspel van vorige week bij ASWH MO13-1 ,was het vandaag weer tijd voor een thuiswedstrijd voor de heldinnen van onze MO13-1. Na een drukke week school en wederom twee goede trainingen in de benen( waarbij woensdag “gasttrainer” Sander Broekmeulen assisteerde) ,kwamen de meiden van VVAC MO13-1 uit Ottoland naar de Zwaaier. We hadden deze speelronde 13 speelsters tot onze beschikking ,want topscoorder Marieke genoot van een gezellig weekendje weg en Luana ontbrak vanwege privé omstandigheden. Met vier punten uit drie wedstrijden stond VVAC op een  6e plaats in de competitie en moesten we dus zeker weer vol aan de bak voor een goed resultaat. De scheidsrechter van dienst deze morgen was Melanie Kieboom van de dames 1 en die bracht de bal om 8:30 aan het rollen. De eerste helft was nou niet echt een helft waar de Werkendamse aanhang het warm van kreeg. De meiden dachten waarschijnlijk dat de herfstvakantie op deze zaterdag al begonnen was.  Voetballend liep het niet erg bij ons en VVAC kwam via hun super snelle spits een aantal malen gevaarlijk bij onze keepster Gwen. Gelukkig misten de gasten de scherpte in de afronding en deden ze ons in de eerste helft geen pijn. Ondanks onze mindere eerste helft, mochten wij ook wel wat kansjes noteren die er helaas niet in gingen.

Na dertig minuten mochten we de kleedkamer op gaan zoeken en werd er toch wel even het een en ander besproken. Het moest beter ,want anders konden we deze pot weleens gaan verliezen. De beuk moest erin en de spelvreugde wilden we graag terug zien. Als het voetballend even niet gaat ,dan maar keihard werken met zijn allen en toch proberen het beste er van te maken. In de tweede helft werd het allemaal niet veel beter, maar VVAC had ook al veel van zijn kruit verschoten. Na ongeveer 10 minuten in het 2e bedrijf kregen we een corner die goed genomen werd door aanvoerster Anna . De bal kwam voor en werd door 1 van de meiden van VVAC uiterst ongelukkig in eigen doel gewerkt,1-0. Deze manier van op voorsprong komen paste precies bij deze wedstrijd, maar we waren er natuurlijk niet minder blij om. De meiden van de Voetbal Vereniging Alblasserwaard Centrum lieten dit niet op zich zitten en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook niet veel later. Uit een corner kopte een speelster de bal schitterend achter onze goed keepende Gwen, 1-1. Gezien de wedstrijd zou dit misschien wel de meest logische einduitslag zijn, maar Noa Kieboom dacht daar anders over. Zij bracht ons met een bekeken schot op een 2-1 voorsprong zo’n 8 minuten voor tijd en deze hielden onze meiden vast tot aan het laatste fluitsignaal. Pffffff, wat een matige wedstrijd van onze kant, maar wat lekker dat de 3 punten dan toch gewoon in Werkendam blijven. We kunnen spreken van een “lelijke” overwinning en gaan ons opmaken voor een serieuze tegenstander zaterdag 21 oktober in de volgende ronde van de beker.

Dan komt het “grote” Dubbeldam MO13-1 naar de Zwaaier en zullen we heel anders voor de dag moeten komen dan vandaag. In de beker wonnen ze alle drie de wedstrijden en in de 1e klasse waar ze in uit komen staan ze op de vierde plaats. Vandaag verloren ze met 3-1 van Unitas ’30 ,maar het zal een zwaar karwei gaan worden. Maar de bal is rond en wij zullen ons niet zonder slag of stoot gewonnen gaan geven. De overige uitslagen van vandaag waren: Oranje Wit-Sleeuwijk : 1-2.  ST Almkerk/Altena –HSSC ’61 : 0-7. RKsvRCD-ASWH: 1-4.   Dubbeldam(MO13-2)- Peursum: 1-3.  IFC en Wieldrecht hadden vandaag geen competitieverplichtingen. Na deze speelronde gaat HSSC’61 alleen aan de leiding met 12 punten . Wij volgen samen met ASWH en Peursum op een gedeelde 2e plaats met 10 punten. Wij doen dus gewoon lekker mee ,ondanks deze wat mindere zaterdag. De competitie wordt hervat op zaterdag 28 oktober en dan gaan we om 8:30 op bezoek bij Peursum MO13-1 in Giessenburg. Maar meiden ,eerst gaan we proberen het bekeravontuur een vervolg te geven. Een lastige opgave ,maar niets is onmogelijk. We gaan gewoon weer knallen ,net als vorige week bij ASWH. Keihard werken met elkaar en als dat gebeurd zal niemand het erg vinden als we na die wedstrijd misschien aan de verkeerde kant van de score staan. Meiden ,we trainen gewoon twee keer deze week en wij wensen jullie een fijne herfstvakantie toe.

Groeten van de leiding van de MO13-1.