MO13-1 nestelt zich stevig in de top 3!!🔴⚪️

18'

1e klasse (3e fase) 7

16 maart 2024 8:30

Anoniem

Na de nederlaag vorige week bij een goed EBOH kwam vandaag IFC MO13-2 via de Moerdijkbrug naar De Zwaaier. Ofwel de nummers 3 en 4 namen het tegen elkaar op op het hoofdveld in Werkendam! Saar deed niet mee niet fit genoeg, kampt helaas al enige tijd met klachten. Wat genoemd mag worden is dat ze vandaag wel aanwezig was om haar team te steunen, topper ben je Saar💪!  Naomi sloot aan bij de MO13-2 die verdienstelijk 5-0 wonnen van Sleeuwijk.

Iets voor 8 uur appte de scheids van dienst een bericht naar zijn maatje Jeffrey dat ie 'net zo lekker' in bed lag. Maar zijn woord eerder deze week gegeven aan ons om te fluiten en dus ook gewoon keurig op tijd aanwezig was, klasse Justin!!💪 Heel fijn dat je bereid bent om onze Toppers te fluiten, wordt gewaardeerd. Iets voor half 9 blies hij de wedstrijd in gang. We hadden er zin in, maar waren gewaarschuwd voor de tegenstander. Die wisten eerder namelijk koploper EBOH op gelijkspel te houden. Onze niet te stoppen voorhoede had het weer op de heupen vandaag, want al na 2 minuten lag de bal in het netje van de tegenstander. Maud wist na goed doorzetten de eerste goal op haar naam te zetten,1-0! De kop was eraf, maar toch had de leiding het er niet op. Aan de meiden de taak die twijfel weg te nemen. Dit hebben ze ook zeker gedaan, want na ruim 10 minuten was het Suze die op aangeven van Romy de bal keurig over de keepster wist te schieten, 2-0! Het plezier straalde er weer vanaf, net voor de eerste wisselronde kreeg Suze de bal buiten de 16 voor haar voeten en twijfelde geen moment om uit te halen. De bal vloog weer keurig over de keepster heen de goal in, 3-0! Suze, Ellyn en Lynn gingen eruit voor de bankzitters Julia, Rianna en Lize. Al snel was het weer Maud die de keepster wist te verschalken en de 4-0 noteerde!  IFC wilde wel, probeerde het ook maar we hadden de zaken deze eerste helft keurig voor elkaar. 5 minuten voor rust was het alweer Maud die op aangeven van Lize haar 3e wist te maken, 5-0. Alweer een hattrick voor Maud deze fase, die in bloedvorm verkeerd op het moment en het zowel in wedstrijden als op trainingen laat zien! Net voor rust wist Romy knap een tegenstander uit te kappen en met een zuiver schot de 6-0 op haar naam te zetten! 6-0 ruststand

Niets hoeven te melden, we hebben een relaxte rust gehouden met een muziekje van Marco Schuitemaker. Wel gezegd dat we misschien vreemd gingen wisselen de 2e helft en de 0 houden bleef wel een belangrijk punt!

Verliezen gingen we niet meer, maar dat IFC met een ander strijdplan zou komen was te verwachten. Deze overgings keurige meiden met vriendelijke leiding wisten zelfs nog gevaar te stichten in de 2e helft. Maar Yara die de hele wedstrijd fantastisch speelde achterin was niet te passeren deze prachtige morgen. We gingen nog wel voor de 7e goal, maar het was soms net niet. Met de vele wissels ging er ook wat vastigheid uit het team, waardoor we het niveau van de eerste helft ook niet meer echt gehaald hebben. IFC kwam ook wel wat sterker uit de kleedkamer dan in de eerste helft. Er is ook niet meer gescoord de 2e helft eindstand 6-0!

We staan stevig op de 3e plaats met slechts 1 punt van de nummers 1 en 2, dat belooft wat de rest van deze fase die inmiddels op de helft is. Nog 6 wedstrijden te gaan tot 25 Mei. Wie weet waar dit eindigt!? Gezien de uitslagen bij de concurrentie dit weekend is alles mogelijk. Wij moeten vooral naar onszelf blijven kijken. Vertrouwen hebben en houden in eigen kunnen dan kunnen we het nog weleens spannend houden tot de laatste speeldag op 25 Mei! We kunnen het niet genoeg zeggen dat we het volste vertrouwen hebben in onze 15 toppers dat we tot het einde meestrijden om de eerste plaats! Esmee, Elynn, Lynn,Julia, Yara, Rianna, Nienke, Mirthe, Lize, Pauline, Naomi, Maud, Romy, Suze en Saar. Allemaal stuk voor stuk toppers van de Kozakken Boys MO13-1!!

Justin bedankt voor het fluiten, sorry voor het tijdstip😁. Arie voor het vlaggen en natuurlijk de aanwezige aanhang van de MO13-1 👊🔴⚪️