JO13-2 boekt op wilskracht eerste competitiezege

7 oktober 2017 8:30

Scheidsrechter

Arjan Scheffers

Onbekend

Zaterdagochtend speelde de JO13-2 de tweede competitiewedstrijd. Nadat vorige week 2-6 werd verloren van Lekvogels werd een overwinning toch wel op prijs gesteld. Gelukkig speelde de jongens een veerkrachtige wedstrijd waarin een 4-2 achterstand werd omgezet in een 5-4 overwinning.

In de openingsfase stond de JO13-2 vooral onder druk van VVAC. Desondanks wist Ginnus de score te openen na een goede uitval over de rechterkant. Halverwege de eerste helft kwam VVAC steeds beter in haar spel en wist de 1-1 achter de touwen te schieten. Daarna wisten de Kozakken opnieuw in de omschakeling te scoren. Na een mooie voorzet kon Daan de bal binnenschieten. Helaas konden we niet lang genieten van de voorsprong want vlak na de aftrap lag de 2-2 alweer achter onze keeper. Toen zelfs de 2-3 vlak voor rust viel, gingen de jongens toch wat aangeslagen de kleedkamer in.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat er nog niks verloren was en dat er nog steeds een overwinning in zat. Maar na overmaat van ramp schoot VVAC meteen na rust de 2-4 raak. Toch moet er een groot compliment gemaakt worden naar de jongens, want we lieten de kopjes niet hangen, de ruggen werden gerecht en zo werd de aansluitingstreffer afgedwongen (3-4). Meteen na de 3-4 was ook de gelijkmaker snel een feit. Toen uiteindelijk de 5-4 achter de doelman van VVAC viel was er nog maar één opdracht: De voorsprong verdedigen. Gastkeeper Dave hielp ons een handje en wist nog de gevreesde gelijkmaker te voorkomen en zo werd de overwinning over de streep getrokken.

Dolgelukkig omarmen we de 3 punten en we gaan hard trainen om meer van zulke overwinningen te kunnen boeken.