30'

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse G

7 oktober 2017 8:30

Danny Verhoeven

De eerste zaterdag van oktober werd een vroegertje voor de JO13-1. Al om 7.45 werden de spelers in de kleedkamer verwacht om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Madese Boys JO13-1. Iedereen was op tijd al zag de één er wat meer uitgeslapen uit dan de ander. Bij de familie Klop waren ze kennelijk ook nog niet helemaal wakker, ze hadden Thomas wel netjes twee paar schoenen meegegeven, alleen ontbrak een paar voetbalschoenen. Gelukkig werd dat snel hersteld en kon Thomas gewoon met zijn voetbalschoenen het hoofdveld betreden.

De tegenstander van vandaag kennen we nog uit de voorbereiding. De eerste wedstrijd van dit seizoen werd namelijk gespeeld tegen deze ploeg en deze werd toen makkelijk gewonnen. We moesten dus waken voor enige gemakzucht, al mag van gemakzucht bij ons geen sprake zijn gezien de resultaten van de afgelopen twee wedstrijden. Toch zou het een hele andere wedstrijd worden dan toen..

Al gelijk na de aftrap werd duidelijk dat Madese Boys wat stappen in de goede richting gemaakt heeft, daarnaast hadden zij zich goed ingesteld op onze tactiek.  Hierdoor werd het voor ons moeilijk om goed in het spel te komen. Beide ploegen waren in de openingsfase dreigend. Denley kende een goede start door zijn directe tegenstander een paar keer te passeren. Helaas leidde dit niet tot hele grote kansen. Aan de andere kant hadden we moeite met de snelle voorhoedespeler. Balverlies op het middenveld werd vaak afgestrafd met een snelle tegenaanval waar onze verdediging heel wat moeite mee had. We kwamen een aantal keren goed weg, maar na tien minuten spelen werd het toch 0-1. Na opnieuw slordig balverlies op het middenveld kon de tegenaanval weer ingezet worden. Op de rand van het strafschopgebied kreeg de tegenstander alle tijd om eens goed aan te leggen voor een schot en dit schot was voor Rik niet te houden.

Een flinke domper dus, gelukkig wisten de JO13-1 de opgelopen schade snel te herstellen. Vrijwel direct na de 0-1 viel de bal met wat geluk voor de voeten van Ivan. Ivan weet meestal wel raad met zulke kansen en wist ook nu prima af te ronden. Erop en erover hoop je dan, maar dat zat er helaas niet in. Het spel bleef daar te slordig voor. Toch waren we een keer dichtbij een goal na een schot van Kyano, zijn inzet werd echter prima gepakt door de keeper. Vlak voor rust kwamen we dan toch op een onverdiende voorsprong. Sem kreeg ruimte om te schieten en schoot van grote afstand hard op doel. De keeper wist ook nu redding te brengen, maar in de rebound was Yuri er erg snel bij om de bal binnen te werken. Zo gingen we toch nog rusten met een 2-1 voorsprong.

In de rust werden er wat dingen omgezet om meer grip te krijgen op de wedstrijd. Na rust leek dit even een periode te lukken, maar na een minuut of tien spelen was vooral Madese Boys gevaarlijk. De tweede helft was de helft van keeper Rik. Met een handvol uitstekende reddingen wist hij de 2-1 voorsprong vast te houden. Wij kwamen eigenlijk niet verder dan pogingen van afstand, waarbij vooral Sven een aantal keren de keeper aan het werk zette. Ook Daley leek een aantal keren tot grote kansen te komen, maar het lukte steeds net niet om lekker af te ronden. Het bleef dus vooral spannend en niet goed. In de allerlaatste minuut kreeg Madese Boys nog een corner, maar ook deze kans werd door de gasten uit Maden niet benut. Toen de scheids daarna floot voor het einde van de wedstrijd was de ontlading bij onze spelers erg groot.

Eerlijk is eerlijk, de drie punten van gisteren waren eigenlijk drie gestolen punten. Maar niet alles wat je steelt hoef je terug te geven en deze drie punten zullen we dan ook koesteren zoals elk ander punt. Dat we qua spel even in een mindere periode zitten is duidelijk en volgende week tegen VVAC zullen we er weer een schepje bovenop moeten doen. We spelen dan uit en ook dan spelen we op het mooie tijdstip van 8.30.