Bas Verhoevenweg 6
2952BV
ALBLASSERDAM
tel. 078-6915361

Na een lekkere trainingsweek waar we het steeds langer zonder kunstlicht kunnen doen stond vandaag een uitwedstrijd op het programma bij De Alblas! Thuis enkele weken terug met 10-0 van gewonnen. Grootste gevaar vandaag was dus onderschatting van de tegenstander die zich uiteraard zouden willen revancheren tegen ons. Rianna ging met de MO13-2 mee en mocht zich al om 7:15 op de zwaaier melden voor vertrek naar Rijsoord. Met een keurige 0-6 op zak kwam ze haar eigen team nog supporten in Alblasserdam, klasse!

Om 10:05 klonk het startsignaal waar wij met de wind in de rug begonnen aan de wedstrijd. Al snel was duidelijk dat De Alblas de zaken beter voor elkaar had dan enkele weken terug. Enkele grotere meiden waren toegevoegd aan het team waar we ze geen ongelijk in konden geven. We waren aan elkaar gewaagd en wisten niet echt te profiteren van de wind. Na een corner in de 12e minuut van Naomi rommelde de bal wat in de 16 toen Suze de bal voor haar voeten kreeg en geen moment twijfelde om uit te halen. De bal vloog keurig het hoekie in en de keepster was kansloos, 0-1! Wat een opluchting! Na 20 minuten kwamen de wissels Maud, Saar en Lynn het veld in. We kregen voorin steeds meer grip op het spel van De Alblas. Het bleef 0-1 tot de rust!

In de rust nogmaals gehamerd op onderschatting van de tegenstander. En met de tegenwind de bal laag moesten houden.

We begonnen gelijk sterk en er werd keurig overgespeeld. Dit resulteerde al snel in een goal van onze kant. Suze wist Maud te vinden die geen moment twijfelde en vanaf de rechterkant uithaalde, 0-2! Die was even lekker en dat was precies wat we nodig hadden in deze fase van de wedstrijd. We bleven aanvallen, we wisten elkaar goed te vinden alleen kwam het niet meer tot een doelpunt. Onze voorhoede werd vanaf het middenveld aardig gevoed met bekeken steekpasses en lange ballen. Kleine kansen op de 0-3 waren er wel, alleen had De Alblas de volle bus inmiddels geparkeerd voor hun doel.
Onze verdediging wist gelukkig de aanvallen van de tegenstander goed af te stoppen wat weer een 'clean sheet' opleverde voor Esmee, dit is een compliment voor onze complete achterhoede 💪! 0-2 winst op sportpark Souburgh! Een lekker potje voetbal deze morgen met uiterst vriendelijke leiding van de tegenpartij en een super toffe scheidsrechter! Sport...in dit geval voetbal verbindt, daar was deze morgen het ultieme voorbeeld van. Verlies nemen, tegenstander en scheidsrechters respecteren👌. We hopen dit team in de toekomst vaker tegen te komen.

Het Paasweekend zijn we vrij, ook weleens lekker. Al weten we dat er meiden zijn die het liefst elke zaterdag voetballen. De meidenclinic staat voor de deur, inloop vanaf half 5..uiterst aanwezig kwart over 5! We hopen op een leuke avond voor iedereen en op aanwas van jongere meiden die willen komen voetballen bij de meiden afdeling van Kozakken Boys. Wij hopen bij elkaar te blijven volgend seizoen en met 15 zijn wijzelf al meer dan goed bezet. We zullen de plannen afwachten van de meiden coördinatoren. Zes april wacht Rijsoord uit, daar zullen we ons beste beentje weer voortzetten. Zonder Maud, Nienke en Aart die om diverse redenen afwezig zijn. Aan Jeffrey en de rest van het team de taak om de 3 punten weer mee naar Werkendam brengen!
Ferry bedankt voor het vlaggen, ouders voor de aanwezigheid en betrokkenheid. Toppers van de MO13-1 we zien jullie Maandag weer op de training 👊🔴⚪️⚽️