De Alblas MO13-1

1e klasse (3e fase) 7

2 maart 2024 8:30

M.H. Visser

Na een druilerige week, waar onze trainingen gelukkig toch door konden gaan mochten we het vandaag opnemen tegen De Alblas MO13-1. Eerder dit seizoen in December speelde wij daar 2-2 gelijk met Suze op doel een half zieke Julia die hoestend meedeed, Elynn knie, en meerdere afwezige om diversen redenen. Elynn bleef in de dug-out deze morgen ivm haar knie, Lize bleef ook in de dug-out vandaag en sloot samen Lynn aan bij de 13-2. Lize en Lynn wisten elkaar beide goed te vinden in de slotfase van de wedstrijd bij de MO13-2 die de wedstrijd met een 2-1 overwinning afsloten, mede door een assist van Lize en een loepzuivere goal van onze Lynn!

Afijn, 8 uur in de kleedkamer vandaag we mochten aantreden op het hoofdveld! Jeffrey verbleef afgelopen nacht na een bedrijfsfeest op Papendal(Arnhem) en stuurde voor 7 uur al een bericht dat hij onderweg was naar De Zwaaier👊, grote klasse. Na de klinkende 6-0 overwinning op Rijsoord vorige week was ons zelfvertrouwen zeer groot vandaag. Rini Visser floot om 8:30 de wedstrijd in gang en meteen lieten wij zien dat er met ons niet te sollen valt. Al na 2 minuten lag de eerste goal in het netje door een knappe goal van onze Maud! A la Maudrić, 1-0. Net als vorige week is voetballen na een snelle voorsprong een stukje makkelijker, want ook in de 6e minuut was het Maud die de 2-0 van haar schoen liet komen, 2-0! We voetbalden vrij en frivool en tankte meer en meer vertrouwen uit deze voorsprong. In de 18e minuut, was het Romy die haar knappe schot via binnenkant paal het vijandelijke doel in zag gaan, 3-0! Tevens haar eerste met wederom weer nieuwe voetbalschoenen. We gaan maar door met de goals in dit verslag, in de 23 ste minuut was het Suze die een plaatsje naar achteren stond vandaag de bal keurig in het doel wist te peren, 4-0! Net voor rust wist Maud de bal te veroveren en alleen op de keepster af de bal door de benen van de keepster te spelen 'Koekkoek', 5-0! Hiermee schreef ze ook haar eerste hattrick op haar naam een echte hattrick 3 goals in 1 helft👊. Teveel acties en mooie momenten gezien om allemaal te noemen. Saar zag haar schot nog afzwaaien over de goal na een corner voor ons. Romy een aantal keer net niet, Suze net voorlangs en we zijn er best wat vergeten te noemen.

Met een 5-0 voorsprong de kleedkamer in, weinig hoeven melden. Wel meegegeven dat dit een wedstrijd is om de persoonlijke trucendoos te openen in de 2e helft. En de 0 houden achterin bleef een eis.

De zon scheen inmiddels volop boven het prachtige hoofdveld. Tribune was goed bezet met aanwezige ouders. De 2e helft was enkele minuten in gang toen Yara de bal uit een draai de bal prachtig in de hoek van het doel zag rollen, 6-0! En volgens afspraak werd er gezamenlijk een dansje opgevoerd voor de neus van coach Jeffrey, prachtig👌!  We bleven aanvallen en de aanvoer vanaf het middenveld voor onze voorhoede was niet mals. Na een kwartier in de 2e helft wist de diep gestuurde Maud op snelheid 1 op 1 met de keepster haar 4e!goal van deze morgen te maken, 7-0! Wederom werd het een toneelstukje opgevoerd aan de zijde van Jeffrey. We bleven druk zetten en De Alblas was eigenlijk al verslagen, maar een enkeling bij de tegenstander bleef aardig overeind. Na 13 minuten zonder goal deze pot was het Romy die de bal vanaf links knap in de rechterhoek wist te knallen, 8-0! Tussendoor gebeurde er van alles, Rianna die na een corner de bal mooi op de pantoffel nam en gericht op de goal helaas in de handen van de keepster schoot. Kort daarna zag onze dappere Pauline die eigenlijk nooit verzaakt haar schot langzaam de goal in rollen, 9-0! Met nog anderhalve minuut op de klok en wederom een prachtaanval was het Romy die met een geweldig schot de 10-0 op het bord zette!! Ook voor Romy een hattrick deze morgen! Na deze 10e goal vond Rini het welletjes en floot voor het eindsignaal. 10-0!!!

Wat een genot om naar jullie te kijken vandaag. Wederom een dikke pluim voor deze teamprestatie. Het was puur genieten langs de lijn en in het veld straalde het plezier van jullie af. Lize en Elynn niet meegedaan maar wel aanwezig en betrokken bij de wedstrijd grote klasse meiden. Volgende week gaan we op bezoek bij de koploper. Eerder hebben we daar gelijk gespeeld met een oefenwedstrijd en een afgesloten Merwede brug, later hebben we daar nipt verloren op een bevroren kunstgras veld. Dus 3e maal is scheepsrecht zullen we maar zeggen. We gaan volgende week vol voor de winst bij EBOH! We kunnen voetballen, we groeien als team daarover bestaat geen twijfel. Stuk voor stuk zien we bij iedereen verbetering en zoals eerder vermeld blijft de trainings opkomst hoog. Wij willen in ieder geval vol voor de eerste plaats gaan en hebben er ook alle vertrouwen in dat we met jullie om de bovenste plaatsen gaan strijden komende maanden!! WIJ ZIJN DE MO13-1!!!👊