OJC ROSMALEN JO13-2

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse G

23 september 2017 11:30

Benny Vogel

Na een lange voorbereiding was het afgelopen zaterdag eindelijk tijd voor de eerste wedstrijd van de competitie. We komen uit in de Hoofdklasse G, een sterke competitie met veel uitdagende tegenstanders. De eerste tegenstander was OJC Rosmalen JO13-2 en deze mochten wij ontvangen op ons mooie sportcomplex. Mooi, maar ook druk, want waar we normaal op vroege tijdstippen spelen speelden we zaterdag om 11.30 en door de drukte werd dat zelf 11.45.

Iedereen was fit en aanwezig en dat betekende dat we met 14 spelers gingen proberen om de eerste punten van het seizoen te pakken.  Voor de ouders was het dit keer goed te houden langs de lijn, want in tegenstelling tot vorige week werden we getraketeerd op een mooie nazomerdag. Hopelijk konden we met het voetbal de boel nog wat aangenamer maken. Voordat we aan de warming-up konden beginnen werd er eerst nog een teamfoto gemaakt. Niet omdat de eerste foto van een paar weken terug niet goed gelukt was, maar omdat Nathan en Marco daarop ontbraken en dat is bij deze hersteld. Ook gingen Marco en Nathan nog individueel op de foto. Bij Nathan ging dit soepeltjes, bij Marco was het een tijdje zoeken naar de juiste belichting, maar ook dit kwam uiteindelijk goed. Nu konden we dan eindelijk beginnen aan de warming-up. Tegenstander OJC Rosmalen was al ongeveer een half uur bezig, aan de voorbereiding kon het bij hen dus niet liggen.

Om 11.45 werd er afgetrapt voor de seizoensopener tegen OJC. Al vrij snel in de wedstrijd namen we het initiatief en wisten we onze duels op het middenveld te winnen. Dit leidde tot een veldoverwicht voor Kozakken Boys en de meeste dreiging kwam vanaf de linkerkant waar Denley een aantal keren de één op één met zijn tegenstander zocht. Het was dan ook niet verrassend dat juist Denley met een lange rush over de linkerkant zorgde voor de 1-0. In eerste instantie ging zijn inzet na die lange dribbel op de paal, maar in de rebound wist hij zijn goal alsnog te maken. OJC had veel moeite om tot aanvallen te komen. Slechts een enkele keer werden ze dreigend, maar het initiatief bleef bij ons. Na tien minuten spelen wist Ivan met een bekeken passje Daley weg te sturen. Daley is niet bij te houden als hij eenmaal op snelheid is en ook Daley wist zijn kans te benutten en zo stonden we dus met 2-0 voor. Bij de tegenstander werd er inmiddels al wat gemopperd op elkaar en dat werkte alleen maar in het voordeel van Kozakken Boys. De handige voetballers van OJC kwamen moeilijk aan het voetballen en onze snelle mensen waren een plaag voor de verdediging van Rosmalen. Zonder écht goed te voetballen was het toch wachten op de 3-0. En deze 3-0 kwam er ook. Na opnieuw een aanval over links belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Sven. Sven moet je deze kansen op randje zestien niet te vaak geven, want daar weet hij meestal wel raad mee. Zo ook deze keer, met een mooi schot wist hij de keeper te passeren. Vlak voor rust werd het zelfs nog 4-0. Een goed genomen corner van Jens werd door Nathan prima binnengekopt. Met een comfortabele 4-0 voorsprong zochten we de welverdiende limonade op.

Na rust werd het allemaal wat slordiger en verzuimden we om verder afstand te nemen. Yuri wist met een knappe goal nog wel de 5-0 te maken, maar daarna haperde de doelpuntenmachine. Kansen waren er genoeg en als we de boel wat beter uit leren spelen kunnen we nog tot veel meer kansen komen. Dat dit niet lukte was jammer. Wat we de laatste minuut van de wedstrijd deden mag ons echter niet gebeuren. In die minuut deden we de tegenstander nog twee treffers cadeau. Een klein smetje op een verder lekkere voetbalochtend/middag.

De eerste drie punten van het seizoen zijn dus een feit en dat is toch altijd prettig beginnen. Woensdag spelen we de inhaalwedstrijd voor de beker tegen Dubbeldam JO13-1. We spelen dan al om 18.30 uit, een uitdagende tijd, maar ondanks dat gaan we ook dan weer proberen een goede wedstrijd op de mat te leggen.